Bröllopsresa, andra stoppet Positano! // Honeymoon, second stop Positano!

Vår andra destination på bröllopsresan var en liten pärla, Positano, min absoluta favorit. Vilken fantastisk plats! Jag älskar Amalfikusten. Det är ju bara 40 minuter från Sorrento så vi slog in Positano på gps’en och åkte på dom italienska serpentinvägarna. Det är så läskigt när staketet är en halvmeter högt och så är stupar rätt ner nedanför.

När vi kom fram insåg vi snabbt att i Positano åker man inte bil, bor man på ett lyxhotell finns det ofta Shuttle men annars tar man taxi eller går, jag hade inte klackar en kväll! Det är nämligen supersmå gator och för att ta sig ner till stranden är det trappsteg. Från vårt hotell ner till stranden var det 500 trappsteg. Så, Positano är inte till för äldre människor om man har svårt att gå i trappor och inte heller för barnfamiljer. Det var faktiskt mest par i Positano upplevde jag, otroligt romantiskt och väldigt hippt.

Vi bodde på ett enkelt hotell som hette Conca D’Oro. Det var väldigt spartanskt men fräscht och mystigt, det fanns en fin takterass med bubbelpool och underbar utsikt. Det bästa med hela hotellet var frukosten, jag har aldrig ätit frukost med en mer förtrollande vy. Wow.

Positano kändes sjukt trendigt och det fanns väldigt mycket härliga barer uppe på höjden samt restauranger för alla smaker. Vi provade två olika restauranger, ena var högst uppe i bergen hos en liten italiensk mormor som lagade maten, den hette Fattoria La Tagliata. Det var verkligen genuin italiensk mat, lite speciell tyckte vi men vi kanske inte är tillräckligt italienska ännu för att förstå den riktiga maten haha. Vad vet jag! Men otroligt mysigt, helt fantastiskt mysigt ställe med världens view. Dagen efter provade vi något helt annat, nämligen Next2 som är med i michelinguiden. Vi hade även fått rekommendation på denna och det var grymt gott, vi drack i vanlig ordning så himla gott lokalt vin och jag åt den godaste pasta bolognesen jag någonsin ätit. Wow! Ett hett drinktips är hotell Franco’s, det var grymt och lite skön loungemusik annars tyckte jag det var väldigt lugnt och skönt, när jag och J tog en drink uppe på ett hotell (ni ser vyn där nere när jag sippar på en drink) så var det helt knäpptyst, vi hörde bara syrsor. Väldigt skönt faktiskt. Och superromantiskt!

Något ni inte får missa om ni är i Sorrento eller Positano – ta en båt till Capri. Vi hyrde en skeppare en dag så vi åkte runt med en kille som visade oss runt, han spelade riktigt skön musik så vi låg längst fram på fören och mådde fint! Han stoppade flera gånger på vägen till Capri där han delade med sig av en massa historia och stoppade bland grottor vi kunde bada i. Riktigt grym dagsutflykt och Capri var en riktig liten lyxö, så vacker och det kryllade av exklusiva butiker och fina hotell.

Vi började med att stanna en bit utanför Capri och så fixade vår skeppare så att vi fick hoppa på en minibåt och åka in till en liten restaurang, efter det fick vi skjuts vidare till en vacker hamn på Capri där det kryllade av turister, vi hade ca 3 timmar på Capri så vi kände direkt att vi ville runt och se lite så vi hoppade på någon liten shuttle och åkte upp till ett hotell som heter Grand Hotel Quisisana som jag ville ta en Aperol Spritz på. Tips! Vi satt och folkspanade och åt snacks. Sedan strosade vi runt innan vi åkte tillbaka och badade en massa på vägen till Positano igen. Så härligt att se Amalfikusten från havet. Det bara måste ni göra om ni väljer att åka till Amalfi.

// Our second destination on our honeymoon was Positano, which was my absolute favorite. Wow. I love the amalfi coast, its amazing and Positano is a place that I so need to go back to. Such a romantic and chic place. We drove 40 minutes from Sorrento, the way there are suppose to take like 20 minutes but since the streets are soo small it takes much longer, you need to try slow and safe.

When we got there we checked in at Conca D’Oro which was a really simple but great hotel. The rooms were clean and very spartan. The best part of the hotel was the breakfast view, wow. Amazing, best breakfast view I’ve ever had. First night in Positano we had dinner up in the mountains at Fattoria La Tagliata, it was such a cool spot and the food was super italian, it was an old grandmother who cooked everything and it was so genuine. It wasn’t the best food Ive ever had but the location was so cool. The day after we had a drink at Francos which I highly recommend and then we had dinner at Next2, I literally ate the best pasta bolognese in my entire life. WOW!

If you ever go to Amalfi you have to do a day boat trip to Capri. We rented a private boat and went around to a lof of different caves where we could swim, it was so cool. You have to do it! At Capri we had lunch and then we explored for a couple of hours, you need to have an Aperol Spritz at the Grand Hotel Quisisana. Amazing spot!

3 reaktioner på “Bröllopsresa, andra stoppet Positano! // Honeymoon, second stop Positano!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.