Happy Mothers Day

Detta var Mors dag förra året. Jag var mamma till en 2 månaders liten Frans och jag var på rosa moln.

På Mors dag i år så är Fransosen 14 månader och mycket har hänt. Här i Spanien har han lärt sig mycket, vi har ju varit här i 17 dagar och under tiden har han börjat äta mycket mer mat (han har petat i maten som jag när jag var liten) han har börjat gå, vi har kunnat söva honom genom att lägga oss bredvid honom istället för att gunga honom till sömn och han har nu fått ljummet vatten på nätterna istället för ersättning och nu verkar han inte vakna för mat på natten längre. Som jag förstår det har han klarat sig utan mat på natten ett tag men jag har inte tagit fighten, jag är lite mesig när det kommer till Frans har jag märkt och klarar inte av när han gråter. Jag vet att han har vaknat och velat äta mycket pga närhet och jag har velat ge honom det, Men, nu har han blivit lite större och nu när jag verkligen vet att han får i sig tillräckligt på dagarna kändes det okej och den lilla fighten som aldrig blev en fight har gått bra! <3 Nog om det, sedan förra året har ju såklart ännu mer hänt, Frans har gått från att vara en liten bebis till att han blivit en liten pojke, vi har fått följa alla hans steg, allt från att börja lyfta sitt lilla huvud till att rulla, till att krypa till att börja försöka kommunicera med oss till alla dessa faser där han utvecklats massor, varje månad. Vår lille kille som vi fått lära känna ännu bättre <3 Så stort. Alla tider har verkligen varit ”den bästa tiden” och livet har verkligen fått en ny mening. När Frans kom till jorden blev jag mamma för första gången och med mammarollen kom verkligen en annan syn på livet, han har gett mig perspektiv på ett helt nytt sätt.

Att vara mamma är verkligen det coolaste, mest fantastiska, tuffaste jobb man kan ha. Jag har undrat flera gånger varför det kallas föräldraledig för att ha barn är ju ett heltidsjobb! Kärleken till den här lille krabaten växer varje dag och det är verkligen så att livet innan barn och livet med barn är två helt skilda saker, mycket förändras, både behov och prioriteringar. Det jag i alla fall lärt mig efter ett år som mamma är att lyssna på dig själv och din bebis behov, lyssna inte så mycket på alla andra för att det är så himla olika. Allt får graviditet till förlossning till ditt barn, allt skiljer sig så pass mycket så det är ingen ide att jämföra. Jag har tagit till mig alldeles för många ”goda råd” för att jag frågat så mycket, framförallt till folk jag inte känner och det har bara påverkat mig negativt, det har bara gjort mig stressad. Min svägerska gav mig ett bra råd, välj ut 2-3 mammor som du tycker är härliga, som du tycker är vettiga och inspireras av, det kan vara din bästa vän, syster, mormor, vem som som du gillar och rådfråga dom när det är något, det räcker!

Nu ska jag ta den lille och mysa lite! Puss och ha en underbar mors dag alla fina mammor. Vad har världen varit utan oss!

Vill också lägga upp denna, tänker på er alla <3

2 reaktioner på “Happy Mothers Day”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.