Hur jag lägger upp min träning

Ibland känner jag bara att jag inte vill skriva något alls om träning eller mat trots att jag själv har en väldigt sund inställning till kost och träning. Ni är många som undrar hur jag tränar och äter, jag får mycket mail om det och svarar oftast inte.

Jag hetsar verkligen inte över huvud taget så för mig är detta inte ett jobbigt ämne men jag vet att för många går det över styr med just kost och träning, många lider över detta och det gör mig ledsen då jag inte vill vara någon som bidrar till någon annans onda tankar. Däremot vill jag att fler av er ska försöka komma ihåg att många av oss tjejer som har hjärnspöken kring hur vi ska se ut, glöm inte att vi måste se inåt, det är så mycket viktigare att fokusera på hur vi mår, hur vi beter oss mot andra och försöka fokusera på att vara bra människor istället. Det är lättare att må bra med sig själv när man är snäll mot sig själv och andra. Du kan ju ha en supertränad kropp som passar perfekt på fitnesskonton på instagram men så mår du kasst och skadar dig själv, det kan ju inte vara värt det. Försök hitta din egen balans, det som DU mår bra av och det kan du bara hitta genom att titta inåt. Avfölj alla konton på instagram som får dig att må dåligt, bort bort. Ta bort all onödig energi och jämför dig inte med någon, det är en lyckodödare!!

Jag förespråkar träning och god kost för ett långt och hållbart liv, jag vill vara pigg i vardagen och jag mår bra av att röra på mig och äta näringsrikt. Jag kanske är en ”dålig profil” att prata om träning? Jag vet inte men jag är liten och smal i grunden och vill inte att någon där ute ska sträva efter att göra precis som jag, eller se ut precis som jag. Vi alla har ju unika kroppar och det går inte att jämföra sig med någon annan.

Jag vet bara vad jag mår bra av, vad som får min kropp att orka mer och vad som får mitt huvud att strunta i all träningshets, jag jämför mig aldrig med någon, på riktigt alltså. Min kropp är stark och jag har oftast väldigt bra energi och det är jag tacksam för. Jag är stark för att vara liten och det senaste året när jag tränat mycket så har det inte gjort någon större skillnad på hur jag ser ut, jag har tränat för att ha bra rutiner, för att jag ska orka sitta vid datorn hela dagarna och för att jag vill känna mig pigg och må bra. Om jag då får lite extra synliga muskler på grund av det så, ja det får man tacka för. Det är i alla fall inte mitt main focus!

Men mitt i all denna träningshetsen så vill jag såklart uppmana människor till att röra på sig, det mår vi bra av och vi är skapta för det, olika mycket för olika personer. Så, nu har jag skrivit lite om hur jag känner inför att skriva om just detta ämne. Nu ska jag tala om hur jag rör på mig just nu, vad som får mig att vilja gå och träna, vad som får mig att känna mig grymt stark och grym och vad som får mig att få lite extra energi i vardagen.

BECORE! Igen. Jag är där igen. Jag började ju träna på BeCore förra året, jag tränade mest megaformer men körde även ett bootcamp under en månad förra året för att köra på lite extra under en tid som var jobbig för mig, under tider då jag är stressad eller mår dåligt över något är träning alltid en bra medicin för mig. Det får mig att tänka klarare och inte stressa upp mig lika lätt.

Så nu kör jag Megaformer, Barre och intervaller. När jag sprang intervaller i Spanien började jag rätt mjukt, jag är inte så van att träna kondition men jag körde 20 minuter varav 30 sekunder full löp (12an) och 30 sekunder gick jag. Nu ska jag fortsätta hålla igång intervaller och löpandet, jag ska iväg idag och fixa bra löparskor. Annars är det Megaformer och Barre som är mina favoriter.

Jag försöker träna 3-4 dagar i veckan och om det någongång blir fler så gör det inte så mycket och blir det färre så gör det inget heller. Inte så noga för mig, bara jag håller igång och har rutiner, det mår jag väldig bra av. Att blanda styrka och kondition funkar fint för mig!

Processed with VSCO with a5 preset

 

 

 

2 reaktioner på “Hur jag lägger upp min träning”

  • Anonym skriver:

    Hej! Vill bara berömma dig för din otroligt positiva och härliga inställning till livet. Tycker att du har ett så sunt sätt att se på saker, till exempel träning eller ditt inlägg där du tog upp blondinbella. Kunde inte hålla med mer. Får alltid bara bra energi av att gå in på din blogg. Kram på dig!

    • Sanne Alexandra skriver:

      Hej! Men åh tack, vad glad jag blir. Vad roligt att du får bra energi, det vill jag att ni ska få! Tack för din fina kommentar, stor kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.