PARTY MAKE UP TUTORIAL

Då var det dags att presentera min fest-sminkning. Jag är ingen expert på smink what so ever, jag gör bara det jag tycker passar mig och har provat mig fram i ett par år. Nu kan jag faktiskt äntligen presentera en festligare make för att jag på senaste tiden använt ögonskugga ibland, det gjorde jag aldrig förut.

 På vardagarna går jag ofta osminkad. Någon gång ibland tar jag lite concealer från Nars och pudrar på mineralpuder från Bare Minerals eller Une och så brukar jag ha lite läppsyl på läpparna.

nomakeu


Annars till vardags och nog det mest vanliga är att jag har concealer, mineralpuder, solpuder, fixar brynen, lägger mascara och ytterst lite markerade ögon, jag lägger lite lite färg i kanten på ögat med samma borste och färg som ögonrbrynsfärgen.

Brukar då och då lägga lite highlighter när jag ser lite extra trött och grå ut, då lägger jag concealern i ögonvrån, under brynen och på kindbenen. Avslutar sedan med läppsyl från Nivea i en ljusrosa färg. Brukar då och då lägga lite highlighter när jag ser lite extra trött och grå ut, då lägger jag concealern i ögonvrån, under brynen och på kindbenen.

daily

Men, som sagt då, till fest vissa gånger väljer jag att sminka mig lite mer och lägger mer krut på att sminket ska hålla hela kvällen. Såhär går det till steg för steg;
– Återfukta ansiktet och låt det sjunka in
– I perioder använder jag primer från Smashbox men just nu är min slut
– Penslar på ytterst lite foundation från Bare Minerals, denna är supertunn och fin
– Penslar på lite concealer från Nars under ögonen, runt näsvingarna, lite i pannan och hakan
– Lägger ett tunt lager puder så att det mattar ner huden från Bare Minerals eller som jag skrev ovan från Une som är en favorit
– Fyller i brynen med hjälp av penseln med en inte allt för mörk färg
– Målar mascara med L’oreal telescopic (vet att man borde göra det efter man lägger skugga men mina fransar penslas upp på ögonlocken så det kladdar och nej jag böjer dom inte!)
– Lägger en ljus skugga under brynen och på ögonlocken, extra mycket i ögonvrån. Lägger en mörkare skugga i ögongloben, följer ögat. Avslutar med att ta ögonbrynspenseln och lägger på halva ögat, följer ögats ytterkant både över och under
– Lägger highlighter under brynen, i ögonvrån, på näsan, överläppen och på kindbenen
– Avslutar med läppenna och läppstift.
– Tar oftast sedan med mig min concealer från MUS och solpuder ifall det behövs bättras på under kvällen.

That was about it. Och ja, det ligger lite tvätt bakom mig på bilderna.. Ops.

makey
makeyy

makeuu

make up

 

3 reaktioner på “PARTY MAKE UP TUTORIAL”

 • Linda skriver:

  Åå va roligt att läsa! Älskar dina skönhetsinlägg! Tyvärr när du gör kollage både med kläder eller som nu med sminket ser jag bara halva bilden 🙁 testar att lägga telefonen ner med men det funkar inte :/ så jag ser bara lite av sminket o halva texten. Det är bara så på kollagen, inte dina bilder! Ha en bra dag!
  Kram

 • Malin skriver:

  Hej Sanne!
  Vilken färg har du på concealern från nars?
  Tänkte beställa på nätet och vi har väldigt lik färg ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.