THAT UNBEATABLE FEELING

Att vakna upp pigg en månad morgon, äta frukost och känna sig extremt sugen på att träna är en underbar känsla. Nu har jag sedan ett år tillbaka hittat tillbaka till träningen (efter 1,5 års paus) 2013 har jag kört riktigt hårt. Målet är 3-4 gånger i veckan men hinner jag inte med det så är det inte hela världen, bara jag tränar så fort jag har tid.

Känslan? Jag känner mig stark i kroppen, känns inte som att det finns något som kan hindra mig! Jag känner mig lätt och smidig, springer ofta i trappor nu för tiden istället för att åka hiss och numera får jag inte andnöd när jag springer upp haha! Jag känner mig pigg och fräsch och till och med starkare mentalt. Jag känner mig duktig och motiverad och att träna är verkligen en sann egoboost, man mår verkligen bättre i själen! Jag är stolt över mig själv som packar ner träningskläder när vi är borta med Nelly High Heels och att jag faktiskt tagit mig till gymmet och gymmat på vissa hotell. Det är framsteg för att vara jag! När jag tränat dans har jag bara gått dit, dansat och dansat och inte reflekterat över att jag tränat- har varit bortskämd med träningen.  Jag sover bättre och känner mig piggare, gladare och starkare på alla sätt.

Kroppen? Vågen visar exakt samma trots att jag känner mig mycket starkare och hårdare i kroppen. Jag orkar MYCKET mer och vill bara träna och utvecklas mer! Lite tonade muskler börjar dyka upp men mer än så vill jag inte ha. Jag äter oftare och lite mer har jag märkt och fokuserar knappt någonting på mat mer än att äta regelbundet och rätt. Jag ser ut som bilderna nedan jag tog precis och vill inte göra några förändringar mer än att stärka kroppen ännu mer.

Hur tränar jag? Jag har kört väldigt mycket ben, rumpa, mage och rygg. Väldigt mycket core på senaste tiden! Sedan nyår har jag mest pumpat muskler, dock väääldigt lätta vikter och många reps för att få långa slanka muskler. Nu senaste två veckorna har jag även börjat köra intervaller för att få igång konditionen lite. I fortsättningen tänker jag köra väldigt mycket träning med endast min kropp, pilatesbollen tror jag kommer bli min bästa vän och jag kommer fortsätta fokusera på att stärka hela kroppen men främst core och ben. Konditionen vill jag förbättra och ska innan sommaren köra 1 timmes intervaller utan att kräkas! Måste prova och se var jag är idag men tycker ju kondition är så tråkigt, måste hitta ett sätt att få till det. Intervaller underlättar ju, springa är inte min melodi men kanske kan bli?

Hur går det mer er träning? Berätta gärna och har ni några tips till mig gällande vad som helst inom träning så kommentera gärna, jag blir väldigt glad för alla tips och kommentarer =) 

15 reaktioner på “THAT UNBEATABLE FEELING”

 • Sandra skriver:

  Skitsnygg är du!! 🙂
  Ett tips kan kanske vara Adidas Tribe, Petra Tungården ”håller” i den för 10 km och så finns det även längre distanser. Sök på det på facebook eller titta in på henner blogg. Det kan vara att man vill klara av att springa 1 mil eller att förbättra tiden. Kostar inget och man får tips på träning och liknande. Kolla in denna länken så står det vad det handlar om. adidastribes.com
  Jag ska köra 1 mil och förbättra mitt personbästa! 🙂

  Kram

 • Anna skriver:

  Hej!
  jag har precis som du kört hårt detta året. Känns jättehärligt och det var inte meningen egentligen men blev bara att jag drogs med av en kompis. Har märkt att det är sjukt mycket roligare att träna med någon och det är himla kul när man märker resultat. Försöker inte gå ner i vikt, men vill bli ”fastare” och må bättre, blir så glad när jag märker att t.ex. min rumpa blir finare och finare för varje gång jag gör ben/rumpa. Har varit slapp med träningen ett tag innan och nu har jag tränat ungefär varannan dag i en och en halv månad. underbart. Gillar när du skriver om träning också för då blir jag ännu mer peppad. Din blogg har jag läst länge eftersom jag tycker den är en så bra blandning mellan kläder, träning, inredning, allmänt pepp och positiv energi, men har också börjat läsa en del träningsbloggar nu det senaste. Grymt för motivationen! Kram och tack för en bra blogg!

 • Anna skriver:

  Hej!
  jag har precis som du kört hårt detta året. Känns jättehärligt och det var inte meningen egentligen men blev bara att jag drogs med av en kompis. Har märkt att det är sjukt mycket roligare att träna med någon och det är himla kul när man märker resultat. Försöker inte gå ner i vikt, men vill bli ”fastare” och må bättre, blir så glad när jag märker att t.ex. min rumpa blir finare och finare för varje gång jag gör ben/rumpa. Har varit slapp med träningen ett tag innan och nu har jag tränat ungefär varannan dag i en och en halv månad. underbart. Gillar när du skriver om träning också för då blir jag ännu mer peppad. Din blogg har jag läst länge eftersom jag tycker den är en så bra blandning mellan kläder, träning, inredning, allmänt pepp och positiv energi, men har också börjat läsa en del träningsbloggar nu det senaste. Grymt för motivationen! Kram och tack för en bra blogg!

