Alicante Guide.

Mina föräldrar har lägenhet i Los Dolces, Sol Marino som ligger precis intill Villa Martin. Detta ligger ca 20 minuter söder om Torrevieja och ni är en del som åker dit på semester och undrar över våra favoritrestauranger och tips på bra shopping och här kommer min lilla guide.

Restauranger:

Nummer 1. Givet val! El Meson De La Costa, ligger inne i Torrevieja. Börja med deras Gin & Tonic och beställ sedan inget från menyn, säg att ni vill ha in en massa olika tapas och avsluta med T-bone steak. Avsluta med en champagnekross. Top notch! Bättre middag går knappt att få. Dyrast men också godast, tycker jag.. och Simon (han slutar aldrig prata om denna restaurangen)

Puccini. En grym restaurang med engelsktalande personal, den ägs av engelsmän. Grym italiensk mat. Förrätterna är underbara men  varning, du blir väldigt mätt då portionerna är stora så om du ska ha en god köttbit och pommes efteråt skulle jag hoppa förrätten. Riktigt bra desserter också, särskilt pannkakorna. Ligger i närheten av Torrevieja.

Villa Martin Plaza. Som ett gammalt köpcenter men fullt av barer och restaruanger, foodcourt typ? Så himla mysigt och jättehärlig stämning. Vår favoritrestaurang är Ché, det är en Argentinsk restaurang som har pizza, pasta, amerikanskt, ja det mesta. Vår favorit är att ta in deras argeniska korv till förrätt och kött till varmrätt. Riktigt bra och extremt prisvärt!

Casa Carmelina. Villa Martin också. En liten mysig restaurang med dom godaste gratinerade musslorna någonsin. Extremt bra mat!

La Cata. Våra vänners nyöppnade restuarang som ligger i Benijofar. Riktigt bra mat, om du blir sugen på en toast skagen i Spanien är det hit du ska åka! Mysig liten tripp.

Ett till tips! Mitt emot Puccini, snett över gatan ligger en stort Thairestaurang, ni kan inte missa den. Det är en enormt häftig byggnad med små bäckar. Så härlig miljö och jättegod mat! Prisvärt det med.

Stränder:

La Zenia, partystranden kallar vi den för. Om ni vill ha en massa ungdomar, musik och goda drinkar!

Victoria Beach, vår favorit strand. Så härlig och lite lugnare!

Shopping:

La Zenia Blvd. Ligger precis vid vår lägenhet i princip. Ett megastort nyöppnat köpcenter, du strosar runt utomhus. Här hittar du allt från Primark till Zara till Guess.

Habaneras. En mycket mindre variant av La Zenia blvd, mysigt att strosa runt på. Ta ett glas vin och shoppa lite på Zara & Mango. Mycket härligt!

LOVE, S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.