Platsbyggd bokhylla av Louise Hjorth Design

Ja ni hör ju, en platsbyggd bokhylla, vad kan vara smartare i en sekelskifts lägenhet än lite extra förvaring men på ett snyggt sätt?  När vi flyttade in i vår lägenhet hade vi en yta i vardagsrummet vi inte hade en aning vad vi skulle göra med men vi ville göra något som piffade till lägenheten med det lilla extra och så ville vi gärna ha lite extra förvaring för Frans leksaker som oftast placeras ut i just vardagsrummet och inte på hans rum. När jag kom att tänka på en bokhylla visste jag direkt att jag skulle fråga min fina vän Louise (louisehjorthdesign) på instagram. Dm’a henne if you need her!! Bilderna nedan är tagna av; @inredningsfotografen

När hon kom hem till oss såg det ut såhär, vi hade bara ställt dit en bänk och ställt vår runda spegel på medan vi funderade;

Louise kom hem till oss på ett möte och har designat och skissat hyllan från scratch själv helt efter våra önskemål. Vad var önskemålen? Att kunna ha lite snygga prydnadsgrejer, vinglas, kaffemaskin / bardel, luckor nedtill för Frans leksaker samt belysning för lite extra fin kvällsbelysning och såhär blev resultatet. Förstår ni vilket proffs? Jag såg direkt på hennes skisser att ”this is it” detta kommer lyfta lägenheten, den kommer göra rummet så mycket härligare och finare.

Förstår ni vilket proffs hon är som verkligen tar sig till sin kund på detta sätt, den är verkligen specialbyggd efter våra önskemål. Louise föreslog att antingen köra samma färg som vår väggfärg så att den smälter in fint eller i samma färg som våra köksluckor som är en lite mörkare grå men vi kände för den ljusare. Det blev SÅ bra!

Nu har vi verkligen utnyttjad denna delen av lägenheten, denna väggen till max. Hyllan är inte bara snygg utan så praktisk också, nu står massa av våra böcker här, prydnadssaker, kaffemaskin och fina glas. Hur snyggt är det inte med stuckaturen på den upp till? Snickerierna är magiska. Det är också sådan fin detalj med speglar inbyggda, tycker inte ni?

I och med att vi har marmor i badrummet samt marmor som bänkskiva i köket så tyckte Louise att vi skulle köra samma marmor i hyllan, hur snyggt?! Jag personligen har aldrig sett det förut men jag blev så nöjd, det gjorde verkligen hyllan lyxigare.

Här förstår ni ju känslan….. alla ni föräldrar. När F har somnat stängs dessa luckorna. Louise såg också till att hennes hantverkare svärvade in ”speglar” precis som vi har på andra dörrar i vårt hem så att det blev enhetligt. Se två bilder ner, då ser ni en dörren bakom som är till vårt städskåp. Så fint matchat!

Nej vi kunde inte vara nöjdare. Och så att kunna gå och plocka vinglas därifrån när vi har gäster känns så lyxigt. TACK Louise för att vi fick anlita dig igen!! Skicka ett meddelande till henne på instagram som sagt, hon heter Louisehjorthdesign.

Såhär ser hyllan ut på kvällen med belysning, vi har dimmer i den vilket är guldvärt. Älskar att kunna dimra då jag är så känslig med att det måste vara rätt ljus haha!

Processed with VSCO with dog1 preset

 

15 reaktioner på “Platsbyggd bokhylla av Louise Hjorth Design”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.