Reality

Mitt i all denna hets i media kring hur dåligt Sverige är och hur mycket ”bättre” det var förut tycker jag det är viktigt att vi ser positivt på framtiden och lyfter det som fantastiska med Sverige. Efter att ha bott flera år i Usa har jag fått ett helt annat perspektiv och vet att trots att Sverige inte är felfritt så är det ett grymt land.

Jag och J har haft så mycket prat om hur bra det faktiskt är att vara uppvuxen i Sverige, bo i Sverige och att vara kvinna i Sverige. Våra problem är verkligen små när man jämför med andra länder i världen. Sverige har blivit topp-tre listat till det bästa landet att bo i flera år i rad. Jag förstår det.

Jag tycker vårt land förtjänar lite mer kärlek. Läs HÄR om ni vill känna lite positivitet kring vårt fina land och ta dig ett par sekunder och se på filmen nedan.

12 reaktioner på “Reality”

 • Denice skriver:

  Vi har mycket att skryta för i Sverige, och vi kvinnor har det så bra om man jämför med många andra länder. Och här vågar vi kvinnor kämpa för att vi ska få det ännu bättre, vi vågar höja våra rösten och kräver att bli lyssnade på.
  Men det är skrämmande att cirka var femte person önskar att våra rättigheter som kvinna ska minska. Att vi inte ska få bestämma över våra egna kroppar vid oönskad graviditet, att kvinnohus ska få mindre bidrag eller att jämställdhets frågor ska förminskas. Det skrämmer mig enormt!!!
  Sverige är fantastiskt och kan bli ännu bättre om ett parti inte kommer till makten.

  • Marcella skriver:

   Så har vi en ny kultur i Sverige som inte vill att deras kvinnor öht ska lämna hemmet. I mitt jobb ser jag hur de inte får komma till oss utan en man i familjen som är med, kan vara en 12 årig son!!! Sverige var bättre förr, helt klart.

   • G skriver:

    Håller helt med dig Marcella! Även jag ser ett obehagligt nytt Sverige i mitt yrke och fasar över att min dotter ska växa upp i det här landet..

    • Ida skriver:

     Om det nu är så här inom vissa familjer, vilket såklart är tråkigt, drabbar det väl ändå inte din dotter? Att Sverige var bättre förr som Marcella skriver vet jag inte om jag håller med om. Vad syftar du på då? Jämställdhetsfrågan är högst aktuell i Sverige idag och jag hoppas att vi kan fortsätta jobba för jämställdhet tillsammans och nå ut till alla som bor i vårt land. Självklart kommer det ta tid då mäns och kvinnors roller ser otroligt annorlunda ut beroende på vilket land man kommer från. Jag tror dock inte att det är rätt väg att vilja stoppa invandring eller skicka hem människor som flytt hit, vilket många verkar tro är lösningen. Det krävs utbildning och information, vilket såklart kommer att ta tid.

  • sannealexandra skriver:

   Word.

  • sannealexandra skriver:

   word!

 • Anonym skriver:

  Hej! Älskar verkligen din klädstil! Hade varit kul om du ville tipsa om fina myskläder eller vardagskläder! Gärna budget då jag är student, Hoppas allt är bra med dig!
  Kram

 • Johanna skriver:

  En eloge till Dig Sanne som kämpar på och varenda dag gör ditt yttersta för att sprida så mycket glädje till oss runtomkring!
  Har tittat på playmakers och därefter börjat läsa din blogg och kollar då och då din instastory. Jag måste säga att jag blir varm i hjärtat när jag läser om hur du resonerar, att trots stora framgångar i din blomstrande karriär ändå känner och ger utrymme till att känna att du vill vara närvarande med Frans och därför ”jobbar” med att inte jobba för mycket just nu under den här småbarnsperioden. Fint! Alla väljer vi (för det mesta iaf) hur vi vill spendera vår tid och det känns så stort att en influencer som du kan tycka att det här andra (välmåendet) är så pass viktigt, ja till och med viktigare än karriären, att du stannar upp och känner efter. Och agerar därefter. Frans kan vara mäkta stolt över sin mamma ❤️.

  Jag tycker det är ofta man läser mellan raderna hos er stora influencers att ni har fullt upp, så fullt upp att ni nästan inte orkar. Många som pressar sig till det yttersta. Jag tänker att även ni måste ”bara få vara”. Göra som ni vill utan att tänka på alla andra.

  Jaja, långt blev det. Har tänkt skriva så länge och nu blev det av. Du inspirerar!
  Ta hand om dig och familjen 🌻

 • RS skriver:

  vad glad jag blir över detta inlägg. Det farligste hotet mot Sverige är just dem felaktiga uppgifterna om hur HEMSKT land det är. Det är FEL. Sveriges ekonomi går så bra- lite för bra tom just nu (inflation osv) och vi har samtidigt ett otroligt välfärdssystem som bygger på solidaritet. Tack för detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.