La Cata

I onsdags var vi på mammas och pappas väns nyöppnade restaurang La Cata i Benijofar. Om ni har vägarna förbi Torrevieja, San Miguel, Villa Martin eller Los Dolces så måste ni åka dit och äta. Helt underbar restarurang med fantastisk mat! La Cata betyder Att avnjuta och det var verkligen precis vad vi gjorde.

Vi började med rosé cava och charkisar. Denna innegården ska dom göra supermysig med stora vita soffor och väldigt härlig vit inredning.

Vi alla hade beställt tre-rätters men trots detta ville kockarna att vi skulle smaka på lite annat. Först ut var en gudomlig sparrisrisotto. Tur det inte var mer för jag hade slukat den så god den var!

Sedan fick vi in tre stora skålar med musslor, livets rätt skulle jag vilja säga. Underbart goda med mycket dill. Simon kom fram till att det smakade kräftskiva!

Sedan serverades en tigerräka i ett speciellt thailändskt mjöl och till det serverades dillmajonäs. Ljuvligt!

Därefter kom förrätten, nämligen toast skagen. Hur gott? Tröttnar aldrig. Så gott på kavring.

Dags för varmrätt. Jag beställde in Oxfilé med västerbottenpuré och choronsås. Smälte i munnen!

Ananas och jordgubbssorbeten glömde jag ta bild på men jag bjuder på en bild på hela ligan. I mitten ser ni Cico som tillsammans med en annan kille driver restaurangen. Ni som kommer från Eskilstuna precis som jag känner kanske igen honom från Akropolis som han var delägare på tidigare. Som sagt, har ni vägarna förbi måste ni dit. Ni kommer inte att ångra er!

3 reaktioner på “La Cata”

 • Elin Olsson skriver:

  Undrar lite hur du tänker när du väljer att äta Tigerräkor, och sedan även göra reklam för en restaurang där man säljer dem?
  De bidrar till en EXTREM miljöförstöring och utarmning av fattig befolkning i länder där den odlas. De bidrar även till lika extrem miljöförstöring när de fångas vilt då den trålas och ca 5-6% av fångsten i trålarna är Tigerräkor medan resten av fisken som fångas slängs tillbaka över bord och överlever oftast inte. Trålningen drar även upp växtlighet från havsbotten vilket leder till mycket problem i haven. Läs mer på Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Jätteräkor och från WWFs hemsida: http://www.wwf.se/source.php/1195494/Projekt%20tigerrkor.pdf.
  Det var även bara några år sedan som WWF hade en stor kampanj i Sverige med reklam på TV där de vädjade till människor att avstå från att äta tigerräkorna, eller jätteräkorna och Scampi som de också kallas.

  Oftast äter man ju inte så mycket av just dessa räkorna så på så sätt är de ju lätta att utesluta från sin kost. Och vi bör också visa restauranger och affärer med vår konsumentmakt att vi inte vill att denna fruktansvärda industri ska fortsätta där både djur, natur och människor får lida något enormt!

 • Elin skriver:

  Konstig att du svarar på alla andra frågor men lämnar denna obesvarad? Som sagt, har du tänkt igenom valet att äta tigerräkor eller är det något du kommer göra framöver?

 • Elin skriver:

  Konstig att du svarar på alla andra frågor men lämnar denna obesvarad? Som sagt, har du tänkt igenom valet att äta tigerräkor eller är det något du kommer göra framöver?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.