Gravid vecka 21 Bebis 2

Mående: Min förra graviditet med Frans så var vecka 21 min hittills tröttaste vecka och jag gled in i denna veckan på samma spår. Gud vad trött jag var söndag, måndag och tisdag. Nu är det bättre, im back! Men det är jobbigare att vara trött när men är ensam med Frans. Nu har J match varje tis, tors, lörd, som alltid under säsong men om slutspelet kickar igång om 2 veckor är det match 4 dagar i veckan istället, så jag laddar upp. Jag försöker att inte planera så mycket för att kunna ta det lugnt så jag sparar energi åt mig och Frans.. och att baka en bebis <3

Cravings: Jag känner inte av någon cravings precis för tillfället faktiskt, bubbelvatten!!!

Vikt och kropp: Jag har ju en liten mage. Men, med kläder ser ingen det. Jag har lagt på mig runt 4 kg och jag ser ju det och alla som känner mig men det är fortfarande många som pratar med mig länge utan att veta om det, jag får tala om det. Jag ser fram emot när det är obvious. Men det blir nog där vid vecka 27, som senast.. =)

Hormoner: Jag är blödigare än vanligt, herregud. Jag såg Tillsammans med Strömstedt igår, älskar det programmet och igår var det så sorgligt att jag fick springa ut ur rummet och fulgråta. Ah.. Allt som handlar om barn går bara inte.

Övrigt: Förutom att det är ett himla härj kring Coronaviruset, hur känner ni andra gravida? Är ni rädda? Ska vi gravida vara oroliga? Jag har inte riktigt förstått ännu exakt vad som händer om jag ska vara ärlig, jag läser på hälsomyndighetens hemsida och utgår efter från vad dom skriver just nu och oroar mig inte allt för mycket direkt. Utifrån informationen jag har så ska det drabba som en vanlig influensa på dom som är friska men det är dom med nedsatt immunförsvar som får det jobbigare.. usch det är faktiskt väldigt läskigt att tänka på. Jag tycker det är väldigt obehagligt för dom utsatta, äldre människor, diabetiker, människor med hjärt och kärlsjukdomar osv. Det är ju jobbigt att inga är resistenta ännu. Men det måste ju komma snart, eller? Tycker hela coronagrejen är svår att ta på.. och media är ju i farten minst sagt. Vet inte hur jag ska bete mig? Jag har ingen oro så i min kropp men jag försöker tänka logiskt nu och umgås inte med sjuka människor med flit och är noga med handhygien. Hur gör ni?

Men utöver corona och sådär så börjar vi verkligen förstå nu, lilltjejen sparkar ju hejvilt i magen och hon syns utan på mina kläder när hon knölar runt. Jag var hos BM igår, det var så mysigt. Jag gjorde ju ett nipttest och talade om för dom igår att dom aldrig tog betalt, dom tyckte jag var knäpp som talade om det men det kändes som dålig karma mot bebis att inte betala? Haha. Jag kan inte ljuga. Men allt där gick bra och nästa gång jag ska dit om ca 3 veckor så ska jag välja sjukhus, det lutar åt Södertälje, det ska vara det mest ”holistiska sjukhuset” med mest sådant tänk som jag gillar och vill ha. Har ni någon erfarenhet? Det känns bara bra i magen när jag pratar om det sjukhuset efter dom jag hört mig för som fött där. Vi kommer också var så himla mycket i Eskilstuna / Sthlm runt bf så det hade känts bra att det är nära båda, också för att vi måste få Frans att vara hos mormor och morfar. Jaja, vi får se.. ska känna efter lite till.

Processed with VSCO with dog1 preset

19 reaktioner på “Gravid vecka 21 Bebis 2”

  • Sanna skriver:

    Hej Sanne😊. Så roligt att följa din graviditet. Jag väntar också en tjej och tror att vi kan ha bf exakt samma dag 😍. Man säger ju lite olika- jag är i V. 21+0 idag (och då säger man väl att man är i v.22 har jag fått höra).

    Så häftigt att känna det lilla livet där inne 💗

  • Carin skriver:

    Åh vad intressant med att Södertälje ska ha holistiskt tänk! Kan du inte berätta mer? Jag valde BB Stockholm för trodde det om dom men utan att veta helt säkert… Så svårt att hitta vettig information tycker jag!

