Our 5 days in Dubai

I betalt samarbete med VisitDubai och i inlägget förekommer adlinks.

Jag, Frasse och Linn har varit på 5 dagars semester i Dubai. Linn fyllde 25 och jag bjöd med henne så det passade perfekt, hon har bott där tidigare! Så roligt att få ge henne det. Man blir bara 25 en gång!

Jag funderade innan över sådant som säkert alla föräldrar gör innan semester med en liten bebis eller med barn ”Måste han vaccineras? (fick väldigt olika svar, mest nej och då var det mässling jag tänkte på) ”hur kommer det bli med hans rutiner?” ”hur ska han klara solen?” och lite annat men vet ni vad, det gick hur bra som helst. Det var inga konstigheter alls utan mycket enklare än vad jag hade förväntat mig! Flyget var jag inte så orolig för eftersom jag flugit med Frans flera gånger innan dock inte när han har så mycket spring i benen och kan krypa men det gick super. Frans har för er som frågat aldrig reagerat på trycket utan jag har alltid bara en napp i munnen på honom för säkerthetskull vid lyft och landning. På vägen dit denna gången så lekte vi lite med Frans, vi hade laddat ner offline-barnprogram, hade preppat med mat och så sov han en del och nu på vägen hem idag så sov han bara 5 timmar i natt, vi fick kliva upp tidigt så han sov 5 av 6 timmar på flyget, hallå lyx! Denna mamman fick se en HEL film. Men, oroa er inte för flyg, om er bebis skriker så gör den det, det är inte hela världen och folk omkring får förstå. Jag hade med mig näsdroppar, nässpray och alvedon ifall att han skulle bli dålig av någon anledning men det gick fint. Jag märker nu att det kommer bli svårare att flyga när han lärt sig gå! Idag när vi flög ”lånade” vår flygvärdinna honom och efter en stund tänkte jag att jag skulle gå och kika vad han gjorde, såhär såg det ut haha. Han fick uppmärksamhet och var glad!

Vi som flög med bebis med Emirates fick sitta längst fram så vi hade mycket benutrymme för att man ska ha plats för ett bassinet bebisen kan sova i, guldvärt tyckte vi. Men våga ta hjälp, jag frågade flygvärdinnor om att fixa ljummet vatten, värma mat och en massa annat, dom hjälper gärna till! Och människorna omkring oss var bara superglada, behåll lugnet, du kan inte kontrollera din bebis, bara dig själv så försök behåll lugnet, du gör allt du kan och eftersom bebisarna inte kan prata så kommunicerar dom ju genom att skrika så skriker din bebis så vill den bara säga något till dig, you can do it! <3

Detta är ett sånt bassinet man fick.

På dagarna hängde vi mest runt på härliga hotell, lekte med Frans, solade litegrann, åta goda långa luncher i skuggan, varvade 25 min var ibland och låg och läste, gick runt med Frans i vagnen tills han somnade, lät honom napa i blöja i skuggan, tittade på folk, turistade lite, hängde på Atlantis och var på akvarium, tittade på solnedgångar, drack iskaffe, tittade på fina byggnader och arkitekturer, åt goda middagar – alltså varenda restaurang ni gillar finns i Dubai, allt finns i Dubai, varenda butik du kan tänka dig, allt! Det är ju en låtsasstad så dom har verkligen tänkt på allt. Temperaturen i December var perfekt, runt 25-29 grader men ganska torr luft och det kändes aldrig som Frans blev för varm. På kvällen kunde han ha body och shorts eller tunna byxor.

Vi hittade ett taxibolag som liknande uber som heter Careem som hade barnstol i bilen om man valde ”Careem kids” så vi bokade alltid den vilket gjorde resan 99 % enklare för nästan inga taxis har babyskydd och det är ju skönt att slippa ta med. Rutinerna gav jag upp helt, det är 3 timmars tidsskillnad till Dubai och jag lät honom sova på dagarna när han ville vilket resulterade i ren och skär semester, han somnade inte innan 00 någon kväll och så klev vi inte upp före 10.00 någondag och då fick jag väcka Frans. Men är det semester så är det! Nu får vi se hur det går här hemma men jag tycker att på semester får man bryta alla rutiner, då blir det ju semester för föräldrarna också. Han har i alla fall typ aldrig varit så glad så det verkade inte påverka honom negativt att rucka på rutiner, han levde life och fick sova när han ville. Han är ju inte morgonpigg heller så han verkade nöjd!

