My Answers Part III

Romiyana
Juste glömde två frågor, vad tycker du om Justin Bieber? Vad för tv serier brukar du titta på?:)

Jag tycker ingenting speciellt om honom just nu då jag inte vet så mycket, han är en duktig artist, det vet jag! Ska ju däremot inte smyga med att jag gått runt och dansat och sjungit till Somebody to love hemma, haha. Jag följde Gossip Girl men har råkat halkat av banan men utöver det följer jag inga speciella serier. Har svårt att ta mig tid att titta serier och få ordning på att följa dom flitigt. Serier jag gillar är Enotourage, Californication, Gossip Girl och New Girl. Kram

Linnea
1. Om du skulle få välja EN plats i världen att bo på för resten av ditt liv, var skulle det vara då? :)
2. Hur är din relation nu till Tyra, och hur reagerade hon när du sa att du skulle sluta jobba på Sbt?

1.  I ett varmt land. Jag skulle ta med mig Mr och bo i L.A igen men vet inte om jag vill det för alltid, det är på tok för långt från alla mina nära och kära. Min dröm är att ha alla mina nära omkring mig i ett land där det är varmt året om!
2.  Vi smsar lite då och då, jag följer henne via bloggen och vi ska försöka ses hela gänget så fort jag är i Stockholm igen! =)

Linnea
Godkväll :)
Jag bor själv i Sundsvall och är lite nyfiken var du än så länge gillar mest med denna stad? Sen är jag lite nyfiken vad du gjorde då du bodde i LA (har för mig att det var där du bodde), om du jobbade eller pluggade där? Måste vara stor sjukt stor förändring att flytta från en storstad till lilla Sundsvall.. Men hoppas du trivs bra här iallafall, rätt mysig stad faktiskt tycker jag själv, särskilt på sommaren :) Hare fint!

God morgon!
Jag gillar människorna, alla mysiga restauranger, den fina stenstaden och avstånden, jag tycker det är såå bekvämt att jag numera kan gå till allt. Underbart! Jag bodde i L.A i två år, jag pluggade på St Monica College, dansade och studerade mode och hälsa. Det är rent generellt en jättestor förändring men jag funderar verkligen inte så mycket, jämför inte.. bara är och har det bra. Jag är ju från en liten stad från början så från lilla Eskilstuna till Västerås som är liite större, till L.A som är hur stort som helst, till Stockholm som är en hyffsat stor stad till Sundsvall, en liten stad igen. Jag bryr mig inte så mycket om hur stor det är, jag har inte riktigt samma behov som när jag precis tog studenten men älskar storstäder och skulle gärna kunna tänka mig bo i en riktigt stor stad igen. Jag är öppen för allt! KRAM!

Mia
How are Swedish women in general? Is there a lot of bitching or people being friedly to each other?

It is so hard to say since there are so many different girls but i would say that swedish girls in general likes to party and travel a lot! I wouldn’t say girls in Sweden are bitching more than any where else, i stick to girls that are friendly and honest. I don’t like girls that are fake, that are back stabbing you as soon as you leave the room, and those girls you can find in all countries. I don’t believe Swedish girls are more friendly.. i think Swedish girls are nice to the people they like, in US i met girls that were super nice and friendly to me even tho i knew it was fake. It just depends of what kind of girl you are, not what country you are from. Xo

Johanna
Jag har för mig att jag läste att du flyttade till LA när du var 18? Isf undrar jag hur du kunde göra det, om du förstår vad jag menar haha, man brukar ju inte ta studenten förrän man är 19..? :)

Jag flyttade i juli och fyllde 19 i Augusti! =) kram

Josefina
Hej! :D eftersom du börjat gyma nu, så kan du inte berätta om hur du tränar då? Vilken kroppsdel du tränar ock vilken maskin? :) min andra fråga, när kommer du kunna berätta om vad ni ska göra? Du verkar ha massa hemliga saker på gång? ;) nyfiken..:D 

Jag tränar inte på gym själv med maskiner utan jag går på pass, kör Zumba, Mage/rumpa/lår och body balance. Mitt mål är att bli starkare i kroppen, bygga lite mer muskler på benen, rumpan, ryggen och magen. Jag har ju nu avslöjat min nya bloggadress resten kommer inom ett par veckor, håll ut =) kram!

