POWER FRIDAY.

Vilken fredag det blev! Sovmorgon, jobbjobbjobb och sedan gick jag och körde ett bodypump pass, har signat upp så jag skänker pengar varje månad via Givesom.org (mer om det senare!) och så har jag gjort nyttig pizza till oss!

Jag fick ett superrecept av min duktiga kusin, det är pizza gjort på dinkelmjöl, fiberhusk bland annat. Så gott var det, helt magiskt. Simon tyckte det smakade exakt likadant som vanlig hemmagjord pizza, bra betyg för att vara extremt nyttigt!

Antar att någon av er kommer att fråga efter recept, här kommer det, Ni behöver: Fiberhusk, dinkelmjöl, ruccola, champinjoer, olivolja, kvarg, vitlök, oregano, riven ost, köttfärs, tacokrydda.

Såhär gör du: Blanda 0,5 dl dinkelmjöl, 2/3 msk fiberhusk, 3 msk vatten, 1 tsk olivolja (jag gjorde dubbel sats till Mr) kavla ut smeten som ser pyttliten ut, kavla ut den så smeten blir väldigt tunn. In med den i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter. Stek köttfärsen och ha i tacokrydda, skär upp champinjoner, gör vitlökssåsen genom att blanda kvarg och två vitlöksklyfter, salt peppar & oregano. När botten är klar i ugnen, smeta på tomatsås, lägg på köttfärs, champinjoner, riven ost och oregano. In med pizzan igen i 6 minuter (längre om du har större botten) man får känna efter så den känns färdig. När den var klar toppade vi våra med ruccola & vitlökssås. Supergott!

Nu ska vi kolla klart fotbollen (har så mycket nerver för slutstriden för killarna nu. Heja Sundsvall!!! Vinner Sundsvall sista tre är dom tillbaka i Allsvenskan)

2 reaktioner på “POWER FRIDAY.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.