MAKE UP ROUTINE.

Jag får väldigt ofta frågor om hur jag sminkar mig. Here we go, det är inget avancerat alls. Nu ligger detta inlägget i kategorerina Beauty By Me och Make Up så ni hittar det lätt!

Detta är alltså min ”finsminkning” till vardags går jag antingen osminkad eller så kör jag concealer & solpuder alterantivt mascara också.

Du behöver:

MUS concealer tre färger, Une mineralpuder färgen M05, solpuder från H&M, ögonskuggspalett från Viva la diva Åhléns, pensel från H&M, L’oreal Telescopic mascara i svart färg, ögonskugga- såå prisvärd och finaste tonerna, highlighter från DuWop, foundationborste från Idun (så bra) det är den minsta av dom och solpuderborste från Bare Minerals.

Hur gör jag:
Börjar med att applicera concealer, jag har rätt gul hudton så blandar den ljusa och den gula och lägger under ögonen, lite på ögonlocken, runt näsvingarna och på eventuella prickar.  Jag använder fingrarna även fast man inte ska, jag tycker det är så mycket lättare! Borstar sedan på mineralpuder i hela ansiktet. Fyller sedan i ögonbrynen med hjälp av den spetsiga sidan av penseln, jag använder den näst mörkaste färgen på färgpaletten från H&M (en matt brun färg) och fyller i dom i princip exakt så som dom ser ut men formar dom lite extra fram till för extra fin form. Målar sedan mascara och eftersom denna är ganska tunn och inte ger så mycket effekt direkt så kan man dra på lite extra vilket jag gillar, det blir inte klumpigt. Jag är supernoga med att fransarna är fina och separerade. Använder sedan den andra delen av penseln, den tjockare och tar den allra ljusaste färgen av ögonskuggspalatten (den runda ögonspaletten) och målar i ögonvrån och under brynen, använder mig sedan av den näst mörkaste färgen på paletten och följer ögongloben med, jag lägger alltid lite extra krut längst ut på ögat. Använder sedan den spetsiga penseln igen för att markera ögats kant med hjälp av samma färg som till brynen, detta för att ögat ska se mer markerat ut, det gör väldigt mycket. Jag följer halva ögat upp till och ner till. Avslutar sedan med highlighter som jag applicerar under brynen, i ögonvrån, över överläppen (liite lite) på kindbenen och ibland lite på näsbenet. Var noga med att sudda ut så det inte ser för shiny ut! Voila! Ibland använder jag en rouge från Face som heter Willing och även läppglans eller något nudefärgat läppstift.

Superlätt och sminket kostar verkligen ingen förmögenhet, jag har provat det mesta och fastnat för detta just nu.

Jag såg till att vi fotade både i solljus och i skugga för att ni ska se hur det ser ut i olika sken samt med utsläppt & uppsatt hår. Hoppas ni gillar det! Om ni har frågor är det bara ställa dom i kommentarsfältet.

Puss!

11 reaktioner på “MAKE UP ROUTINE.”

 • Elin skriver:

  Måste börja med att skiva att du är så himla vacker!! Kul att vi får ta del av din make up rutin! Jag tänkte bara önska att du tog bild på alla produkter mest ögonskuggorna 🙂 jag fattade inte riktigt vilka det var!
  Älskar din blogg och är inne minst 5 gånger per dag för att få följa dig och din vardag! Man får sån energi själv av att läsa din blogg så för att starta dagen på bästa sätt så läser jag den innan jobbet varje morgon 😀 fortsätt att köra på så som du gör! Och hoppas på att få följa dig länge 😀 ha en fortsatt underbar semester, jul och nyår!!!

  • Sanne Alexandra skriver:

   Åå tack för fina ord <3 självklart ska ni ha bild, kolla nu! Inte så lätt att förstå annars haha. Bilden skulle såklart vara med i inlägget men den försvann!! Kram o god jul

 • Amanda skriver:

  Hej! Jätte vacker är du. Hoppas du har det bra i Sydafrika! Tänkte bara om du kunde ta en bild på den ögonskuggan du använder som gör att du har vitt i ögonvrån! Så snyggt… Ha en fortsätt trevlig resa

 • Linn skriver:

  Ta bild på ögonskuggorna <3 😀

 • Millan skriver:

  Så himla fint! Vore kul om du kunde ta kort på alla produkterna också, vore även kul om du skulle kunna göra en video där du visar hur du gör sminkningen 🙂
  Ha en fortsatt trevlig semester och god jul! 🙂

  • Sanne Alexandra skriver:

   Ja men självklart! De hade jag gjort och var helt säker på att bilden med produkterna låg under beskrivningen av ”Du behöver” men så i morse såg jag alla kommentarer om att man inte förstod så nu ligger bilden där. Lite enklare haha! Kram

  • Sanne Alexandra skriver:

   Såklart!! Bilden på produkterna bara försvann haha, såklart ni behöver bild <3

 • Mikaela skriver:

  Hej Sanne!

  Vore helt klart lättare att få se i en video hur du lägger sminket & med vilka produkter, blir lite enklare för alla att förstå och hänga med då tror jag! 🙂

  Ha det fint & trevlig helg!

  Kram
  Mikaela

 • Katarina Lofterud skriver:

  Hej vackra,
  Har en fundering, står mus för make up store i concealer och minralpudret vad är det för märke?
  Kram
  Katarina L

  • Sanne Alexandra skriver:

   Hej! Ja precis 🙂 jag använder make up stores cover all mix! Mitt mineralpuder kommer från bare minerals just nu men brukar även använda une från Åhléns! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.