HEALTHY LIFESTYLE.

Jag får väldigt ofta frågor både i kommentarsfältet och på mail om hur jag lever/tränar/äter. Jag tänkte att jag skulle reda ut detta ämne en gång till. Jag radar upp dom frågor jag oftast får och har jag missat någon fråga kan ni ställa den/dom i kommentarsfältet här i detta inlägg så svarar jag.

Hur ofta tränar jag?

Jag har ingen regel, jag kör inte strikt 4 gånger per vecka men strävar varje vecka efter att röra på mig i alla fall 3-4 gånger. Jag kör promenader, styrkeövningar hemma, gym och ibland yoga. Jag brukar gå powerwalks upp för Norra Berget som finns här vilket betyder uppförsbacke och intervaller vilket gör att pulsen drar igång och benen får jobba. På gymmet kör jag mest styrka, fokuserar oftast mest på ben/rumpa/core. Kör olika pass varje gång. Nu har jag även satt igång Squat Challenge, hoppas ni hakar på! Min tanke är att röra på mig ska vara en del av mitt liv, min kropp är van vid det och jag mår dåligt när jag inte rör på mig! Jag skulle inte kunna sitta inne en hel vecka utan att röra på mig om jag inte hade influensa vill säga, kroppen måste röra på sig- that’s just it. Man behöver inte krångla till det, alla människor bör röra på sig- vi är skapta så!

Hur äter jag?

Allt men med måtta. Jag har aldrig tyckt om att moffa i mig massa skräp, det känns onödigt.  Självklart äter jag onyttigt! Jag äter allt men jag skulle aldrig få för mig att köpa hem tre olika chipspåsar, dippar, stora chokladkakor och glass. Om jag är sugen på något sött eller något annat onyttigt köper jag hem det men i rätt mängder. Även fast jag är smal tycker jag inte att det är nödvändigt att trycka i mig allt för att jag säkert kan. Har jag ätit pizza till lunch föredrar jag inte McDonalds till middag, ganska logiskt. Jag tänker inte ”nu åt jag ju ändå chips så då kan jag lika gärna åka och köpa donken” och jag försöker att skippa det här belöningssystemet helt som är lätt att halka in på. Det med att ”Nu har jag varit ute och sprungit så nu får jag äta kakor” Esch, vi människor måste inte belönas jag tror på något annat belöningssätt än att stoppa i sig strunt.

Jag äter vanlig mat, blandar nyttigt med onyttigt men i veckorna håller jag mig mestadels till vanlig hälsosam mat. Jag tror på 80/20 regeln, 80 % av tiden äter du nyttigt och 20 % onyttigt, det känns fair för mig!  Så som nu, senaste dagarna har det blivit mycket fika, läsk och skräpmat vilket ledde till att jag i morse var sugen på ett hårt gympass och nyttig, fräsch mat.. Det känns sunt!

Vad är mitt mål med träningen?

För att må bra och så vill jag hålla mig fit, jag skulle ljuga annars. Jag tränar främst för att må bra, jag vill röra på mig och känna mig aktiv och hälsosam. Jag vill att min kropp ska kännas tight och stark, det är en riktig egoboost! Jag sover bättre, äter bättre och får bättre självförtroende av att träna så det är egentligen bara det. Jag vill inte ha magrutor och jag vill inte kunna lyfta en bil utan jag vill bara må bra och ha träningen som en del av mitt liv, alltid.

Har jag alltid varit smal?

Som liten var jag pinnsmal, jag tyckte det var jobbigt och ville gå upp i vikt. Jag har varit liten och nätt under hela min uppväxt och när jag var runt 17,18 fick jag dom små kurvor som jag har idag haha. Jag ser ungefär likadan ut. När jag bodde i Usa under två år gick jag upp mycket i vikt, som mest 8 kg. Inget konstigt med att väga 8 kg mer än jag men alla ser vi olika ut och på min lilla kropp var det stor skillnad och jag trivdes inte med det, jag kan tala om att det inte var så hälsosamt heller, jag festade säkert 4 dagar i veckan och det var dålig sömn och mycket skräpmat på onaturliga tider. När jag kom hem till Sverige igen och inte trivdes med min kropp drog jag ner på kolhyderater, sötsaker och promenerade en timme om dagen, när jag hade gått ner några kilo så lade jag av och plötsligt hade alla kilon i princip runnit av mig. Jag tror bara jag behövde komma hem hit till Sverige och leva vanligt, precis som innan. Sedan jag gick ner dom kilona har jag vägt och sett likadan ut i princip och det är 3 år sedan. Så ja, jag har alltid varit tunn och liten, något jag insåg när jag var runt 18, det är jag och jag kommer aldrig bli 1.78 och bli supermodell! =) Nu idag tänker jag inte så mycket på varken min längd eller vikt utan lever bara livet utan att fundera på det…

Hur lång är jag och vad väger jag?

