Scale.

Mina skönhetsfavoriter;

Rengöring: Dr Dennis Gross rengöring + pads.

Ansiktscreme dag & natt: Fuktcreme från Apoteket, min hy behöver endast fukt, ingen fett eller kräm med olja i.

Behandlingar: Syrabehandling då och då, gör min hy slätare och ger den mer lyster.

Serum: Transaderma C, dag och natt.

Ansiktsmask: Stockholmsgruppen (just nu, inte hittat min favorit ännu!)

Peeling: Ole Henriksen

Primer: Sephora, sminket sitter som en smäck.

Foundation: ID Bare Minerals i färgen ”light” el ”Golden Medium” beroende på årstid. Var fast vid IDUN ett tag då jag trodde ID gjorde min hy illa men det var andra faktorer så jag är tillbaka i ID-träsket.

Concealer: MUS i tre färger, använder endast den ljusa och den gula tonen. LIFE SAVIOR.

Solpuder: H&Ms i den guldiga förpackningen, älskar eller MUS i färgen ”tan” superfin när man redan är brun annars är den för mörk för mig.

Rouge: Från Face i färgen ”Willing” underbar!

Ögonbryn: Använder en vanlig ögonbrynspensel och målar på med Max Factors ögonskugga, så här ser den ut. Använder mittenfärgen.

Mascara: L’oreal Telescopic, stort fan och använt den i flera år!

Ögonskugga/penna: Jag använder knappast aldrig ögonskugga men är ett stort fan utav att måla på brun kajal i ögonvrån för att markera ögat lite. Den bruna färgen passar bra till mina egna färger tycker jag och ger ett naturligare intryck. Pennan jag använder kommer från Maybelline i färgen ”Brown” nummer 03.

Highlighter: En underbar och krämig historia från DuWop.

Läppglans: Har börjat använda läpppenna då och då, jag använder en Maybelline i färgen Timeless Volcano. Annars är jag stort fan av det ljusrosa lipsyl jag har i alla mina jackor och väskor. Från Nivea i färgen ”Pearl Shine” annars gillar jag ID’s boxom lips för mer plut (plumpeffekt) Äger massor med läppglans och alla går i ljusa toner, beige/ljusrosa skulle jag säga. Ni kan kalla mig Miss Montazami =)

Hårborste: En löshårsborste som jag använder för att jag har så tunna strån, ett tips en frisör gav mig. Funkar bra!

Schampoo & Balsam: Nästan alla funkar på mig men en favorit sedan ett tag tillbaka är Tresemmé, håller länge dessutom och doftar fräscht. Hårinpackning så slår ingen Loreals Absolut Repair, bästa och funkar SÅ bra på mitt hår!

Hårprodukter: Olja från Moroccan Oil, Hårspray från samma märke, Dust it (den röda) för mer volym, glans från Björn Axén, torrschampoo från Tresemmé och värmeskydd också från Tresemmé.

Hårverktyg: Hårblås, okänt märke (köpte i Usa), Locktänger från Babyliss, en smal som jag gör mindre lockar med (virar bara runt utan att klämma åt, har videos på det) och en tjockare tång för naturligare lockar. Använder rätt ofta plattång med vilket också ger fina lockar, platta behövs inte på mitt spikraka hår. Volymtång äger jag inte men ska definitivt inhandla, blev så bra när tjejerna på Nelly.com gjorde det på mig, hollywoodsvall!

Bodylotion: LDB den rosa, budget! Doftar ljuvligt och återfuktar bra. Köper nya bodylotions titt som tätt, bodybutter från The Body Shop är jag ett fan av samt Biotherms, den återfuktar nog bäst men doftar inget speciellt. Jag är även ett fan av bodylotions med parfym i så mitt nästa inköp blir en från Clean. Mmmm.. Då får jag lukta tvättmedel på heltid, min favoritdoft!

Deodorant: Har fastnat för LDBs rosa. Så god och håller länge! Luktar riktigt ”tjejigt” och sött..

Andra kroppsprodukter: Skimmer från NUXE, min favorit, säljs numera på vissa Apotek. Gillar även vanlig babyolja på benen när man vill ha lite extra fina ben =)

Parfym: Mixar mellan Flowerbomb och Clean. Just nu Clean- Laundry Fresh (heter den så?)

Nagellack: Går i stort sett alltid runt i beiga, aprikosa eller röda naglar. När jag vill vara lite extra festlig eller till outfits som passar så kör jag på mörk mörk rött, mörkgrönt eller grått. Mina favoritlack kommer från Chanel, Essie och OPI- Håller länge!

Andra skönhetstips:

– Spraytan, BUS eller sola i solen- Beroende på årstid. En bränna gör att jag inte behöver använda något av det jag skrivit över mig!

– Gå osminkad så ofta du kan och låt även ditt hår vila från allt vad det heter.

– Dagar du bestämt dig för att vara sunkig och gå runt i mjukisar, en dusch gör mycket. Att få känna sig fräsch och vara insmord i någon god bodylotion gör att man plötsligt känner sig rätt fresh ändå! Jag har kommit på att dagar då jag går runt i mjukisar är oftast i samband med att jag inte duschar eller någonting, det blir liksom dubbelt sunk! =)

– Dagar jag vill låta hyn vila brukar jag ibland smeta på lite ljus concealer under ögonen för att se lite piggare ut. Gör SÅ mycket!

– TRÄNA, SOV, ÄT RÄTT. Dom tre största skönhetsfaktorerna, skönhet kommer inifrån. INGEN MYT!

– Le och koppla på självförtroendet.. då kommer ingen se dom små skavanker som vi alla har då och då.

– Ha alltid rent hår, fräscha naglar och rakade ben. Det kopplar jag oftast ihop med att jag känner mig ofräsch fastän ingen annan kanske ser det så är känslan jobbig! Jag kan ju tala om att jag slarvar självklart med men jag försöker och det känns så bra när det är fixat!

– Klipp av dina slitna toppar så vida du inte vill ha dom förstås. Det känns mycket tjockare och fräschare och jag lovar.. det växer ut och när det växer ut är håret starkare än någonsin.

– Klä dig i kläder du trivs i och sminka dig på det sätt DU tycker du passar bäst i, kör på dina safe cards och experimentera helst inte på din 25-års fest, student eller bröllop. Ingen känner ditt ansikte och hår så bra som du!

– Tyck om dig själv och jämför dig INTE med andra. Du är du och gör det bästa av dig själv!

// My beauty favs.