Health Coach

Nu har jag bestämt mig, det tog mig 4 år precis att känna mig redo för att ta klivet. Nu ska jag utbilda mig på Intergrative Nutriton till holistisk hälsocoach. Det är en ettårig utbildning och jag läser från New York. Jag kan inte beskriva hur taggad jag är. Wow. Jag har verkligen saknat den här biten av mitt liv. När jag var gravid hade jag lite samma känslor, då snöade jag totalt in mig i hälsa, kost, träning och i förlossningsvård av alla slag och eftersom jag är så intressera av människan och kroppen för att jag tycker kroppen är så fascinerande så känns det lite likadant att studera nu och se på massa spännande föreläsningar som när jag var gravid med Frans och satt och tittade på dokumentärer om förlossningar och studera allt som har med det att göra.

Om ett halv år får jag börja coacha lite smått då har jag fått ett ”mid certificate” och kommer att coacha gratis på några försökspersoner, inga jag känner. Det ska bli så spännande och om ett år kommer jag nog kanske börja coacha lite smått professionellt.

Så vad är en holistisk hälsocoach? Jo, vi ser matintaget som något sekundärt, man kopplar ihop alla delar så som stress, sömn, karriär, relationer, spiritualitet, någon ev tro, träning, ekonomisk situatation os.v. Jag menar, bara för att man har magrutor och äter ekologiskt och supernyttigt betyder det ju inte att man är hälsosam om man tex är i en ohälsosam relation eller har enorm press på sig själv och inte kan koppla av. Livet har en del pusselbitar som behöver stämma för att man ska må så bra som möjligt. Jag själv tex är ett levande bevis på detta, jag känner mig inte 100% bara för att jag får inte 4 träningspass i veckan, jag mår oftast lite bättre men om jag ändå stressar i övrigt i livet så känner jag mig ändå inte tillfreddsställd med livet. Jag tycker det ska bli så roligt att få utbilda mig och sitta på så mycket viktig kunskap, i vår värld just nu insjunkar folk runt om i världen varje dag pga hälsorelaterade orsaker så yrket känns så viktigt i dagsläget. Jag tycker att läkare borde jobba närmre hälsocoacher men det är en annan historia, det tar vi en annan dag men jag tror det hade kunnat underlätta massor, ibland behövs det ingen läkare med deras kompetens för att hjälpa en vanlig stressmage, det behövs inte alltid utskriven medicin utan ibland behövs det någon som kan lyssna på just den individen och se över livet och alla pusselbitar som behövs för att magen ska må bra. Magen är ju ofta vår kompass i mycket, när magen rasar behöver vi ofta se över tex oro, stress och kost.

Detta känns så spännande i allafall och jag har brunnit för hälsa och välmående så länge jag kan minnas så jag känner mig superexalterad över detta. Jag kommer ju fortsätta jobba som jag gör men jag kommer vilja kommunicera lite annat på mina sociala kanaler då jag känner att jag kommer vilja dela med mig mer av något jag brinner så himla mycket för. Jag har i många år varit en person som älskat att hjälpa folk omkring mig och det är ofta vänner vill ha råd kring hälsa och välmående så detta känns så roligt att ta itu med på riktigt. Wish me luck! <3

12 reaktioner på “Health Coach”

 • Ellinor skriver:

  Lycka till! Skriv gärna mer om allt detta på bloggen, superintressant. 😊

 • Tone skriver:

  Vad spännande, hoppas du kommer dela med dig mycket! 😊 Stort lycka till Sanne, du är grym!!

 • Sara skriver:

  Det finns två legitimerade yrken som har kompetens inom detta område, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Jag är själv arbetsterapeut och vi har alltid ett nära samarbete med läkare när det gäller patienter som har problem med stress, smärta, psykisk ohälsa etc.

  • sannealexandra skriver:

   Ja precis 🙂 det finns ju massa relaterade yrken, alla behövs. Det fanns ju inga hälsocoacher förut men det finns nu, det behövs <3 kram på dig!

 • Helena skriver:

  Välkommen till ett superhäftigt jobb 😃👍🏻 Vi behöver verkligen bli fler!

 • Ada skriver:

  Lycka till! Ska bli jättekul att höra mer om vad du får lära dig under utbildningen. Dela gärna med dig i bloggen! Uppskattar dina längre texter med tankar och reflektioner kring just sånt här 🙂 Jag läste själv till kostrådgivare för några år sedan, jobbar dock inte med det men det är så bra kunskap att ha ändå, för sin egen del, sen blir det ju en bättre helhet när man ser alla delar av hälsan och inte bara kosten. Kul!

  • sannealexandra skriver:

   Jaaa jag ska dela med mig 🙂 Lovar att skriva lite mer om mina tankar, jag har ju en del och snöar in mig på alla möjliga ämnen haha. Vad roligt, fantastiskt ändå, så fint att kunna ha med sig hela livet ändå. KRAM!

 • Alexandra skriver:

  Gud vad roligt! Jag är själv utbildad till hälsocoach och funktionsmedicinsk terapeut! Livsstilsmedicin är så intressant det växer verkligen. Så viktigt och roligt! Lycka till med allt!🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.