 • Anna skriver:

  Hej!
  jag har precis som du kört hårt detta året. Känns jättehärligt och det var inte meningen egentligen men blev bara att jag drogs med av en kompis. Har märkt att det är sjukt mycket roligare att träna med någon och det är himla kul när man märker resultat. Försöker inte gå ner i vikt, men vill bli ”fastare” och må bättre, blir så glad när jag märker att t.ex. min rumpa blir finare och finare för varje gång jag gör ben/rumpa. Har varit slapp med träningen ett tag innan och nu har jag tränat ungefär varannan dag i en och en halv månad. underbart. Gillar när du skriver om träning också för då blir jag ännu mer peppad. Din blogg har jag läst länge eftersom jag tycker den är en så bra blandning mellan kläder, träning, inredning, allmänt pepp och positiv energi, men har också börjat läsa en del träningsbloggar nu det senaste. Grymt för motivationen! Kram och tack för en bra blogg!

 • Klara skriver:

  Lätta vikter? 🙂 hur lätta då? Hur många repetitioner? 🙂 långa slanka muskler? 🙂 SNÄLLA, förklara gärna mer och närmare 🙂

 • Mia skriver:

  Men återigen bara en myt, det här med ”långa” muskler. En muskels längd bestäms inte av hur lätta vikter du har eller antal reps. Det är genetiskt hur våra muskler ser ut, och visst kan man bli muskelbyggare och få extrema muskeler, men det beror på mkt extreeeemt tunga vikter och kost och tillskott.

 • josefin Lind skriver:

  Snyggaste kroppen! 😀

 • Lotta skriver:

  Precis som de ovan skrev finns det ingenting som heter långs och slanka muskler. Det ör kanske genom tidernas största myt. Det är många PT;s som skrattat åt mig när jag sagt det och ALLA säger att det inte finns något som heter de. Något som är lite roligt om du studerar musklerna (typ googlar) så kommer du att se hur musklerna fungerar! 🙂 mitt tips till dig ich alla tjejer där ute; kör tuuunga vikter och du blir MER tight och smalare! 🙂
  Lycka till! Kram!

 • R skriver:

  Heja!! Du peppar oss alla 😀 Bara för det ska jag till gymmet imorgon hahaha, kramar!

 • Maria skriver:

  Kul med träning! Tips på snygga träningskläder? 🙂

 • Johanna skriver:

  Skönt för dig att du inte vill förändra din kropp ett dugg. Du har din drömkropp eller?

 • Lina skriver:

  Skitsnyggt!:)

 • Lisa skriver:

  Som tidigare tjejer skrivit så är det en BIG MYT om slanka/långa muskler! Dessutom tror många tjejer att de kommer bli biffiga om de kör tunga vikter. Fel även där. Tjejer SKA köra tungt för att få snygg och fast kropp och kommer i och med det absolut inte bli stora bodybuilders. Detta pga att vi inte har samma hormoner som killar, som definitivt kan bli stora och bygga muskler på ett helt annat sätt. Läs på den här sidan http://fitnessguru.se/styrketraning-for-tjejer. Där förklarar den här erfarna killen hur det ligger till. Även fler sidor på fitnessguro. se är bra. Även styrkelabbet har en bra sida. Läs forum och bloggar så kommer du lära dig jätte mycket. Min PT säger att variation är viktigast när det gäller träning så prova byt ut vissa övningar dåoch då samt prova kör en vecka med 6reps och tyngre vikter, sen två veckor med 10 rep och lättare vikter osv för att variera så mycket som möjligt! Då snackar vi sen snygg och fast kropp :D! Angående kondition så bör du inte köra 1 timmes intervaller av två anledningar.
  1. Du säger att du tycker det är tråkigt med löpning, och om du då kör en timmes löpning och blir jätte slut så kommer det garanterat göra dig ännu mer omotiverad till att springa på löpbandet.
  2. Om du löper under en timmes tid så kommer du förmodligen inte kunna hålla lika hög intensitet/hastighet på passet, vilket innebär att du kommer förlora muskelmassan du byggt upp! Och kroppen kommer bränna fett istället och det vill du ju inte. Kör hellre ”fartlekar” där du värmer upp 10 min sen springer du snabbt i 2 min vilar 1 min, spring 1,5 min och vila 1 min, sen fortsätter du så ner till 30 sek och sen kör du det kanske 2 varv om det är första gången. Sen finns ju även 30 x 20 intervaller som också är bra, då du springer snabbt i 30 sek och vilar 20 sek sen gör du det 10 ggr. Öka på till 12 ggr nästa pass osv. Här är en bra hemsida för löpass inför tjejmilen och andra konditionsprogram http://www.marathon.se/grundprogram/68852/.
  Intervaller under kortare tid med hög intensitet bryter inte ner dina muskler!
  Detta blev en lång kommentar men jag har tränat hela mitt liv och fått mycket erfarenheter genom att läsa och ta reda på allt om träning och hoppas detta kan hjälpa dig på vägen. Sen är det 80% kost och 20% träning, alltså kosten är det allra viktigaste för att göra bra ifrån dig på träning och för att få resultat. Core på pilatesboll är dessutom jätte bra! Lycka till 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.