Idun Minerals

Jag bytte ut mitt ID smink för ca en månad sedan mot apotekets svar på ID, nämligen Idun Minerals. Anledningen är inte för att jag tyckte ID var dåligt utan endast för att jag fick höra att ID innehåller ett ämne som heter Bismuth som många är känsliga mot och eftersom jag inte tycker att min hy blev direkt bättre av ID så ville jag prova Iduns som endast är gjort på naturliga mineraler.

DUN Minerals är ett svenskt mineralmakeupmärke som säljer makeup av 100 procent högrenade mineraler. Alla produkterna är fria från talk, olja, silikon, parfym, bismuth och parabener, vilket gör att de passar alla hudtyper. I sortimentet hittar man även fyra borstar som alla är av syntetmaterialet taklon och tillverkas enligt non-animal cruelty standard.

Jag köpte Iduns mineral foundation och solpuder dock använder jag bara mineralfoundation då jag inte gillar färgen på solpudret. Jag tycker inte om ID’s solpuder heller, jag tycker ofta att mineral solpuder har en för röd/varm ton för mitt ansikte och så gillar jag inte heller att det är i puderform då jag inte gillar hur det lägger sig på huden.

Iduns mineralpuder tycker jag är superbra, det är en aning lättare än ID’s så det är inte fullt täckande men tillräckligt och sitter hela dagen. Det känns skonsamt för huden då det lägger sig som ett tunt lager på huden utan skimmer och så innehåller det vårdande mineraler, det innehåller även naturligt solskydd. Jag inhandlade även Iduns syntetborstar som jag tycker är dom absolut bästa, mjuka och gör så att pudret smälter fint in i huden. När jag handlade produkterna fick jag med en bortspray som man sprayar på borstarna innan användning för att motverka smuts och bakterier. Tummen upp för det!

 Jag ger Iduns mineralpuder 4/5 och kommer definitivt fortsätta använda det då det verkar funka bättre på min hy och känns väldigt naturligt och lugnande för huden.

5 reaktioner på “Idun Minerals”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.