A new beginning

Jag får ofta mail från läsare som bestämt sig för att ge sig ut i världen själva, precis som jag gjorde när jag var 18 år. Det är många som vill ha råd och jag brukar ofta svara något i stil med att allt löser sig när man kommer ner, för så är det, allt det där praktiska ordnar sig och vänner dyker garanterat upp när du minst anar det. Jag tog studenten och en månad senare stack jag till St Barbara två månader för att gå EF’s språkkurs och därefter åkte jag med bussen till Los Angeles för att bosätta mig där i ett år. Blev dock kvar i ett år till men det är en annan femma.

Ni är säkert en del som är på väg nu. Alla ni som tagit studenten eller kanske är något år äldre och bestämt er för att studera utomlands är nog tiden inne snart, vissa av er kanske åker ner redan nu för att bo in er, fixa lägenhet och bekanta er med staden och vissa av er kanske inte åker förrän i Augusti när skolan börjar och fixar med allt då.

Det finns dagar, så som idag då jag riktigt minns hur det kändes när jag åkte dit, när jag nästan kan känna dofter på olika platser och till och med ibland känna pirret i kroppen över hur det var att åka iväg. Jag får upp bilder i huvudet från min första tid, från mitt första år, från mitt andra år och det nästan vänder sig i magen på mig för att det är så mycket känslor. Det var en så speciell tid, jag kände INGEN när jag åkte! Ett äventyr jag förevigt kommer att minnas. Ibland tror jag att jag vill göra om det men inser att allt har sin tid och att nya äventyr väntar, inte just det äventyret jag fick uppleva då för det kommer aldrig att komma tillbaka. Jag var 18 år, ville upptäcka världen, lära känna nya människor, lära känna mig själv och ha jäkligt kul. Det var precis vad det blev, två år av fullkomlig eurofi blandat med en stor dos äventyr och en liten del drama. Jag har skrattat, gråtit, träffat så mycket nya människor, vissa har stannat och många har gått, jag har dansat, stått på scen, klubbat, gått igenom helt felfria perioder men även väldigt tuffa, skapat extremt mycket galna minnen och jag känner verkligen att jag tog vara på mina år mellan 18-21 på det absolut bästa sättet. Jag hade helt sjukt kul men inte bara det, jag lärde mig så ofantligt mycket om både mig själv och om andra människor. Det är bra som ung att få lära sig stå på egna ben, jag fick verkligen lära mig att ta hand om mig själv på ett helt annat sätt än här i Sverige, där borta kunde jag inte bara ringa hem till mamma när jag undrade något i och med att det var 9 timmars tidsskillnad utan fick ta itu med allt precis själv, hela tiden. Jag tror en sådan här upplevelse är bra för dom allra flesta!

Nu om en månad sätter sig min lillasyster Linn på ett plan till Dubai för att jobba som Au pair. Jag är SÅ glad för hennes skull och kommer se till att hålla kontakten med henne dagligen (ok, kanske inte dagligen som mamma men väldigt ofta haha!!) för att få ta del av hennes äventyr så mycket som möjligt. För ett år sedan ville hon åka men lät tveksam på rösten när hon ringde mig. Jag talade om för henne att hon inte skulle åka om hon tvekade, ska du sticka iväg ensam sådär och binda upp dig antingen som au pair till en familj eller till en skola så bör du vara säker på att du är redo för det. I år när hon ringde mig fanns det ingenting annat hon ville göra. Jag tror det kommer bli en helt sjuk upplevelse. Så glad över att hon bestämt sig för att åka, jag vet själv vilken magisk upplevelse det var. Ingenting som går att sätta ord på nästan, minnen och erfarenheter för livet!

Jag hoppas du förstår att en viss storasyster kommer att komma och hälsa på i December… =) 

Och till alla er som mailar och kommenterar som ska åka iväg, im telling you, något stort väntar! Enjoy life!!

En bildbomb från min tid. Kan verkligen inte välja bilder så det blev slumpvis.
St Barbara.

St Barabra också vid någon härlig pool.

I den lägenheten jag bodde i, Isla Vista St Barbra.. tider..

Framme i L.A, här med min norska vän Silje. En av dom första jag träffade!

Åkte nattbuss till San Francisco, unga och knäppa. Mardrömsresa!

Första Halloween, bodde i LA men åkte till Isla Vista i St Barbara med hela svenskligan, vi var ett gäng på typ 20 pers. Extremt kul! Varje år åker ungdomar från hela Usa dit för att fira Halloween.

Jag och min vän Julia m.f åkte till Vegas. Första gången bodde vi på Stratosphere för typ 200 kr natten, mycket bra tyckte vi studenter!

