I love you food.

På senaste tiden har jag fått tips på en massa bra recept av nära och kära (tack!). Här kommer några av mina favoriter just nu. Ledsen att jag inte har bilder på allt, lägger ut dom jag har.

Supergod rätt på fläskfilé, helt magisk sås. En perfekt rätt när du ska ha gäster då du inte behöver stå i köket och greja. MYCKET godare än det kanske ser ut på bilden nedan!

Recept (4 pers)

2 fläskfileer

3 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche

1 dl soya

1 halv msk sambak oelek

Skär råa fileen i skivor i en smord form i en rad. Salta peppra.

Ta en kastrull hetta upp soya, starka saken, grädde o creme fraiche, ha in kastrull, rör med visp, det ska inte koka utan bara bli varmt. Häll över på köttet. In i ugnen, stå i 175 grader i en och en halv timme. Serveras med pressad potatis alt vanlig potatis, gärna en god sallad till. SÅ gott och glöm inte att ta mycket sås på potatisen när du ska äta. Jag är en sås-tjej! =) Ps. det är inte bränt fastän det ser mörkt ut, det är soyan som lagt sig som ett täcke bara.

Lax i vitlök och parmesansås med god sallad till, perfekt vardagsrätt. Detta äter vi ofta till middag då det är så enkelt att tillaga också. Stort plus! Har tyvärr ingen bild.

Recept (4 pers) Jag och Mr gör alltid denna rätt för 4 då han äter 2 1/12 laxbit och jag 1 och 1/2.

4 laxfiléer

3 burkar creme fraiche i smaken Vitlök/Parmesan

Ris (vi brukar köra råris)

Fetaost, ett paket

1 rödlök

3 tomater

Lägg i den frusna laxen i en form, smeta på alla tre creme fraiche, ställ in i ugnen på 200 grader. Låt stå i 30 min, kolla så den är färdig ibland tar det 30 min och ibland lite mer. Koka upp ris och tillaga salladen genom att skiva upp tomater, lök och smula på fetaost. Toppa med olivolja och salt & peppar. Redo att servera! Mmmm.. Så gott.

Kyckling med ris, sparris och fetaostsås. Enkelt och gott! Ett bra lunchalternativ.

Recept

2 kycklingfiléer

Ris (kör råris även här)

Sparris

Flingsalt

1 paket fetaost

1 liten gräddfil

Vitlök

Stek kycklingfiléerna i kryddor du gillar. Jag körde på Chili Explosion och Cayennepeppar (ta inte FÖR mycket då blir det jättestarkt!) Koka upp ris. Stek sparrisen i olivolja och strö på flingsalt. Tillaga såsen, häll i gräddfil i en skål, smula i småbitar av fetaost, pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra så mycket du tycker att det behövs. KLART! Jättegott och fräscht.

Kycklingsallad med äppelsås. ÄLSKAR! Har tyvärr inte heller någon bild på denna rätt.

Recept

En grillad kyckling

1 paket fetaost

1 paket körsbärstomater

1 gurka

1 rödlök

1 paket ruccola alt ett salladshuvud (jag älskar ruccola)

1 grönt äpple

1 creme fraiche

Ta en stor skål, ha i kyckling (små bitar), ruccola, tomater (delar på 2), gurka och fetaost. Ha på olivolja och salta och peppra. Tillaga såsen, ha i en creme fraiche i en skål, skiva upp småbitar av äpplet och ha i, skär upp rödlöken också i små bitar och lägg i, rör runt och salta och peppra. Klart! Blir helt magiskt gott och alla smaker passar jättebra ihop.

Världens godaste svampsås. Brukar tillaga den till kyckling och ris.

Svamp, kantareller, champinjoner.. what ever u like

1 creme fraiche

1 matlagningsgrädde

1 grönsaksbuljong el köttbuljong, spelar ingen roll

Mushroom Soya

Stek upp svampen i smör, ha i en halv creme fraiche, häll i matlagninsgrädde (detta efter hur tjock du vill ha den), ha i en halv buljong, häll i ca 3-4 (eller kanske mer? det ska bli jättemörkt) droppar av soyan och rör om. Här gäller det att smaka av och ha i det som du tycker fattas/behövs mer av. Blir helt fantastiskt gott. En av dom bättre såserna!

Hoppas det smakar och att ni gillar recepten lika mycket som jag!

4 reaktioner på “I love you food.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.