IN LIFE.

Här i livet bjuds det ju som vi alla vet både på medgångar & motgångar, livet är ju precis som vi många brukar uttrycka det som en berg & dahlbana och dagen då vi accepterar att livet ser ut så blir allt ganska mycket enklare. Livet flyter inte bara på och det är inte heller rättvist alla gånger, trots att det kan vara svårt att acceptera.

Igår kväll låg jag och tänkte på tre viktiga ingredienser till hur livet blir liite enklare & härligare, men inte över en natt förstås. Allt måste man jobba på! Du vill kanske ha starkare mage och tränar strenhårt på gymmet? Ja det är likadant som att träna upp sig psykiskt, öva öva. Dessa tre punkter nedan är sådant som hjälpt mig till ett gladare liv. Jag har ju också haft struggles som alla andra och kommer garanterat stöta på många fler MEN, låt inte dåliga tider knäcka dig utan använd det som bränsle. Den stora anledningen till att jag ens driver en webshop just nu är för att jag var bitter & missnöjd med min livssituation för ett år sedan, mitt liv såg inte ut som varken tänkt mig eller ville så jag tog itu med det, hur ville jag att min vardag skulle se ut idag och 10 år framåt?

1. Gör det du själv vill göra, våga göra det som gör dig glad och det du drömmer om, innerst inne någonstans vet du nog vad det är men det är lätt att lyssna mycket på vad samhället ”tillåter” vad samhället tycker man ska göra och i vilken ordning, likadant med att lyssna på vad din omgivning tycker. Om du väljer att göra något du själv inte står eller brinner för till 100 % kommer du aldrig att hitta riktig motivation eller vilja satsa fullt ut på det du gör och då blir man oftast missnöjd i slutändan. En av dom saker flest ångrar på dödsbädden det är att man inte skulle lyssnat så mycket på andra utan gjort det man själv ville många gånger för att vem ska bry sig till slut? Det är ju ingen omkring mig som kommer att bry sig om vad jag valde för utbildning, vem jag valde att vara tillsammans med eller varför jag valde att klä mig i endast rött. Förstår ni? Gör det Du vill göra, då kommer du att bli lyckligare & din vardag blir roligare samt att dom jobbigare perioderna och alla motgångar kommer att vara lättare att tackla!

2. Den här punkten går hand i hand med den ovan. Om du inte är nöjd med ditt liv, om du märker att du gärna sitter och klagar på andra, irriterar dig på folk på tv som gör si och så, stör dig allt för mycket på andra människor och känner dig bitter och negativ till livet. Ändra på det!! Fundera över vad det är som gör DIG glad, hur du ska kunna forma ditt liv till ett liv som passar dig. Det tar ju inte en vecka men försök att hitta dit! Focus on U- inte på andra. Du är din egen lyckas smed och trots att vi såklart inte alltid har bra och härliga perioder jämt i livet så tycker jag aldrig det finns en anledning till att vara bitter. Oavsett vad som händer i livet så tycker jag att vi ska känna oss nöjda med det vi jobbar för och känna oss glada för vad vi fyller våra dagar med (så länge man inte är sjuk eller har någon omkring sig som är dålig, då är det såklart svårt att se det från den ljusa sidan)

Vad vi vet så har vi bara ett liv (eller vad jag vet och tror) så gör det du vill göra!! Våga SATSA & DRÖMMA STORT om du har behov av det. Vi är alla olika och har olika behov och olika mål här i livet som gör oss glada och nöjda med våra liv men låt aldrig någonting hindra dig från att våga satsa på dig och dina drömmar. Livet är faktiskt inte förevigt så förverkliga dig och dina drömmar, det är aldrig för sent och jag menar inte att man ska förverkliga sina drömmar genom att bygga ett imperium utan du där ute kanske drömmer extremt mycket om att börja träna, en annan av er där ute kanske drömmer om att flytta utomlands,  en annan om att volontära och en annan om att skaffa familj. Mycket kan kännas omöjligt, det finns såklart alltid en massa MEN. Hur ska jag få pengar, hur ska jag våga, hur ska jag göra med det och det och det.. Lös det- nästan ingenting är omöjligt om man verkligen vill någonting och att lyckas uppnå mål är en sjuklig egoboost. Prova i alla fall? Det ger en livsglädje & livsenergi!  Gör det du vill göra. Det står mig så varmt om hjärtat, våga vara den du vill vara och våga vara glad över att du strävar efter ditt drömliv. Jag vågade satsa ganska stort redan som 16-åring och vet hur viktigt det är att våga ta itu med sina drömmar! Jag tror att våga drömma och våga satsa gör en glad och tillfredsställd, jag kan tänka mig att tex som för mig, det jag drömmer om, när jag sitter där med min webbshop och drar in en massa pengar och har en härlig villa och massa kids kommer jag nog inte vara lyckligare än nu, vi inbillar oss ofta att ”då” när jag har det där då kommer jag att vara lycklig men jag tror att det är hela resan, jag tror min lyckonivå kommer att vara densamma då jag förmodligen den dagen då jag uppnått många av mina stora mål (vilket jag hoppas att jag gör, working on it) så har jag nog nya mål. Och en viktig sak- våga faila, blir det inte som du tänkt dig så är det ingenting som är bortkastat, man lär sig allt man gör så om du har stora drömmar om att bli kriminolog säger vi men märker på vägen att du hellre skulle vilja bli psykolog, ja good for you, då var det meningen att du skulle börja studera psykologi för att hitta ditt stora intresse. Get it?