    • Mia skriver:

      Super nöjda med Södertälje med första bebis (2 år sen) och väntar andra bebis nu i april och har valt Södertälje igen 🌸
      Huddinge har som sagt intensiv vården och bättre stöd för amning tycker jag, men ser inte det som ett problem att förlösa på Södertälje ändå för vi var sååå nöjda ❤️

  • Emma skriver:

    Södertälje är så bra! Jag födde mitt första barn där och är verkligen nöjd, både med förlossningen och eftervården. Jag har bf i juli och kommer utan tvekan välja Södertälje igen 👶🏻💕

  • Anonym skriver:

    Vill inte alls skrämma upp dig, jag oroar mig inte alls i vardagen och ute i samhället – mer att jag är noga med andra som är sjuka och handhygien precis som du skriver. Men jag är också gravid (v27) och jag går på specialistmödravården med min graviditet av olika anledningar och fick till mig at både min läkare och barnmorska att vi som är gravida är ”utsatt riskgrupp” för Corona. Därför som vi tex skall vaccinera oss mot vanliga influensan också.. så min man ska ut och resa tex – och då fick vi rekommendation att han ska bo på annan plats i 14 dagar efter hemkomst.

    Bara ett tips 🙂 att var lite extra försiktig i ditt tillstånd.

  • Helena skriver:

    Jag födde på BB Stockholm så hiiiiimla bra.
    Jag har hört att Södertälje inte var intensivvård på samma sätt och att man då behöver åka till Huddinge.
    Jag som fick en större blödning under min förlossning hade inte vågat föda någonstans utan intensivvård.
    Dock hört att Södertälje är toppen i övrigt.

  • Elisabeth skriver:

    Jag födde mitt andra barn i Södertälje för 2 år sedan. Det var jättebra! Hade valt SÖS, men det fanns inte plats där så blev hänvisad till Södertälje. Om jag skulle föda barn igen så skulle jag välja Södertälje. Barnmorskorna var underbara, vilka proffs!

  • Disa skriver:

    Jag födde mitt första barn på Södertälje och var så nöjd! Fick så mycket hjälp och kände mig ordentligt omhändertagen. Med andra födde jag på Sös och känner där det motsatta tyvärr.

  • Sara skriver:

    Södertälje är dunder! Mvh barnmorska

  • Gabriella skriver:

    Åh vi födde på Södertälje och är så nöjda!
    Kändes så tryggt och omhändertagande, kändes liksom som personalen typ var som ens mamma och systrar på ett bra sätt alltså 🙂
    Ha en fin fredag!

  • Amanda skriver:

    Känner med dig med det där att inte få någon mage… Folk såg det först i v.28/29 typ och var inte omöjligt att dölja fören i v.34. Så tråkigt i början. Har hoppats att det blir annorlunda om jag får lyckan att bli gravid igen, men det kanske inte spelar någon roll om det är första eller andra barnet då haha! Sjukt fin är du i alla fall! ❤

  • Emelie skriver:

    Födde min dotter för precis ett år sen idag på Södertälje och var såå nöjd. Hade en ganska traumatisk förlossning och var inte ensam EN sekund inne i rummet. Min mamma och syster jobbar i branschen och alla säger att Södertälje är det bästa valet i Stockholm. Barnmorskorna har tid för sina patienter och tar inte mer än en föderska var. De flesta som jobbar där har tidigare jobbat på BB-Sophia och Södra BB.
    Du kommer inte ångra dig om du väljer Södertälje och mycket troligt att du också då får ditt första val ❤️

  • Victoria skriver:

    Jag skulle inte rekommendera Södertälje, tror absolut att de har lika fantastisk förlossningsvård som andra sjukhus. Dock har de inte någon Neonatalavdelningen. OM bebis skulle behöva vård kommer bebis bli förflyttad, så jag skulle rekommendera ett sjukhus där ni kan vara tillsammans oavsett vård.
    Men i slutändan ska ni välja det sjukhus ni känner er tryggast på.
    Stor kram!

  • Petra skriver:

    Hej Sanne, jag har bara hört bra om Södertälje bodde där förut och vet många som fött där och har även en anhörig som jobbat där 🙂. Kan om inte annat tipsa om sös för jag har legat inne på neo 5v med första och sen på bb med andra och jag var så himla nöjd med bemötandet och omhändertagandet från båda sidorna av intensivvård och normal vård

  • Stina skriver:

    Bubbelvatten var min craving också!

  • Malin skriver:

    När jag var gravid vad jag så sugen på piggelin HELA tiden. ^^

  • small tattoos skriver:

    Hej! Super härligt att du mår så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.