BALL EXCERCISES

Här kommer några riktigt grymma övningar med pilatesboll.

1. Ligg som om du ska göra en armhävning med fötterna uppe på pilatesbollen. Håll kroppen rak och dra in knäna snabbt mot kroppen och sakta ut. Tränar upp bålstabiliteten!

2. Ligg på rygg med armarna under dig, lyft upp kroppen till max och spänn bålen medan du har fötterna på bollen. Rulla in bollen mot kroppen och släpp inte kroppen! Tränar bål, baksida lår och rumpa. Om du vill göra övningen svårare lägg armarna över huvudet eller på bröstet.

3. Sitt på knä en bit i från bollen, sätt handlflatorna mot varandra och lägg underarmarna på bollen och rulla sakta framåt och tillbaka, spänn kroppen. Denna övningen tränar mage, rygg & axlar.

4. Ligg ner med benen rakt upp och bollen fastklämd mellan fötterna, ha armarna rakt ut på sidorna och fäll sedan sakta ner benen och sedan upp. För att göra denna övning ännu jobbigare fäll ner bollen på sidorna för att träna sidorna på magen. Denna övningen tränar magen och insida lår.

Och för att avsluta detta inlägg måste jag visa den absolut bästa magövningen som finns. Hitta ett ställe du kan hänga på och fäll upp benen och sedan ner. Om det är för tungt så fäll upp knäna så högt du kan och sedan ner. Enjoy your work out!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.