3. Släpp det du inte kan göra något åt! Denna punkten har jag fått jobba en del med. Ja, till exempel, jag kan ju inte ändra på tex att vi alla människor en dag ska försvinna. Det har jag lite svårt att acceptera but im working on it. Saker som du inte kan förändra på är det lika bra att låta vara, fokusera på det du kan ändra på istället. Om det är någon orättvisa tex här i världen som gör dig precis galen, om du inte kan göra något åt det, försök inse att ”ok, jag mår piss över detta. Verkligen piss men jag måste leva med det och försöka gör det bästa utav det jag kan” Är ni med? Om du märker att du grottar ner dig i dina negativa tankar försök att fråga dig själv om det hjälper att sitta och tänka en massa? Kommer det hjälpa att älta och vara sur över något du inte kan ändra på? Kanske en tid men inte allt för länge.  Men, vi kan inte gå och grubbla och älta över saker som är som det är för alltid. Livet är inte rättvist men på ett sätt är det faktiskt det för det är ju orättvist mot oss alla någongång. Ta itu med saker du kan förändra för att vi ska inte låta saker vi inte trivs med eller ogillar vara bara men jag vet att det ältas och grubblas och tas alldeles för mycket negativ energi från många på grund av just detta. Just deal with it… Särskilt med människor, vi är alla olika och kommer från olika familjer med olika förutsättningar, är det en person som tar alldeles för mycket energi från dig som du ändå inte är bästa vän eller syster med, let it go. Du behöver tycka likadant som den här människan och den här människan som ändå inte behöver ha en stor plats i ditt liv kan du bara strunta i, lägg ingen energi på saker du inte bryr dig tillräckligt mycket om eller ens borde bry dig tillräckligt mycket om.

Lite fredagstankar bara.. Hoppas att det finns någon där ute jag kunde inspirera! Jag brinner ju så mycket för att vi ska våga vara den människan vi vill vara, vi alla har massor med saker att jobba på, förmodligen både med vår personlighet och våra actions och glöm inte att det är aldrig ”för sent” vi formas ju dagligen. Vi utvecklas och jobbar med oss själva hela livet så stanna inte upp och känn dig ledsen över att ditt liv inte ser ut som du planerat eller skulle vilja för idag är dagen du kan börja fundera över hur du skulle kunna ändra på det… <3 Det är bara Vi själva som kan stoppa oss!

6 reaktioner på “IN LIFE.”

 • Linnéa :) skriver:

  <3 <3 <3

 • Viktoria skriver:

  Väldigt bra skrivet 🙂 Hur skulle du hantera svartsjuka? Jag blir till exempel väldigt svartsjuk om min pojkvän tycker att andra tjejer är snygga…väldigt jobbigt!

 • Johanna skriver:

  Så otroligt bra skrivet Sanne, fick mig verkligen en tankeställare.. Vart ska jag börja tänker jag. Wow tack!

 • amanda skriver:

  MIG har du inspirerat nu i tre års tid så länge jag har läst din blogg. Det häftigaste hos dig är att du har knäckt ”livets kod”, sättet du väljer att leva och tänka på kommer kunna ta dig precis hur långt du vill. DET är inspirerande. Det är så kul att få följa din framgång och jag är helt övertygad att du kommer hamna precis där du vill hamna tillslut om du fortsätter leva och jobba som du gör. Hårt jobb kommer alltid att löna sig och jag tycker att du är ett levande bevis på det. Tack för att du har fått mig att våga många gåner och tack för att du inspirerar mig på många av livets plan varje dag 🙂

 • A skriver:

  TACK FÖR DENNA TEXT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.