Clara
Hur träffades du och Simon? Vad gjorde du i LA och hur länge blev du där? Bästa minnet från tiden i LA?:)

Vi träffades på en studentmottagning ett par veckor innan jag flyttade till Usa. Jag studerade på St Monica College i två år, mina 2 första månader spenderade jag i St Barbara. Hmm, bästa minnet. Jag har så många men ett riktigt härligt minne är när jag och två av mina bästa vänner satt på en av mina favoritgator Robertson Blvd på en restaurang som vi älskar som heter SUR,  vi satt i solen en hel förmiddag, drack persikosangria och bara pratade och njöt av tiden i L.A. Ett annat är nog när jag och Johanna bestämde oss för en lägenhet vi skulle ha, mitt i Weho, bredvid Robertson och Beverly Center, vi var i himmelen! Ååå.. jag har massor. Måste sätta stopp där! Kram kram

Lina
jag går 2:a året på gymnasiet nu och vill flytta till La när jag gått ut. eller ska jobba ett helt år sen ska vill jag åka. undrar hur du gjorde när du skulle åka? jag vet inte riktigt vart jag ska börja. det verkar sjukt svårt att bara flytta dit o leva loppan. vill helst inte plugga utan drömmen skulle vara att få nåt jobb där och sen leva livet i 1 år men det verkar jätte svårt om man inte ska plugga eller om man inte känner nån som bor där. vet du om man bara kan läsa en kurs på college i ett år för att ha nåt att plugga? sen undrar jag hur man vet om lägenheterna på craiglist är seriösa eller inte?

oj nu blev det jätte långt haha, men tack för en jätte bra blogg! kram!

Hej Lina!
Nummer 1, kontakta Kilroy eller IBS och berätta att du vill åka så hjälper dom dig med ansökningen, du får tips på boenede, allt pappersarbete och allt förarbete sköter hjälper dom dig med. Du som svensk kan antingen åka dit och plugga, vilket ger dig ett studentvisum eller åka dit på ett jobbvisum eller talangvisum vilket är extremt svårt. Om du ska åka dit på ett jobbvisum ska det finnas ett företag i Usa som ska vilja ha dig så pass gärna att dom sponsrar dig med ett visum, det ska alltså inte finnas ngn i Usa som kan göra det arbetet du kan och ett talangvisum får du genom att du visar upp vad du jobbat med om det nu är skådespeleri, modellande eller något liknande. Så, om du åker som student väljer du att studera på något av alla college som finns, pluggar du till en bachelour vilket tar ca 5 år så får du ett jobbvisum som håller i ett par år så du får vara i landet och jobba, därifrån finns det chans att företaget anställer dig.. som du märker, extremt svårt att jobba i Usa! Och.. väljer du att studera lite lösa kurser hjälper det dig ingenting ifall det är så att du vill vara kvar så det kan vara smart att ta känna efter ganska snart hur länge du vill vara borta direkt, om du kan.

Jag studerade på St Monica College, det kan jag verkligen rekommendera. Prisvänligt och eftersom det går så pass mycket svenskar där kan du få all hjälp du behöver på ett smidigt sätt, många av organisationera här hemma så som Kilroy och IBS har mycket bra kontakt med St Monica College och hjälper dig med allt så ring dit idag och berätta att du vill åka och när så löser dom resten =)

Om du inte vill studera där borta så åk dit och plugga lite lätta kurser, som internationell student måste du läsa 12 units per termin så ta lite enkla kurser så som musik, gym, mode, engelska och lite annat enkelt så att du får ihop dina 12 units så behöver du inte plugga så mycket. Litegrann såklart men inte mycket, skolan i Usa är inte svår. Närvara på lektionerna och gör det du ska så ska du se att du får bra betyg!