Jag och svenska vänner åkte till St Barbara över en helg, tror detta var Halloween också. State Street är så mysigt! Vill dit igen!

Simone & Louise kom och hälsade på! Här är vi i Marina del ray på Cheesecake factory.

Dansklass på St Monica College där jag gick i skolan.

Kom med i Synapse som man gjorde audition för att komma med i, en dansföreställning. Hade så kul!

I San Diego.

Halloween nr 2 firades halva kvällen på ett plan hem från N.Y och andra halvan på restaurangen/klubben XIV.

Me and my partner in crime Sebbe. Här på The Standard hotell.

After party någonstans i hillsen.

På fest hos vänner i Marina del ray. Hämtar bilen! Johannas och min Chryssa som vi kallade bilen svek oss aldrig.

På Maxim event i Hollywood.

Ingrosso gästade MI-6 en söndag.

Hamnade bakom Axwell på någon spelning. Min favoritdj!

Vi promenerade alltid från vår lägenhet i Beverly till en av våra favoritklubbar under en tid, Guys and dolls! =)

På le petit four på Sunset Plaza med min fina vän Jessica.

Födelseddagsbrunch på Sebbes rooftop. Miss!

Photoshoot.

Åkte till Vegas mycket, denna gången åkte vi upp till mina svenska killkompisar som var där.

Wet Republic i Vegas. Världens i särklass bästa poolparty. Deadmau5 spelade.. ahhh

Girls girls girls på Wet Republic

Helt slut efter dagsfest. Här vilade vi nere vid poolen på Vdara.

Men orkade oss på middag. Här på The Venetian.

Hade lite efterfest och hiphopade loss haha..

Birthdayyy!! Här på Hyde.

Poolfest i Beverly hills hos våra kompisar. Solen gör ju livet lite lättare att leva! =)

Kunde inte låta bli att prova..

Dom slog på stort!

Jag sitter och pratar med Mr i telefonen, detta är i September, jag hade flyttat hem och jag och Mr hade varit tillsammans i en vecka bara. Jag var i L.A med pappa. Här är jag på W hotell.

11 reaktioner på “A new beginning”

 • Maria skriver:

  Visa upp dina dansskills?! 😀 Kan du inte göra ett inlägg om det? Varför dansar du inte längre ovs.

 • rosa skriver:

  din engelska är en av de VÄRSTA jag hört!! Otroligt jobbigt att höra när man försöker kolla på några klipp på YouTube. Sen förstår jag inte hur du kallar dig en för proffs BLOGGARE och STYLEIST. Att blogga är inget jobb och sen så är inte din stil något speciellt ALLS. Snobbstil. Bara min åsikt.

  • sanne skriver:

   Det stavas stylist. Tänkte bara ge dig ett råd, om du varken gillar mig eller min stil kanske du inte ska youtuba klipp på mig mer eller besöka min blogg.. Finns massor av annat att se/läsa.

 • Andersson skriver:

  Du har flera gånger skrivit lite som att du inte rekommenderar att åka med EF, varför? Jag är sugen på någon liknande resa och kollar mycket på deras hemsida. Men vill ju så klart inte åka med dom om du som gjort det är missnöjd. 🙂

  • sanne skriver:

   just för min del var det lite waste of money eftersom dom tyckte att jag skulle gå en ef kurs för 40 000 i st barabra innan jag började studera på SMC, som var det jag skulle göra. Dom sa att alla gjorde det och när jag började SMC hade INGEN annan än jag gått den kursen. Jag gick ju såklart på det.. =) kram

 • Maria skriver:

  Ha ha! Rosa^^ seriöst? Varför hänger du hennes blogg då om du nu stör dig så himla mycket? Alltid roligt o se hur andra människor bara måste berätta att man inte tycker om någons stil, bara för att liksom.

 • L skriver:

  Åh, jag ska själv plugga i USA nu till hösten (Santa Barbara!) och blev bara ännu mer peppad på att åka efter att ha läst det här inlägget! Ska till LA några dagar också, skulle inte du kunna sätta ihop en liten LA-guide med platser/saker/mm man inte får missa när man är där? Gärna en med SB också! Hade varit kul med lite tips 🙂

  För övrigt tycker jag att du är grym, din blogg likaså!

 • Åhh va jag saknar USA!!! :'(

 • linn skriver:

  love you<3

 • Tess skriver:

  Jag bor i Dubai och har gjort det de senaste 2.5 aren. Om din syster undrar over nagot far hon mer an garna hora av sig sa hjalper jag till om jag kan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.