MY WORK OUT PROGRAM.

Många av er har varit intresserade av att veta hur jag tränar. Som jag sagt tidigare kör jag styrka och kondition på gymmet varvat med promenader. När jag tränar satsar jag på kondition, coreträning (mage/rygg) och ben och rumpa. Jag fokuserar nästan ingenting på armar mer än att jag använder dom när jag tränar kondition och vid vissa övningar då jag måste anstränga armarna för att utföra övningen. Glöm inte bort att detta är inte ett träningspass som jag säger är rätt eller att det är såhär DU ska träna, detta är ett litet program som jag trivs med just nu bara. Jag tror på varierad träning!

Just nu ser mitt pass på gymmet ut som nedan;

– 20 min stenhårt på crosstrainern. Kör alltid med högt motstånd för maximal effekt. Intervaller är min favorit. Detta är min uppvärmning + lite träning för ben och rumpa när jag trampar på som sjutton!

– 10 benböj med skivstång (5 kg på vardera sida) Ben och rumpövning främst men stärker även mage och rygg

– Mage/rygg tränar jag med en pilatesboll. Lägger mig som om jag ska göra en armhävning fast med fötterna på bollen. Rullar dom in mot magen och tillbaka 10 gånger sedan när jag har benen helt utsträckta rullar jag bollen med fötterna åt sidorna så långt jag kan även det 10 gånger, brukar dock öka lite och köra tills jag inte orkar mer (Svårt att inte tappa balansen dock!)

– Sit ups på pilatesbollen. MYCKET jobbigare tycker jag. 10 vanliga, 10 åt ena sidan, 10 åt andra sidan.

– Rumpa och baksida lår. Jag lägger mig på en sådan bänk som man kan använda till att göra situps på som finns på dom flesta gym. Lägger mig på mage med höften precis där bänken slutar och gör lyft uppåt med hjälp av att ta i med benen och rumpan. Händerna får du ha framför dig eller under, du måste hålla dig kvar på något sätt. Sjukligt jobbig övning och det svider rejält i rumpan efteråt.

– Mage & ben övning. Lägger mig ner på rygg med armar och ben rakt upp i luften. Fäller ner höger arm samtidigt som vänster ben och upp och så tvärtom, försök gå så långt ner mot golvet du kan. Detta är sjukt jobbigt och jag gör 25 sådana, gör det sakta för bäst effekt.

Detta gör jag tre gånger i rad med 10-20 sekunders vila. Därefter stretchar jag igenom hela kroppen i ca 10-15 minuter. Klart! Snabbt och effektivt. Detta ”programmet” kör jag 3-4 gånger per vecka. Fråga om det är något ni undrar över eller om det kanske till och med är så att ni vill att jag ska visa någon övning?

LOVE,S

// My work out program. I focus on core muscles, legs and but.

 

5 reaktioner på “MY WORK OUT PROGRAM.”

 • sofin skriver:

  kan du inte visa hur du gör rumpa o baksida lår övningen 🙂

 • Linnéa skriver:

  Hej Sanne! Det låter som ett vettigt program 🙂 Jag har ett litet tips bara. Du kanske redan vet om detta men jag skulle bara vilja säga att det är bra att variera sin träning och inte hela tiden köra på ”samma program”. Kroppen vänjer sig fort vid träning och det leder till att förbränningen och muskeluppbyggnaden avtar ju mer man kör på samma program. Det hjälper inte om man varierar med promenader, utan det är själva styrketräningen som man ska variera. Kram!

 • felicia skriver:

  rumpa och baksida lår övningen verkar effektiv men dessvärre förstår jag inte hur den ska utföras! visa? 🙂

 • sandra skriver:

  pilatesboll tycker jag är krångligt, du får gärna visa bra övningar på/med den.. 🙂

 • Rebecca skriver:

  Visa hur du gör mage ben övningarna på pilates oll snälllaaaa!! Verkar sjukt effektivt men förstår inte hur du gör!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.