Jag är 1.65 och väger ca 51. Vi äger ingen våg utan väger mig ibland när jag är hos mina föräldrar!

Vad är mitt bästa tips för att gå ner i vikt?

Gör av med mer än du stoppar i dig, inte så komplicerat! Mitt absolut bästa knep (om du behöver gå ner i vikt) är att gå en timmes powerwalk om dagen, skippa kolhyderater (pasta,potatis,ris, vitt bröd) sötsaker under en tid så kommer du definitivt gå ner i vikt. Vartefter kan du börja äta det igen, med måtta men fortsätt rör på dig och försök hitta en livsstil som passar dig så att du kan hålla det. Man får ibland experimentera lite, det funkar olika för olika kroppar. För att tighta till kroppen bör du träna utöver att bara gå eller springa men mest effektivt för att gå ner i vikt är garanterat att gå och springa, när du gått ner så mycket du vill kan du ju alltid börja styrketräna för att tighta till kroppen. OM du som läser detta inte är överviktig bör du inte experimentera med detta utan håll dig till vanlig, hälosam mat och träning!=)

Vad är mitt bästa tips för att gå upp i vikt?

Ät mycket bra fetter så som lax, avocado, nötter och försök ät mycket mat. Styrketräna och köp kosttillskott du kan dricka med både proteiner och kolhyderater i.

Hur får man en fast och tränad mage?

Träna magen! Det finns massor av bra magövningar så varva magövningarna med promenader/springa. Dom flesta kan inte bara träna magen stenhårt för att konturer på magen ska synas utan bör köra mycket kondition på samma gång för att få dom synliga. Glöm inte att 80 % av ditt träningsresultat är kosten ofta. Köp en pilatesboll och googla övningar för magen (grymt!) och gå på corepass om du vill komma igång och hitta bra övningar.

Hur får man tränade ben och rumpa?

Dans är ju ett grymt träningssätt men annars springa/gå och köra intervaller och köra utfallssteg, squats och andra benövningar. Träna benen, dom ska skaka när du är klar!! Tränade ben och rumpa är ju riktigt snyggt nu till sommaren då shortsen åker på! Glöm inte bort att promenera/cykla/springa, det är guld!

OCH glöm inte nu att hur du än ser ut, lång, kort, smal, grov, musklig, spinkig- Jämför dig ALDRIG någonsin med någon annan, helt waste of time. Fokusera på dig! Alla ser vi olika ut och det finns alla varianter av oss så gör det bästa av dig själv! Jag kommer aldrig kunna se sådär kvinnligt kurvig ut som Beyonce eller Kim Kardashian så det kan jag ju glömma så vida jag inte slänger ut några hundra tusen på plastikoperationer, jag kommer heller aldrig kunna se ut som en Victoria Secret modell som är 1.80 långa med lika långa spiror som hela mig MEN that’s just it, Beyonce kommer ju heller aldrig se ut som mig och VS-modellerna kommer aldrig vara små och petite som mig, vi får ju fokusera på det vi är nöjda med på oss själva och vara glada över det! Saker vi inte kan göra något åt är ingen idé att tänka på överhuvudtaget.  Träningstrender kommer komma och gå så do what you like och ha kul, må bra! Det är det viktigaste. Hetsa inte för att det är trendigt att äta keso och äpple till lunch utan du vet vad som får dig att må bra och vad som gör dig glad så sträva efter det, alla är vi olika! Mitt mål kanske inte är ditt mål och det är ju bra, vore ju trist om vi alla strävade efter samma sak? GO GIRLS! Ni är grymma!!

1 reaktion på “HEALTHY LIFESTYLE.”

  • Hanna skriver:

    Jag är så oerhört less på all träning och kost-hets som råden nu för tiden!! Det är klart att alla ska sträva efter ett hälsosamt liv men med alla bilden och texter som läggs upp dygnet runt så blir jag trött! Det kan inte vara lätt som tjej att inte jämföra sig med alla andra när man konstant blir påmind om det extrema. Jag håller som vanligt med dig Sanne! Grymt att du coachar kvinnor att inte vara allt för hårda mot sig själva utan till att må bra. Mår kroppen och sinnet bra blir man snygg!:) Kärlek till dig / H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.