Three books I love (maybe a good christmas gift?)

The Secret – Min handbok som handlar om attraktionslagen. Denna har jag i både svensk och engelsk version och den plockar jag fram då och då när jag behöver påminnas sedan jag läste den första gången 2013. The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer – kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi – som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Jag har levt efter attraktionslagen så länge jag kan minnas tillbaka i mitt liv trots att jag inte förstått det själv, förrän jag läste denna boken.

Det handlar inte om att det du tänker kommer att hända dig. Här kommer min favoritquote om attraktionslagen ”The law of attraction states that whatever you focus on, think about, read about, and talk about intensely, you’re going to attract more of into your life” Du hittar boken HÄR.

Spirit Junkie –  Denna boken är fantastisk! Att få läsa om en kvinna, Gabrielle Bernstein som är en favorit hos mig, hur hon levt ett destruktivt liv med ätstörningar, droger och konstant dålig självkänsla till att nu vara en av världens mest inspirerande spirituella lärare. Spirit Junkie beskriver en personlig resa från kaos till harmoni.

Boken ger kraftfulla verktyg för att se den ”lilla, galna tanke” som hindrar oss från att öppna upp för mirakler i vardagen. Genom en stark och personlig berättelse, praktiska övningar och meditationer vägleds läsaren i konsten att öppna sinnet. Varje gång vi står inför ett val har vi möjligheten att låta kärleken vägleda vårt beslut så att vi kan omfamna all den glädje, kreativitet och fridfullhet som livet erbjuder. Mina favorit quotes från Gabrielle Bernstein är “Worry is a prayer to chaos” och  “When we fulfill our function, which is to truly love ourselves and share love with others, then true happiness sets in.”  Du hittar boken HÄR.

Judgemental Detox – “Remember: If we were happy and complete, we wouldn’t judge.” Min nya favorit! Alltså denna har gett mig så mycket. Man kanske tror att man är bra på att inte döma andra eller sig själv för den delen, vilket är så intressant så denna boken har lärt mig mer än jag någonsin kunnat ana om mig själv och livet. Det handlar kort och gott om att när vi dömer andra får vi en snabb hint vad det är vi själva känner oss osäkra eller sårbara. Ni vet ju hur er kompis kanske kan döma någon eller något som du kanske aldrig själv hade tyckt varit konstigt. Garbrielle beskriver hur det har förändrat hennes liv till så mycket bättre genom att vara uppmärksam på vad det är hon dömer, när hon då kanske dömer någon som är en riktig ”plugghäst” och funderar ut varför hon dömer det så kommer hon på svaren, ”just ja jag har alltid själv velat plugga, det är därför jag stör mig på alla plugghästar” eller att du kanske stör dig på ”den där personen för den har alltid tur” då kanske du känner att du själv har otur. Bli medveten över dina tankar och vad du dömer hos dig själv och andra. Här i boken får du 6 steg som hjälper dig att reda ut dina fördomar! Du hittar boken HÄR.

Två favorit quotes från boken “We get a quick hit of self-righteousness when we judge others. It’s a reliable little crutch when we feel hurt, insecure, or vulnerable. Our judgments toward others seem to make us feel better than them—smarter, savvier, more enlightened, healthier, or wealthier” och “Judgment is the number one reason we feel blocked, sad, and alone. Our popular culture and media place enormous value on social status, looks, racial and religious separation, and material wealth. We are made to feel less than, separate, and not good enough, so we use judgment to insulate ourselves from the pain of feeling inadequate, insecure, or unworthy. It’s easier to make fun of, write off, or judge someone for a perceived weakness of theirs than it is to examine our own sense of lack.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.