WORK OUT MODE.

Idag sprang jag ner till gymmet igen, det var några veckor sedan nu. Ni är ofta nyfikna på hur jag tränar så tänkte dra igenom dagens 50 minuters pass.

Började med 10 minuter på crosstrainern, varvade mellan 5 och 8 i tyngd (ni vet där man kan göra det jobbigare!) Sedan gick jag direkt till maskinerna. Började med att träna innelåren. Körde 3 x 10, började med 20 kg och på sista 20 körde jag 25 kg.

Körde utsidan, 3 x 10 men med 25 kg på första, höjde till 30 kg på sista 10.

Denna maskin tränar rumpa och baksida lår. Du står och pressar upp ena benet bakom dig. Körde 15 reps, 20 kg.

Körde benpress. Körde 50 kg, min kroppsvikt. 3 x 10. Man orkar mer än sin kroppsvikt men vill kunna köra många reps.

Denna maskinen är för magen. Du sitter, håller i fästena med armarna och drar dig framåt. Körde 3 x 10, 25 kg.

Ryggmaskin. Du sitter ner och trycker upp den svarta grejen ni ser. Körde 3 x 10, 25 kg och avslutade med 30 kg på sista 10. Viktig för mig då jag behöver träna ryggen, sitter så mycket vid datorn. SKÖNT när det värker!!

Dessa två använder jag mig ofta av. Först körde jag squats, 3 x 15. Utfallssteg 1 x 10. Med den svarta vikten (12 kg) stod jag brett i sär med benen och körde djupa squats, höll i vikten neråt för extra tyngd.

Detta är en bra övning för baksida lår, rumpa och rygg. Du står höftbrett rakt upp och böjer fram överkroppen och sedan upp. Se bild.

Denna magövningen är min favorit, tar riktigt bra på sidorna.. Jag tog en vikt som var 10 kg. Du står axelbrett och stadigt, håller vikten i ena handen och lutar dig åt det hållet du håller vikten och upp. Bränner rejält! Tänk på att inte böja dig framåt, var rak i ryggen och spänn magen och ryggen. Körde 10 x 2 på varje sida.

Gick till det bästa redskapet i träningsväg tycker jag, Pilatesbollen. Började med min favoritövning. Du ligger som om du ska göra en armhävning med fötterna på bollen och drar bollen inåt med hjälp av benen mot dig, 7 sådana och på sista när du har benen raka svajar jag åt sidorna med bollen. ASjobbigt för mage och rygg. Svårt att hålla balansen så du måste öva! Körde 3 x 7. Efter 7e körde jag 7 ggr åt sidorna.

Sedan körde jag 40 situps på boll. Mycket jobbigare för både mage och rygg tycker jag.

Körde en annan effektiv magövning. Ligg på rygg med benen rakt upp i luften och pilatesbollen fastklämd mellan fötterna och fäll ner benen mot golvet och upp. Körde 15. Riktigt jobbiga särskilt när man kört en massa andra benövningar, mina darrade.

En övning för baksida lår och mage. Du ligger på rygg med armarna mot kroppen, tryck upp kroppen och böj benen och sätt fötterna på pilatesbollen. För sedan ut benen rakt ut medan du ligger kvar i samma ställning och sedan dra in benen. Jag körde 20 st.

Körde sedan en ryggövning. Ligg på mage på bollen och spänn fast benen och fötterna och kör vanliga rygglyft. Jag körde 30 st. Tips är att köra på mattan så att du kan ha fötterna där, jag halkar alltid annars.

Sedan stretchade jag igenom hela kroppen.

Klar efter 50 minuter, gillar intensiva och inte så långa pass.

Svettig & glad. Redan taggad för nästa pass! If you want it, you gotta work for it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.