Beauty talk, again.

En liten snabb recension av allt jag provat inom hudvård denna vår och sommar. Ni är många som verkar vara nyfikna på hur mina behandlingar funkat os.v.

Syrebehandlingarna hjälpte verkligen, för stunden. Mina ansiktsprodukter gav bra resultat i början och i samband med syrebehandlingarna men nu ett halvår senare och flera tusentals kronor fattigare så är min hy bra, inte perfekt men ändå bra. Den är dock inte så som den har varit tidigare om åren, alltså innan jag började med minipiller (det var dom i som förstörde min hy)

Jag har nu insett att jag inte kan hålla på med mer starka behandlingar, mitt ansikte pallar inte det. Jag vill inte längre lägga ner tusentals kronor på jättestarka ansiktsprodukter, i mitt fall Dr Dennis Gross, det är för starkt för min hy, det svider och känns inte hälsosamt så nu har jag gjort en liten research och läst om ett par tabletter som heter Pantoten, det är B5 vitamin utan några bieffekter, äter du dessa tillsammans med zink så ska det göra stor skillnad för din hy. Jag köpte zink och nattljusolja idag, Pantoten kommer in på fredag igen. Pantoten motverkar akne, zink läker ärr och ojämnheter och nattljusolja balanserar hormonerna (Det är ju oftast dom som kör till det)

Jag har nämligen kommit till insikt att det måste komma in ifrån, jag kan inte hålla på med mer ”mirakelkrämer” eller ”mirakelbehandlingar” utan nu måste min hy må bra inifrån. Jag äter bra, tränar, nogrann med att tvätta bort sminket, jag gör egentligen allt rätt men hyn vill fortfarande inte samarbeta helt ännu. Och ja, jag är perfektionist. Jag vill ha superfin hy (vem vill inte?) Särskilt i och med att jag jobbar en del med mitt ansikte, jag vill kunna gå osminkad och känna mig bekväm vilket jag inte gör just nu. Jag lider inte av stora problem utan små besvär, små prickar som dyker upp ibland och vissa rodnader som jag stör ihjäl mig på. Egentligen är jag inget fan av tabletter men dessa kommer från en hälsobutik och jag har tokläst om bieffekter och inte hittat några, detta är bara tillskott som ska balansera hormoner och talgproduktionen.

Såhär står det om dom tre olika tabletterna jag nu ska ge mig på;

Pantoten/B5 vitaminer:

Vitamin B5 (Pantotensyra) finns i alla celler som en beståndsdel i det viktiga co-enzymet A (CoA). Vitaminet påskyndar celltillväxten och stimulerar på så sätt sårläkning, reparation av skador på hud och slemhinnor. Det fungerar även som antioxidant. Vitaminet fungerar även genom att minska mängden hudfett som produceras i porerna vilket minskar näringstillförseln till acnebakterien. På så sätt kan den som har problem med finnar tillföra mer vitamin B5 i sin kost och därmed minska eller helt bli av med sina acneproblem.

Zink:

Zink hjälper till att läka sår, och kan således även hjälpa till att läka gamla acne ärr.

Vitaminer mot acne
Den vanligaste vitaminen att ta mot acne besvär är vitamin B5. Vitamin B5 kallas även pantotensyra, vilket kan vara bra att känna till. Ta en tablett pantoten och en tablett zink varje morgon för bäst resultat.

Nattljusolja:

Som kosttillskot för GLA, som är ett förstadium till prostaglandin och stimulerar kroppens egen produktion av prostaglandiner, vilket ger en hormonell effekt som kan minska PMS- och klimakteriebesvär. Tagen invärtes har nattljusolja (och den ännu GLA-rikare gurkörtsoljan) gynnsam effekt också på atopiskt eksem, ger starkare naglar och kan tillsammans med zinktillskott lindra akne.

Har någon av er någon erfaranhet av pantoten, zinktabletter eller nattljusolja? Isåfall let me know! Lovar att uppdatera er om hur det funkar!

LOVE,S

// I bought pantoten, primrose oil and zinc pills today to make my skin look perfect. Have any of u guys tried it? Ill give u a update in a couple of months. Xo

 

 

21 reaktioner på “Beauty talk, again.”

 • Isabelle skriver:

  Hej Sanne,

  vill bara tipsa om HM:s solpuder som jag läst att du använder . Jag har alltid haft bra hy men sen använde jag den lite somras och märkte dirket stor skillnad, fick lite prickar här och var. Bara som ett litet tips.

  Kram Isabelle

  • sanne skriver:

   Hmm, då ska jag sluta med det. Kan ju inte direkt påstå att det blivit bättre sedan jag börjat använda det.. älskar färgen dock så får leta upp ngt annat i snarlik färg! tips?

 • amanda skriver:

  varför svarar du aldrig på mail ?

