Chakra

Har ni hört talas om kroppens sju chakran? Jag har ju hört begreppen i Yogan mycket men inte funderat allt för mycket på det. Men, visst är det lustigt, när vi hör om något och lägger märke till det hör man det plötsligt överallt, det är som man dras till det. Verkligen law of attraction.

Nu i veckan var jag hos Jimmie Tjärnlund, ni som läst min blogg ett tag vet att jag gått hos en livscoach som heter Filippa, nu när hon ska föda vilken dag som helst så jag har börjat gå hos hennes man, Jimmie som också är holistisk livscoach som hjälper mig både strategiskt kring min business men också med annat pratade här om dagen om våra chakran, hur dom påverkar våra kroppar. Jag är ju mycket för energier, för egentligen, vad är vi människor? För mig är vi energier, olika energier i skal och när vi dör så försvinner våra energier. Jag är så beroende av min energi och känner av energier tycker jag, när någon har dålig energi så känner jag ibland att jag kan dras med. Jag tror också att vi klickar ju via energier, om du känner lite extra för någon är det ju ofta energierna som matchar.

Hur som helst, efter att Jimmie pratade om dessa sju chakran och att jag borde connecta mer med dom då han tycker jag kommunicerar från halsen, jag andas inte från magen utan från halsen. Jag tar inte beslut nerifrån magen utan är väldigt impulsiv. Jag måste berätta mer om detta, här är ett utdrag jag hittade med information;

Ordet chakra är sanskrit och betyder livsenergihjul ”hjul av virvlande energi”. Våra chakran kan ses som energihjul där vår energi flödar. När vi får obalanser i kropp, sinne och själ är ofta ett eller flera av våra chakran undertryckta eller överstimulerade och energin kan då inte passera obehindrat genom hjulen, eller så passerar den alltför snabbt.

Det sägs att kropp och själ är bundna till varandra och ständigt speglar varandra genom livet. Detta är ett samband som ibland väcker besvär,  till exempel när fysisk smärta eller obalans uppstår. Men hur samarbetar den fysiska och den andliga dimensionen inom oss? dessa system som i grunden rör sig med helt olika frekvens.

Inom yogan pratar man om andliga energiportaler som har förmågan att transformera energi mellan det andliga och det fysiska och vidare genom en mängd förfinade system. De finns inte i kroppen men är bundna till den. De utgör ett nätverk som man ofta förenklar till att handla om de sju mest centrala portalerna, kopplade till sju punkter som ligger i rad under varandra längs med ryggkotan.

De tre nedersta chakrana representerar fysiska energicentrum, medan de tre övre inspirerar till andlig introspektion. Hjärtchakrat, Anahata som finns mellan de fysiska och andliga sfärerna fungerar som en bro mellan dem.

Men nu till något som är konstigt på tal om law of attraction. När jag igår la upp och pratade på min story om prestationsångest och beslutsångest så fick jag ett meddelande på IG av en tjej jag träffade på ett event för ett par veckor sedan, hon skrev att hon ville köra ett session med mig, hon är en supercool kvinna som driver ett holistiskt center här i Stockholm, hon har själv fyra barn och driver 3 bolag och har superbra verktyg för att få bort prestationsångest, inre stress och givetvis – hon jobbade såklart med chakran. Hur galet? 2 dagar efter jag printat bilden ovan hos Jimmie så skrev hon till mig, snacka om att jag sände ut något haha. Jag ska såklart träffa henne och berättar mer sen! Om ni har erfarenhet om detta, berätta!!! <3

 

2 reaktioner på “Chakra”

  • Therese skriver:

    Hej!

    Jag har skickat ett DM på insta om ett litet tips.

    Ha en underbar dag!

    Kram Therese

  • Anne skriver:

    Ville bara säga att detta ät grunden att din blogg sticker ut ur mängden. När du delar med dig av sådant här. Gillar det så starkt. Det är riktigt inspirerande och kul att läsa om. 🙂 Är väldigt glad att du driver din blogg och framförallt lägger upp sådana här typer av inlägg.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.