First time out of the house with Frans

Idag är Frans fram dagar gammal och vi hade först ett hembesök av vår barnmorska Maura för att se hur han och jag mådde här hemma och jag och J satt där helt nöjda och hade knappt några frågor, vi är verkligen bara så himla glada och tillfredsställda över att han är här nu. Vi älskar lilla bebisbubblan och är så glada att han gör det han ska hehe. Han verkar vara en så nöjd bebis <3 Inga är gladare än oss. Vi tycker att han är som en liten buddha. Efter det var det dags för vår första tur utomhus när vi skulle till BVC på första kontrollen så idag var det dags att lämna huset för första gången. Så mysigt!

Här kommer lite bilder;

Här satt jag igår och hade mysstund med lillen. Alltså jag är så kär i honom, vill inte släppa ifrån mig honom, vill vara honom lika nära som han vill vara nära mig <3 Har pussat honom flera gånger för att markera för honom att den första pussen han fick var från sin mor!

Vi har ju blivit bortskämda med så mycket god mat från svärmor Annika och igår kväll bjöds det på en god spaghetti bolognese, det går alltid hem. Så gott. Jag laddade batterierna, det bränner mycket energi att amma.

I morse vaknade vi upp och både jag och Frans sov ganska bra, det finns ju blandade åsikter om att samsova men i natt fick han ligga bredvid mig och det var helt underbart. Vi sov så skönt! Här nedan pratar Frasse med farmor Annika.

Om ”Milk-drunk” hade ett ansikte.. hehe. Han gör så mycket roliga miner när jag ammar honom, han är en liten karaktär.

Björndräkten åkte på eftersom vi skulle iväg, den är lite stor! Han verkade åter igen trivas i sin bilbarnstol och att åka bil gör succé.

Vi pratade direkt om hur jag kommer sitta här bak numera, vi såg oss redan åka iväg på roadtrip och hur jag sitter med lillen där bak i sommar.

Strålande sol. Jag kommer alltid minnas denna dagen, lilla familjen ute för första gången.

Inser nu att min handväska inte kommer att se likadan ut den kommer vara fylld med blöjor, våtservetter och filtar.

Frasse skulle mätas och vägas och allt såg jättebra ut. Han var inte helt uppe på sin födelsevikt än, bebisar tappar vikt i början men brukar mellan 10 dagar till 2 veckor dagar efter nå sin födelsevikt igen. Frasse var inte så långt ifrån så nästa vecka när vi ska dit kommer han nog ha nått den. När dom mätte honom så kissade han på sköterskan, ops! Han är så liten i sin lilla blöja.

Så efter att vi fått veta att allt var bra så vågade vi inte på oss så mycket mer. Vi åkte hem igen och napade alla tre i sängen, jag med lillen tätt intill mig. Mitt lilla hjärta <3

20 reaktioner på “First time out of the house with Frans”

 • Jessica skriver:

  Vad fin han är. Grattis! Njut i bubblan! Min bvc sköterska sa alltid att sover ni bäst när ni samsover så kör på det. Min tjej låg i princip på mig och sov från det att hon kom i maj förra året. Du verkar ju alltid lita på din magkänsla och det har jag upplevt är det bästa när det kommer till att känna av bebis ☺️

 • Rikke skriver:

  Where is your grey cardigan from? :o)

 • L skriver:

  Vill verkligen rekommendera att du går med i gruppen ”säker samsovning” på facebook. En fantastiskt grupp! Och så mkt stöd/tips från samsovande familjer samt forskning om samsovning.

 • Sara skriver:

  Men åh, ljuvlig läsning! Njut i bebisbubblan! 🙂 Sådär kände jag med mitt andra barn som är 8 månader nu, så härlig tid. Blev snuvad på det efter min första förlossning, mådde inte alls bra på flera veckor. När jag läser sånt här känner jag sååå att jag vill ha ett barn till, men vi får se! Stort lycka till till din fina familj <3

 • Malin skriver:

  Vi hade inte heller tänkt att samsova men det var vad lillen gillade bäst och vi sover mycket bättre så. (Även nu efter 4 månader). Om det funkar bäst för er också så njut av det ? lycka till lilla familjen!

 • Frida skriver:

  Stort grattis till söta lilla Frans, vilken härlig och mysig tid ni har framför er. Vi har ”samsovit” med båda våra genom att de har sovit i ditt babynest mellan oss uppe vid huvudkuddarna. Det kändes så tryggt och skönt för då kunde jag ha min hand på de samtidigt som vi inte behövde vara rädda att de skulle bli för varma mellan våra täcken. Tycker ni ska göra det som funkar bäst för er ?

 • Fia skriver:

  Åååå har letat i 1h efter dina vita sneakers nu , dom e ju helt perfekta. Varifrån e dom??

 • Johanna skriver:

  Så har båda mina små grabbar velat sova den första tiden:) det är ju supee mysigt och tror att de allra flesta bebisar vill vara nära. Det är ju så de är vana vid från magen. Njut av honom, lyssna på din egen magkänsla och gör det som är bäst för er!

 • Samsov men ha larm på bebisen. Finns larm man sätter på blöjan, googla på blöjlaem snuza. Det har jag hafthela tiden och då kunnat samsova.

  Kan starkt rekommendera det.

  / mamma till H nu 18 mån 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.