 • Rebecka skriver:

  Hej! Jag vet att min kompis började äta B5 vitaminer för att minska acne och små prickar i ansiktet samt i nacken och det har funkat jättebra för henne! Hon har en jättefin och strålande hy nu! 🙂

 • malin skriver:

  Hej
  Jag hade jätteproblem med finnar för några år sedan, och började med nattljusolja och b-vitamin 5och det har funkat såå bra! hoppas det kommer bli bra för dig med 🙂

 • Caroline skriver:

  Skönhet kommer riktigt nog inifrån! 🙂 Det man stoppar i sig visas på huden.
  Ett tips är att också köpa Probiotika. Många problem börjar från magen och just probiotikabakterierna skapar ett skydd mot skadliga ämnen i kroppen och hjälper till med näringsupptaget. Detta är alltså inte bara bra för bara din hud, utan kommer också att ge dig starkare immunförsvar.

  Jag tycker du borde gå in och kika på den här bloggen: http://walleri.com/
  Jätte duktig tjej som har koll på det mesta inom hudvård inifrån och ut!
  Lycka till nu! =)

 • J skriver:

  Hej! Hade en del problem med min hy förut och prövade vitamin B5. Det funkade faktiskt! Fick mycket mycket bättre hy efter någon månad. Det jobbiga var bara att det var ca 20 kapslar om dagen som skulle ner, vilket blev VÄLDIGT jobbigt efter ett tag.. Halsbränna fick jag med 🙁 Nu kanske du prövar en annan sort än den jag hade och inte behöver proppa i dig så många. Det var ju ändå ett par år sedan så dom kanske har utvecklats och kunnat koncentrera det verksamma ämnet (B5) mer 🙂

  Ett tips är också att pröva PureSkin, det äter jag faktiskt just nu för att bibehålla fin hy och det funkar kanon 🙂 Men det som påverkar mig mest är nog stress och brist på sömn.. Stresshormoner främjar inflammation, såväl i huden som överallt annars i kroppen och sömbrist gör att kroppen aldrig hinner reparera sig. Att dessutom bråka mycket med huden genom att hela tiden utsätta den för nya (och oftast inte så snälla) produkter gör som sagt inte saken bättre..
  Men du är på helt rätt spår 🙂 försök att använda så milda produkter du bara kan (mitt bästa tips är helt klart RosenSerien, klarar mig inte utan deras produkter!!) samt mycket mycket fukt. Torkar man ut huden reagerar den med att börja producera ännu mer talg som i sin tur ger ännu fetare hy och mer kvisslor. Det blir en ond cirkel.

  Det blev ett väldigt långt inlägg det här med jag vet hur jobbigt det är när huden bråkar, så kan jag ge någon ett hjälpfullt tips så gör jag gärna det 🙂 Lycka till!

 • elin skriver:

  vart kan man köpa dessa for ett bra pris?kram

 • J skriver:

  Hej! Hade en del problem med min hy förut och prövade vitamin B5. Det funkade faktiskt! Fick mycket mycket bättre hy efter någon månad. Det jobbiga var bara att det var ca 20 kapslar om dagen som skulle ner, vilket blev VÄLDIGT jobbigt efter ett tag.. Halsbränna fick jag med 🙁 Nu kanske du prövar en annan sort än den jag hade och inte behöver proppa i dig så många. Det var ju ändå ett par år sedan så dom kanske har utvecklats och kunnat koncentrera det verksamma ämnet (B5) mer 🙂

  Ett tips är också att pröva PureSkin, det äter jag faktiskt just nu för att bibehålla fin hy och det funkar kanon 🙂 Men det som påverkar mig mest är nog stress och brist på sömn.. Stresshormoner främjar inflammation, såväl i huden som överallt annars i kroppen och sömbrist gör att kroppen aldrig hinner reparera sig. Att dessutom bråka mycket med huden genom att hela tiden utsätta den för nya (och oftast inte så snälla) produkter gör som sagt inte saken bättre..
  Men du är på helt rätt spår 🙂 försök att använda så milda produkter du bara kan (mitt bästa tips är helt klart RosenSerien, klarar mig inte utan deras produkter!!) samt mycket mycket fukt. Torkar man ut huden reagerar den med att börja producera ännu mer talg som i sin tur ger ännu fetare hy och mer kvisslor. Det blir en ond cirkel.

  Det blev ett väldigt långt inlägg det här med jag vet hur jobbigt det är när huden bråkar, så kan jag ge någon ett hjälpfullt tips så gör jag gärna det 🙂 Lycka till!

