”IT’S NOT HAPPY PEOPLE WHO ARE THANKFUL, IT’S THANKFUL PEOPLE WHO ARE HAPPY”

För ett par år sedan när jag kom hem från L.A och inte hade hittat min plats i Sverige riktigt igen så avskydde jag hösten & vintern, jag hade inte klurat ut vad jag exakt ville jobba med och när vi flyttade upp till Sundsvall och jag inte gjorde någonting alls under en tid kändes dagarna långa & tråkiga, ännu värre blev det när kylan kom, jag njöt inte ett dugg av att sitta hemma och mysa, det kändes värdelöst. Mycket kändes oklart och jag var inte nöjd. Jag vet inte men kylan och vintern störde mig, det var en massa saker som störde mig, som inte stör mig alls längre och då är jag ändå en väldigt optimtiskt människa och nästan lite naiv, ser det mesta jag möter som väldigt kul & bra. Jag har väldigt svårt att ogilla saker och människor, väldigt okritisk över lag, på gott & ont.

Nu två år senare när dagarna är fyllda med jobb, när jag hittat ”mitt” och känner mig väldigt tillfredsställd med min livssituation känns hösten och vintern plötsligt så himla välkommen. Jag njuter till fullo av att vara hemma i vår lägenhet, det är mörkt & kallt ute och jag har tänt ljus och går klädd i slapparkläder. Så härligt! Jag ser fram emot att vakna till ett grått Sverige i morgon, springa iväg till gymmet, därefter köpa med mig en kaffe till kontoret och sätta tänderna i allt jobb. Kan inte tänka mig något bättre? Vill inte ens ha ledigt.. är det något fel på mig?!

När man börjar få ordning på en del pusselbitar (som kan ta lite tid ibland- ge inte upp!) så känns det som om man tacklar saker så mycket bättre än när man inte känner att man har allt på plats. Jag känner i alla fall så, jag tacklar stress, skitsnack, motgångar, oroligheter och vädret så mycket bättre. Hösten & kylan känns så mycket mer välkommen än något år tidigare… det är skönt, för en ”vinterhatare” som mig som jag faktiskt trodde att jag var.

För mig var det två saker som var viktigast för att jag skulle hitta den här inre ron att 1. Våga satsa fullt ut på det jag ville göra trots att jag inte kunde allt eller kanske ”borde” vara redo för att våga satsa ännu. Jag kan ju liksom inte allt om att starta företag? Oj nej.. MEN, våga ta steget till vad det än är du vill göra, du löser det mesta på vägen och framför allt så lär du dig av allt du gör! 2. Att acceptera ett och annat, att kunna acceptera var man är i livet, vilka val man har gjort/gör och att inte längta bort till något som inte är möjligt. Jag kommer förmodligen som fotbollsflickvän flytta runt en del och ibland kanske det inte blir exakt som man önskat men då finns det två val, flytta ifrån den du älskar för karriären eller stanna kvar och göra det bästa utav det. Jag valde alterativ 2 och har insett att jag har fler drömmar, jag har en framgångsdröm, jag har en dröm om leva ett lyckligt liv med den jag älskar och jag har en dröm om att en dag bo i ett hus med kids, jag har en dröm om att få resa mycket, jag har en dröm om att ha ett showroom i L.A, jag har en dröm om att bo närmre min familj i framtiden. Jag har många drömmar och att acceptera var du är och våga njuta av det du har och vad du åstadkommit gör dig lycklig. Jag lovar!

Glöm inte att du är du och våga stärk dina bra sidor och våga vara tacksam för att du är du och för allt du har och lyckats med och åstadkommit hittills. Vi får inte bara se framåt och längta efter vad som komma skall för att när du väl hamnar där har du nya mål och nya utmaningar framför dig, våga stanna upp och vara tacksam! Det är livets viktigaste ingrediens.

Det är jag, så oändligt tacksam för allt jag har i mitt liv och allt jag lyckats åstadkomma. Så tacksam så det är inte sant! <3 Tack livet för att du varit väldigt snäll mot mig so far. Livet är orättvist men vi kan inte annat än göra det bästa utav det, i alla lägen.


1 reaktion på “”IT’S NOT HAPPY PEOPLE WHO ARE THANKFUL, IT’S THANKFUL PEOPLE WHO ARE HAPPY””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.