Lägenheter som är seriösa på cragislist är lätträknade så var försiktig, betala inte in någon i förskott och var noga med allting. Jag har hittat boende där så det finns ju självklart guldkorn också. Hör av dig om du har fler frågor och lycka till! Kramkram

Sofia
Hej! Var du tillsammans med Simon under tiden du bodde i la? Om det var så, hur funkade det? Hur fick ni det att hålla? Kram!

Hej Sofia! Det var vi inte, vi träffades innan det men vi blev inte tillsammans förrän jag var hemma igen. Vi höll kontakten där borta vilket är lite roligt nu i efterhand, kul att läsa vår mail konversationer haha. Kram

Sofia
Hur var det att bo i la? Hur är människorna? Är det stor ”press” på hur man ser ut? Hur bodde du när du var där? Vad hette stället du bodde på? Hade du ett jobb medans du var där? Om inte, vart fick du pengar ifrån? Och sist men inte minst, har fått höra att det är svårt att hitta ”bra vänner” i la, skulle du säga att det är så? :)

Det var uuunderbart! Love L.A. Människorna är extremt pratglada, alla pratar med dig var du än går. Öppna, generösa, rättså ”på” kan vi svenskar nog tycka och ger mycket komplimanger. Där borta kan liksom en man komma fram och säga ”vad fin du är i håret” och så går han till sin familj och drar iväg.. inget mer med det, ingen baktanke. Inte som i Sverige direkt, hade det hänt här hade jag ju undrat vad det var för fel haha. Kulturkrock! Det är inte stor press över lag hur du ser ut det är väl mer i nattklubbslivet, precis som i alla andra storstäder. Jag har bott i St Monica, Westwood, Brentwood, Marina Del Ray, Hollywood och avslutade i det bästa stället i världen West Hollywood, kan nästa känna lukten av att bara tänka på det stället. Jag jobbade inte då du som student inte är tillåten att jobba. Jag studerade på St Monica College, dans och mode. Jag hade sparpengar, snälla föräldrar och CSN andra året. Det är superlätt att hitta vänner men bra vänner som du känner att du kan ringa när du vill prata om något viktigt och en vän du verkligen känner att du kan lita på är inte så lätt, precis som här hemma. Sådana riktiga vänner som du klickar perfekt med växer inte på träd. Jag träffade min bästa Johanna första året men vi blev inte supertighta förrän sista året! Men som du säger, i L.A speciellt är det rätt svårt att lita på folk, många har en baktanke och verkar mycket snällare än dom är.. Enough said =) Gå inte på allt du hör och lyssna inte på allt L.A-folket säger, det snackas mycket!! Kram kram

Elin
Vet att du svarade på frågan om hur stora dina ray ban är (58), men är dom medium eller large?:) kram, ha en bra dag!
58 =) kram!!

Jacki
Hej! En fråga om din tid i USA, dejtade du eller kysste du någon kändis? :)
MVH Nathalie

Värst vad det är en poppis fråga. Svar ja! Kram

Clara
Vilka tips har du för att bli och se ”fräsh” ut? Skönhetstips osv?? :

Lite färg.. solen gör alla fräscha =) Concealer, använda lite ljusare concealer under ögonen och runt näsan. Alltid ha fina fräscha naglar och nytvättat hår! Kram

Johanna
Skulle du kunna göra en plastikoperation?
vad skulle du då kunna operera?
vill du inte tatuera dig?

Nej! Inte just nu i alla fall. Jag har ingenting jag skulle kunna tänka mig operera. Jag blir sugen på att tatuera mig lite då och då men vill det inte så pass mycket så det blivit av. Tycker det är snyggt på många men njae.. vet inte alltså. Jag är ju inte säker på att jag vill så det får vänta =)

Ann
När flyttar du in i lägenheten? ska du eller simon betala hyrn?


Vi flyttar in första veckan i Juni. Vilken sjuk fråga, varför vill du veta det?

Ann
Vart hittar du all inrednings insperation? Vad tycker du för tapeter är snygga?

Olika insposidor, googlar runt och grejar. Älskar att surfa runt och titta på vackra bilder! Jag är inte så förtjust i tapeter men det beror mycket på var man bor, så som på landet har min farmor jättefina randiga tapeter, det tycker jag passar där men som i min och Simons lägenhet nu ska vi inte tapetsera någonstans, den är så vit och fräsch som den är! Kram

Abb
Har du bra självförtroende och självkänsla? Tips på hur man får bättre?