 • J skriver:

  Hej! Hade en del problem med min hy förut och prövade vitamin B5. Det funkade faktiskt! Fick mycket mycket bättre hy efter någon månad. Det jobbiga var bara att det var ca 20 kapslar om dagen som skulle ner, vilket blev VÄLDIGT jobbigt efter ett tag.. Halsbränna fick jag med 🙁 Nu kanske du prövar en annan sort än den jag hade och inte behöver proppa i dig så många. Det var ju ändå ett par år sedan så dom kanske har utvecklats och kunnat koncentrera det verksamma ämnet (B5) mer 🙂

  Ett tips är också att pröva PureSkin, det äter jag faktiskt just nu för att bibehålla fin hy och det funkar kanon 🙂 Men det som påverkar mig mest är nog stress och brist på sömn.. Stresshormoner främjar inflammation, såväl i huden som överallt annars i kroppen och sömbrist gör att kroppen aldrig hinner reparera sig. Att dessutom bråka mycket med huden genom att hela tiden utsätta den för nya (och oftast inte så snälla) produkter gör som sagt inte saken bättre..
  Men du är på helt rätt spår 🙂 försök att använda så milda produkter du bara kan (mitt bästa tips är helt klart RosenSerien, klarar mig inte utan deras produkter!!) samt mycket mycket fukt. Torkar man ut huden reagerar den med att börja producera ännu mer talg som i sin tur ger ännu fetare hy och mer kvisslor. Det blir en ond cirkel.

  Det blev ett väldigt långt inlägg det här med jag vet hur jobbigt det är när huden bråkar, så kan jag ge någon ett hjälpfullt tips så gör jag gärna det 🙂 Lycka till!

 • Sara skriver:

  Hej!
  För typ ett år sedan hade jag mycket problem med acne, som ett resultat av att jag slutade med p-piller. Känns som jag provat allt som min känsliga hy klarar, för det hör till saken att jag har haft eksem i ansiktet i sju år och alltid varit torr och känslig. Självklart var det superjobbigt!
  Jag läste, precis som du, på om B5 och tyckte det lät bra. Dock kunde inte jag få tag på B5 på annat sätt än via nätet, och det kändes sådär… Så jag köpte vanliga b-vitamin som också innehöll b5 och jag märker stor skillnad! Har även ätit zink och det funkar toppen!

  Efter att ha läst det du skrev om nattljusolja så ska jag provs det med 🙂 håller med! Det kommer nog inifrån! Lycka till 🙂

 • Sara skriver:

  Hej!
  För typ ett år sedan hade jag mycket problem med acne, som ett resultat av att jag slutade med p-piller. Känns som jag provat allt som min känsliga hy klarar, för det hör till saken att jag har haft eksem i ansiktet i sju år och alltid varit torr och känslig. Självklart var det superjobbigt!
  Jag läste, precis som du, på om B5 och tyckte det lät bra. Dock kunde inte jag få tag på B5 på annat sätt än via nätet, och det kändes sådär… Så jag köpte vanliga b-vitamin som också innehöll b5 och jag märker stor skillnad! Har även ätit zink och det funkar toppen!

  Efter att ha läst det du skrev om nattljusolja så ska jag provs det med 🙂 håller med! Det kommer nog inifrån! Lycka till 🙂

 • har läst mycket om b5-vitaminer tidigare och har haft kompisar som har haft svåra acneproblem som också använt det, och det har funkat jättebra för dom! det tar ett tag innan det visar jättesynliga reslutat, men det hjälper verkligen! hoppas det funkar på dig med, du är otroligt vacker redan nu och jag tror inte det är något som vi läsare ser att du har småprickar eller rodnad, utan det sitter hos en själv. hoppas det hjälper! 🙂

  http://blogg.veckorevyn.com/johannathastrom/

 • Julia skriver:

  Hej Sanne!
  Jag har tagit pantotensyra och de funkade bra för mig. Fick mycket bättre hy:) det tog dock 2-3 månader innan de riktiga resultaten kom så tappa inte tålamodet!

 • Ida skriver:

  Jag vill bara tipsa dig om tikeis solpuder! Tikei innehåller bara naturliga ämnen och jag som har lätt att få finnar har inte fått någon på grund av sminket längre då jag nu enbart använder bara saker därifrån. Tester går att köpa för 10kr så man förlorar inte Påt 😉 finns i 3 nyanser och jag tycker du borde testa och se ifall någon passar 🙂 finns på Tikeis egna hemsida 🙂 kram

 • Sandra skriver:

  Hej Sanne! tänkte också bara flika in lite fort, vet precis hur det är, av någon jävla anledning krashade min hy för ett år sen och det blev riktigt brutalt tyvärr! Jag måste tipsa om PureSkin 24/7, läste massor på internet och alla har fått olika resultat. Men alltså min akne var fruktansvärd och efter typ, sex dagar bara la sig allt. Jag äter dem fortfarande, kan inte sluta med dem än för det kommer tillbaka då, men kan säga att för mig fungerar dem skitbra! Ett litet tips 😛
  Kram på dig

 • Rebecca skriver:

  Hej! Kan du lägga upp en bild på den pantotensyran du ska beställa? Verkar finnas hur många olika som helst! Tack på förhand:)

 • Sanna skriver:

  Hej! B5 och olja låter bra! Däremot inte zink och jag är förvånad att det står sådär att du ska ta den varje dag. Zink är nämligen som järn, ett tillskott som absolut inte är bra om du inte vet v läkare att du lider brist av det! Tänk på det 😉 btw har jag också bestämt mig för att äta b5 var köpte du?! Life? Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.