GRAVIDSTATUS VECKA 30 (och 75 % är passerat)

Min gravidstatus vecka 30 (29+6) Nu har 75 % passerat och det är 70 dagar kvar till bf.

Mående: Jag har mått fint denna veckan! Efter att jag bytt från den OB-gyn jag hade till barnmorska så har jag mått mycket bättre psykiskt, jag känner mig mycket lugnare nu och har drömt så mysiga drömmar om att han kommit till oss, stressen kring förlossningen har lagt sig lite. Inte för att jag inte har skräckblandad förtjusning inför det men jag känner mig mycket lugnare inför det nu när jag har en barnmorska jag känner mig trygg med.

Cravings: Jag har ätit på tok för mycket socker. Jag äter frukt hela tiden vilket såklart är okej men jag skulle behöva lugna mig med godiset… Lillen i magen leker rövare när jag äter godis.

Vikt och kropp: +7, 7.5 kg

Hormoner: Jag har i vanlig ordning gråtit och gråtit. Denna veckan har det funnits anledningar till det då vi har haft en nära vän som vi tänkt mycket på som har det jobbigt. Men annars så har jag gråtit som ett barn till vårt råmaterial vi fick idag från vårt bröllop, jag sveptes tillbaka till den 15e Juli och blev helt utmattad efter att jag såg vigseln idag och alla fina tal känner jag mig helt uttömd på känslor.

Övrigt: Jag har börjat känna av någon slags foglossning. Jag vet inte om det är det men jag har typ som smärta som känns som knivar långt ner i magen, i bäckenet typ och även i ryggslutet, när det kommer kan jag knappt stå. Igår när jag skulle kliva ur bilen hade jag svårt att ta mig till lägenheten, det är som ett det värker i hela bäckenet och att det typ är ”löst” Rätt obehagligt men om jag typ andas igenom det och försöker hitta en bättre ställning att stå / sitta i så ger det sig. Det är inte hela tiden utan har bara kommit två gånger på ett par dagar så det är ingen fara men det är lite läskigt när det hugger. Jag frågade min barnmorska om det och hon trodde att det var livmodern som gör plats och det är helt ofarligt.

Såhär ser den inte så lilla magen ut! Jag tycker det är en riktig bebismage nu, rund och hård haha. Så gosig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.