It’s not about the size, it’s how you work it.

Jessica

Hej Sanne!

Jag har en ganska personlig fråga till dig som jag hoppas du kan svara på så ärligt som möjligt!
Jag är en tjej som varit storleken större nu i ett par år på grund av p piller och skit. Jag är inte överviktig, men har storlek L eller XL i vissa kläder.
Jag får ofta höra att jag är söt ändå, men har aldrig riktigt känt att jag duger eftersom jag är en tjej med kurvor, riktiga kurvor.
Jag skulle bara vilja höra från dig vad du tycker?
Jag vet att man säger att ” varje storlek är vacker” men du som är så smal, har du någonsin sett att en kurvig tjej kan få en snygg kille ? För enligt mig har det aldrig hänt.
Du är ju så vacker så att det gör ont att kolla på dig, och din kropp är min drömkropp, men om man nu har en kropp som jag, med höfter, bröst och ja.. lite större så att säga, tror du att man kan sticka ut ur mängden ändå?
Hur ska man klä sig för att kunna framhäva sitt utseende i den grad att man kanske kan vara lika snygg som alla de där “populära” tjejerna med kroppar som många klassar som “snygg” i dagens samhälle.
Jag skulle bara vilja höra ett ärligt svar, inte det vanliga om att alla är lika fina osv, för det vet jag inte är sant. Men vad säger du i denna frågan?
Kan en kurvig tjej vara lika vacker som en smal tjej?

Kram, du har en av de bästa bloggarna jag vet!

 Hej Jessica!
Åå gud, det gör ont i mitt hjärta att läsa detta. Det klart en kurvig tjej kan vara lika snygg som en jättesmal, det har inte med det att göra. Jag ska inte sticka under stolen med att säga att dom flesta modeller är pinnsmala och att idealet idag är jäkligt sjukt idag men vad har Jennifer Lopez, Kim Kardashian och Beyonce gemensamt? Jo förutom att två av dom är riktigt duktiga artister så är dom alla kurviga och folk från hela världen avundas deras kroppar. Jag vet inte om det finns ett mer extremt ideal i Sverige för när jag bodde i L.A såg folk lite annorlunda på vad som är snyggt och inte, jag träffade människor särskilt killar som var helt tokiga i kurviga tjejer, det var liksom inga kurvor- inget att ha så där kände inte jag mig alltid så himla poppis om man säger så men det man måste förstå är att alla har olika smak, så är det verkligen. När jag bodde i Usa så gick jag upp ca 8 kg tror jag det var och när dom kilona försvann när jag kom hem (jag bantade inte utan dom försvann naturligt) så hade jag killkompisar som sa ”du har försvunnit, var är din kropp? du ska se ut som förut” medan vissa andra tyckte att jag var jättefin så det är så himla olika, det sitter inte bara i kroppen. Jag menar, om du ser ett tjejgäng gå förbi, tycker du då att den smalaste tjejen är snyggast? Förmodligen inte, det sitter ju inte i hur smal man är utan i helheten och dessutom om vi skulle fråga 100 olika människor skulle nog alla ha olika åsikt om vem som är snyggast, ett exempel bara, hoppas du förstår hur jag menar.
Jag tror på självförtroende, bär upp dina kurvor med självkänsla. En jättesmal tjej med noll självkänsla och utstrålning lovar inte kommer att sno allas blickar i samma rum som en kurvig tjej med fin utstrålning och självförtroende, det gäller att gilla sig själv! Jag skulle kunna rabbla upp hur många kurviga vackra tjejer som helst, jag gillar kurvor, tro mig och jag skulle gärna kunna lägga på mig lite mer höfter, utan problem men jag är nöjd som jag är och det kanske är det du uppfattar ”vackert” med mig? Jag skulle tro det, jag gillar mig som jag är och kanske utstrålar det? Jag tycker du ska strunta i hur alla andra ser ut och inse hur fin du är, bär upp dina kurvor med stolthet så kommer du en dag att undra varför du ens tänkte dessa tankar. Work what u got! =)

5 reaktioner på “It’s not about the size, it’s how you work it.”

 • Hanna skriver:

  Hips don’t lie!

 • Sara skriver:

  Bra skrivet, Sanne! Jag är också en strl L och ibland är det ju aspissigt men visst är man snygg ändå! 🙂 Kraam!

 • Mia skriver:

  Åh fick helt ont i hjärtat av att läsa denna fråga! Men alla kan verkligen vara vackra, är man bara nöjd med sig själv så genomlyser det. Dessutom jätte bra svar Sanne 🙂

 • kände mig som läsaren som skrev frågan. är också väldigt kurvig, 1.70 lång och har stora bröst. byxorna inne på gina passar inte mig tex vilket gör mig riktigt ledsen. likadant med zaras jeans och hms, för tajt vid höfterna och för stora i vaderna. så man hittar aldrig ett par jeans som sitter som handen i handsken, därför använder jag i praktiten bara jeggings och leggings, och det är så klart jobbigt också.. hur ska man göra i en sån situatuin? 🙁 kram!

  notme.se/blogg/deddenisen/

 • Liza skriver:

  Väldigt bra skrivet måste jag säga. Tror det är första ggn jag kommenterar här men jag var bara tvungen att berömma dig! Vi behöver fler bloggare som du Sanne 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.