Delize

Recept på Delize som vi åt igår. Älskar den rätten! 

Recept för 4 personer (blir en del över)

2 paket färska lasganeplattor (blir nästan ett helt paket över)
2 Dolmio Tomatsås (spara en halv tomatsåsburk till såsen i slutet)
1 matlagningsgrädde
2 paket rökt skinka
2 paket philadelphia
Ost (riven el vanlig du kan riva)

Riv isär pasta plattorna på hälften, smeta på ett tjockt lager phildadelphia med en kniv, dutta på ett lager tomatsås, lägg skinkbitar så det täcker hela pastaplattan, rulla ihop och ställ den i en form så den står uppåt (se bild) Ställ alla rullarna tätt. Per person äter du kanske mellan 5-12 rullar själv (jag äter ca 6-5 och Simon runt 10-11) så räkna ut själv hur många du bör göra) När du rullat ihop tillräckligt många rullar så tar du resten av tomatsåsen som är kvar och blandar med matlagningsgrädde (ca en halv) du kan hälla i det i tomatsåsburken. Häll över formen och alla rullarna. Riv ost på och in i ugnen på 200 grader. Titta till rullarna så dom inte blir brända, jag hade dom inne i ca 15-20 minuter..

Klart! Serveras bäst till en god fräsch sallad. Gott att krydda lite mer oregano och basilika.

7 reaktioner på “Delize”

 • Katarina skriver:

  Åh vad gott det låter! Det ska jag prova i helgen! 🙂

 • Linnéa skriver:

  Jag agade detta till lunch och det blev jättegott! 😀 😀 Fast jag fick inte rullarna till att stå utan att trilla sönder så jag la dem ner istället och det blev jättebra det oxå 🙂 Tack för receptet och kram på Dig Du verkar vara en riktigt grym tjej! 😀 <3

  • sanne skriver:

   vad kul!!! visst är det gott?=) jag brukar också få mecka lite med att få dom att stå men man får trycka ihop dom.. kul att du vågade prova! stor kram

 • Julia skriver:

  God kväll Sanne! Har läst din blogg i flera år nu, inspireras alltid av dig. Du är härlig och ditt liv är detsamma! Detta är nog första gången jag kommenterar, jag är en av dem som läser och gottar mig i det härliga men engagerar mig inte mer än så. Fram till idag, då jag såg ett recept. Fan va gla jag blev rent ut sagt, jag älskar mat och detta var pricken över i:et denna regniga kväll. Låter väldigt smarrigt, så det kommer jag absolut testa. Ha en fortsatt härlig kväll och tack för att du är du 🙂

 • Louise skriver:

  Lagade precis detta till middag åt familjen, det blev kanon gott! Älskar dina mat tips. Men jag undrar verkligen hur du får dom att stå upp, är det alltså färska lasagneplattor du använder? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.