Jadå! Absolut. Jag vet exakt hur du får bättre.. eller jag har det bästa tipset. Följ dina drömmar, gör det som gör dig lycklig, våga utmana dig själv, sträva efter att nå alla dina mål och älska dig själv!! På vägen dit då du sysselsätter dig med allt det du vill, allt det som gör dig lycklig och med människor omkring dig som du älskar så kommer du bli lycklig och få ett bra självförtroende. Jag lovar! Happiness is not a destination it is a way of life. Du formar ditt liv, make it the best you can! =)

Ida
Är lite nyfiken på hur du ser på feminism och jämställdhet? Skulle du kalla dig själv feminist?

Jämställdhet är jag absolut för, alla ska ju ha samma rätt till skola, lika lön för lika arbete och så vidare och så vidare. Feminist javisst!

Abb
Du ville inte visa hur du och simon hade det hemma i förra lägenheten, men kommer vi få se hur ni inreder i nya lägenheten? När flytar ni in i eran nya lägenhet?

Möjligt =) Jag kommer definitivt låta er följa med när jag inreder och fixar med både bilder och text. Kram!

Victoria
Hello! I have always been thinking that how much do you weight and whats your height? 🙂 you have a good body, thats why im asking… 

Hi! Im 4.5 and weight around 110 pound.. Thanks sweetie! xoxo

Emelie
Hej fina! nike löparskorna? sjukt snygga, MEN, finns bara i herrstorlekar? vart är dem i från? Gryyyma, letat i hjäl mig utan resultat:S Kram 

Ja! Dom finns på barn/dam i storlekarna 35-39! Kram kram

Filippa
Kan du gå ner i splitt och spagat? När ska du börja dansa igen? Hur ofta tränar du och märker du någon skillnad på din kropp utseendemässigt sen du började träna nu igen?

Jag kan gå ner i spagat men inte split, det har jag nog aldrig kunnat. Är inte byggd så tror jag =) Märker att jag tappat muskler och blivit tunnare men inte så mycket annat! Kram =)

Filippa
Vad är du mest nöjd med på din kropp om du får välja 2 saker? och vad är du minst nöjd med om du får välja två saker? Vad är du mest nöjd med personlighetsmässigt 2 saker? och minst nöjd med personligheten 2 saker

Jag är nog mest nöjd med att min kropp fortfarande är rätt så tränad efter alla mina år som dansare, jag känner mig fortfarande ganska stark trots ett helt livs långt uppehåll från träningen haha, men nu är jag nästan tillbaka! Minst nöjd med vet jag inte riktigt, mina fötter kanske.. =) Personlighetsmässigt så är jag nog mest nöjd med att jag är väldigt positiv och ödmjuk, eller det är vad jag brukar få höra att jag är så det är nog det! Minst nöjd är nog att jag är slarvig och vimsig. Ofta massa bollar i luften vilket resulterar i att jag är helt bakom flötet lite då och då..

Hanna
Hej Sanne! Du är en riktigt inspiration! Du har en fantastiskt fin jacka på bilden, letar efter en beige skinnjacka men lyckas verkligen inte hitta en fin! Har du ngr tips och var kommer den ifrån som du har ovan? 🙂

Kika in på MQ! =) kram

Lotta
Jag är sugen på en hermes birkin väska. Finns det nån svensk sida som säljer dom? Och vet du vad dom ligger på för pris, dom billigare varianterna? Vore jätte tacksam för svar. Kram

Ladda ner uniprice appen och sök på birkin så hittar du den på olika sajter så jämför uniprice var den finns billigast! Kram

Rebecka
Hej! Åkte du med någon slags organisation när du skulle plugga i LA? Kan du förklara hur det gick till? Och om du inte gjorde det, hur gjorde du då? Jag menar med skolan, ansökningar, boende osv. 🙂

Ja! EF, inget jag kan rekommendera dock. Dom lurade ju iväg mig på en språkkurs i St Barbra två månader innan jag skulle börja College, väl i L.A så hade ju ingen annan än jag gått den kursen för en massa pengar haha. Tabbe! Jag skulle satsa på Kilroy eller IBS! Kramis

Therese
Vad tycker du om idun minerals och andra diverse underlag? 🙂 puss!

