3rd and last trimester!!

Idag går vi in i den tredje och sista trimestern. Vilken milstolpe. Nu ser vi fram emot slutspurten! Nu kan han komma från om 10 veckor, då är han i vecka 38, om han inte skulle vara ännu tidigare. Man vet ju inte, eller så trivs han superbra och stannar lite till. Vi får se! Nu är snart Januari slut så ska bara Feburari och Mars gå sedan är det bara att vara redo.

Idag är han ca 35 centimeter och väger ca 1,26 kg i början av veckan och 1,4 kg vid veckans slut. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och han lägger på sig mer vikt, både fett och muskelmassa. Han fortsätter sträcka på sig och sparka, men har inte lika mycket plats att röra på sig. Stackarn! Just nu är det en 95 % chans att han hade klarat sig utanför magen. Häftigt.

Count down has begun. Woooho! Vi har klarade det hittills, nu ska både jag och lille F tjocka på oss lite extra. Jag har planerat att jag ska ta det lite extra lugnt i 3e trimestern, verkligen ladda upp inför hans ankomst <3 Idag ska jag tex jobba precis som en ”vanlig person” jag ska sluta vid 16-17 sedan ska jag chilla. Inte jobba. Puss!

// Today we are getting in to the third and last trimester. Yay! So happy. Such a milestone. Now we have to be ready in like 10 weeks, if he wants to come out at like 38 weeks. Never know.. might wanna come earlier, or later… <3 Now it’s not much left of January, going in to Feb which is a short month and then in March we have to be ready I feel.

Today he’s about 14.8 inches from the top of his head to his heels. His weight is 2 1/4 pounds when this week starts and gaining this week. If he would come out now there would be a 95 % chance he would survive, so crazy. He’s really a little boy in there. Well, count down has begun. Xo

3 reaktioner på “3rd and last trimester!!”

 • Marina skriver:

  Det där med veckorna är coolt, våran wilmer föddes i vecka 27.Vägde 822 g och var 33 cm. Du strålar Sanne.

 • Annika skriver:

  Graviditeten går så fort. I alla fall för mig på sidan om, hehe..Det värsta är att sen går det lika fort när barnet har fötts. Man börjar med lite smått wow, vad liiiiten och sen går månaderna i en rasande fart och vips är det ettårskalas!! Men men, first things first..nedräkning 10 veckor var det.

  • sannealexandra skriver:

   Gud jag kan bara tänka mig, jag ser andras barn bli så stora fort och själv tycker man inte att man åldras haha 😀 Det är på dom små det syns!!! KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.