Fake it til you make it.

Jag tänkte ta upp en ganska intressant sak.. tycker jag. För ett par år sedan när jag knappast aldrig hade stått framför kameran var jag lite obekväm när kameran dök upp mitt framför ansiktet på mig och visste inte riktigt vilka vinklar jag såg bra ut från, hur jag skulle le, om det såg fake ut eller om jag ens kunde se bra ut på bild med stängd mun? Ja som sagt jag var lite osäker på det där med hur jag skulle posera framför kameran.

När jag för något år sedan började jobba på Style by Tyra fick jag ganska snabbt börja posera framför kameran, jag minns så väl första gången min dåvarande chef John sade åt mig att vi skulle ut och fota lite, jag hade munktröja och jeans på mig och kände mig inte alls ”fin” eller bekväm i mitt val av kläder just denna dag men jag bet ihop, jag ville ju inte visa mig som en mes heller. Vi gick ut och jag poserade så gott jag kunde, tog emot tips och förklarade att jag inte tyckte det var så lätt.. att jag bara hade en pose och det var att vinkla huvudet lite åt höger och le allt vad jag hade. John talade då om för mig att om jag ville bli bättre på det skulle jag bara öva, öva och öva framför spegeln. Jag tänkte att det aldrig skulle gå men insåg ganska fort att det klart det är så, övning krävs ju till allt man vill bli bättre på så jag började posera framför spegeln, ofta eller kanske till och med alltid när jag såg mig i spegeln, provade olika vinklar, miner och fokuserade stenhårt på det där ”le med ögonen” som Tyra Banks alltid pratar om i Top Model. Det var liksom det jag var mest obekväm med, att inte le på bild för att le stort och visa tänderna hade jag inget problem med men när jag stängde munnen visste jag verkligen inte vad jag skulle göra..

Övning ger färdighet, JA! En tid senare hade jag stått massor framför kameran på SBT, jag blev SBT ansikte utåt och poserade som aldrig förr. Vissa bilder blev bättre och vissa sämre, som alltid. Bloggen växte och det blev ännu mer bilder här i bloggen, dagens outfits och alla tjejerna på jobbet gick ofta ut tillsammans och poserade hejvilt och laddade sedan upp allt i bloggen.

Nu ett tag senare har jag gjort ganska många fler modelljobb. Så som när jag fick jobbet för Feminint.se, jag kom dit och bara körde på. Det var liksom bara att leverera, trots att jag inte var/är någon supermodell som gjort det i hela mitt liv men eftersom hon valde just mig som modell var det bara att köra på och göra sitt bästa och dom bilderna är jag väldigt nöjd med, jag bara slappnade av och poserade i dom vinklar jag sett fungerar bra, försökte le med ögonen och det funkade bra. Dom hittade verkligen mitt bästa jag. Bra kommunikation mellan mig, stylisten och fotografen. Älskar att få feedback när man står framför kameran.

Det jag ville säga är att alla ni som är obekväma framför kameran men tycker att det är kul, öva! Det finns ingenting här i världen vi inte kan göra så gillar du att stå framför kameran så kör hårt, du kan! Det är inte hela världen att inte bli bra på kort såklart, det har ju ingen roll men om du tycker det är väldigt roligt och önskar att du var bättre på att posera eller känner dig osäker, start practicing! Du kommer bli king framför kameran till slut. That’s a promise.

Detta är i början på SBT. Visst ser det lite stelt ut? Resten av bilderna är blandat från SBT och andra jobb..

3 reaktioner på “Fake it til you make it.”

 • Louise skriver:

  Du är så himla snygg och söt och vacker och allt på samma gång. Du har verkligen mitt drömutseende

 • Gabriella skriver:

  Du har verkligen helt rätt i det du säger! Jag har följt din blogg sedan SBT tiden, för det var där jag ”hitta” dig. Tycker verkligen du verkar en jordnära och jävligt cool brud! Och såklart vacker oxå 🙂
  Brukar aldrig skriva kommentarer på bloggar, bara kika in. Men nu tänkte jag vafan lite feedback är alltid kul! Tack för en bra blogg och mycket inspiration!

 • John skriver:

  gårdjöss!! hälsa på oss snart, vi saknar dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.