Jag recenserade Idun här om dagen så skrolla ner lite. Kram!


5 reaktioner på “My Answers Part III”

 • Sandra skriver:

  Så coolt att du sa att du är feminist! Folk fattar inte alls vad det står för och nuförtiden de flesta verkar tro att det är något dåligt. Jag blir så glad att det finns tjejer som hjälper till att värna om, och förbättra, jämställdheten som råder i Sverige. Du växte ytterligare i mina ögon nu! Ha en bra dag kram Sandra

  • sanne skriver:

   =) Alla tjejer borde vara feminister idag eller är nog det bara att dom inte vet om det, som du säger, många förknippar det med något dåligt men om man tänker efter är det väl självklart att vi tjejer ska ha det lika i samhället, det är ju ingen snack om saken! Kram och ha en bra dag du med!!

 • Thess skriver:

  Hej Sanne! Jag kopierar min fråga från ett annat inlägg eftersom jag ser att du missat den. Som tusen miljoner andra människor frågat dig innan (jag har läst allt och sugit i mig massor av info) så undrar jag lite om LA och Santa Monica College. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu men jag har sökt, fått mitt preliminära besked och väntar nu på slutgiltig antagning. Vart är bäst/mindre bra/ billigast/dyrast/ osv att bo? Jag har fått massa boendetips på ett lägenhetskomplex i Santa Monica som heter The Plaza at the Arboretum som verkar jättefint. Läste du bara dans eller något teoretiskt ämne också? Tipsa gärna om lite restauranger m.m. Jag har förstått att du hade en polare som hade bil därborta, tycker du man “måste” ha det eller funkar buss? Långt mellan allt? Annars får jag la köpa mig en cykel, haha. Glad för alla tips! ta hand om dig, kram

  • sanne skriver:

   Hej! =) Jag har själv bott på plaza.. överprisat men fint. Jag vet att många organisationer har en deal med dom så dom lockar dit svenskar hehe.. jag skulle inte välja det, så sjuuukt dyrt för ett sånt ställe! MEN bekvämt.. nära skolan och mycket svenskar omkring.

   Såhär, det beror helt på vad du är ute efter. Jag har bott i St Monica, Marina, Westwood, brentwood, hollywood och West Hollywood och jag är en riktig we-ho tjej, west hollywood är det bästa stället tycker jag. Där har du den unga målgruppen, mycket fik, restaruanger, alla klubbar, bra shopping och det var det jag var mest ute efter. Jag skulle säga att det är där allt händer! På riktigt. Bor du nere i St Monica har du nära till skolan, stranden, third street (shoppinggata) och venice. Jag älskar St Monica men jag tycker det känns lite avigt och turistigt. Jag bor hellre uppe i Weho så kan man åka ner till St Monica lite då och då och hänga.. bla efter skolan, jag tröttnade på det ganska fort. Om du väljer att bosätta dig nere i St Monica är det inget måste med bil då kan du ju gå till skolan eller köpa cykel som du säger MEN om du vill få ut det bästa av L.A så MÅSTE du ha bil eller en roomie med bil. L.A är sååå stort och det ”händer mer” uppe i We-ho och du kommer garanterat vilja ta dig dit ofta när du väl kommit in i allt och bil är ett måste, det är en sån frihet att kunna ta bilen ut till Malibu.. till vegas över en helg, åka till skolan, storhandla. Allt! =) Jag studerade Engelska och journalistik också.

   Jag har gjort en L.A guide som du kan läsa här http://www.sannealexandra.com/2011/10/16/my-la-guide-and-some-vegas-and-sd-sb/
   du hittar den under mitt arkiv där det står ”my l.a life” KRAM KRAM

 • amanda skriver:

  älskar när du svarar:) vill se videoblogg snart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.