Frans sover i taxin. En av 25 gånger, han ogillar att åka bil och hatar att sitta fast så vi var glada att vi hade laddat ner offline-bebisprogram så vi kunde slå på när han blev sur. Han gillar verkligen INTE att åka bil, känns som den enda bebisen. Hur är era bebisar?

Såhär trött var Frans 11.00 första dagen, jobbigt med jetlag haha. Snacka om en faceplant!

Det gick supersmidigt att köra med vår resevagn Yoyo Babyzen länk HÄR som vi också har ett parasoll till som vi använde flitigt både på vagnen men också tog av och la bredvid honom när han vilade eller lekte. På dagarna när vi hängde vid olika pooler så hittade vi massa bra barnpooler, den bästa var den på Five Palms, grym! Frans levde life. Jag satte på honom UV-dräkt från Mini Rodini från Babyshop, UV-hatt och så körde jag solskydd spf 50 för barn på hans händer och fötter och det funkade fint, försökte ha honom i skuggan så mycket som möjligt men då och då var han ju i solen, det är ju oundvikligt samt att vi var noga med att ha UV-viltar. Det var SÅ roligt att se honom ha så roligt i barnpoolen, blev helt varm i hjärtat och jag skickade filmer till J som han säger att han tittat på hur många gånger om helst, Frans älskade verkligen att bada, utforska ställen, titta på människor och saker. Han är så nyfiken!

Denna UVdräkten kommer från Ia Bon länk HÄR. Den i leopard från Mini Rodini hittar ni HÄR.

Han napade flera gånger i vagnen även fast det inte är en favorit för honom så funkade det.

Detta uppskattades mer..

Eller min famn..

Jag tycker i alla fall Dubai levererade och vill ta med J dit någongång. Jag tyckte det var pampigt, lyxigt, rent och kändes väldigt säkert. Servicen var av toppklass så den gjorde hela upplevelsen ännu bättre! TACK älskade Linn för all hjälp med Frasse, jag står i tjänst till dina framtida kiddos! <3 Mysigt med systertid. Här nedan kommer lite bilder, det kommer fler! Nu är hela lilla familjen samlad hemma i lägenheten i Stockholm och J mår mycket bättre, han har börjat träna igen och jag känner igenom honom nu, han är sig själv igen. Så glad för det!!

Tack livet för denna resan. Somnar gott ikväll efter fina dagar!

21 reaktioner på “Our 5 days in Dubai”

 • Anonym skriver:

  Hej sanne! Hur tänker du Kring miljötänk? Att flyga hur långt som helst för att bara semestra fem dagar får mig att tappa hakan när vår jord håller på att dö. Jag har helt valt bort att flyga, det var inte ett svårt beslut när man är medveten om vad som försiggår! Allt gott 🙂

  • PK putte skriver:

   Vilken tur att du valt bort flygandet. Så vi andra kan se världen, upptäcka nya kulturer, få känna att man verkligen lever och skapa minnen för livet.

   Finns andra sätt att påverka så våran fina jord överlever. Flyget kommer alltid att finnas. Köp dig en flygbiljett och åk någonstans, lovar att du kommer gilla det!

   • Hanna skriver:

    Vah? Under vilken sten bor du? Flyger man ett långdistansflyg per år spelar det ingen roll vilka andra mindre åtgärden man mera gör för klimatet! Så det är INTE ofarligt att flyga.

    • PK putte skriver:

     Om det är koldioxid utsläppet du är orolig över så står det för 4-5 % av Sveriges utsläpp. Som sagt, finns andra saker man kan åtgärda för att ta hand om våran värld.

     Investera skattepengarna på smartare lösningar angående alla andra utsläpp, så kommer vi komma längre på det.

     Flygandet kommer alltid att finnas.

     • Filippa skriver:

      Bra skrivet PK putte:) Vart vore man om man aldrig kunde resa? Finns säkert annat som vi gör som inte du gör Anonym…<3

 • Anonym skriver:

  Ser herlig ut! Har du lyst til å skrive litt mer om Frans sine søvnrutiner? Husker du skrev om det for litt tid tilbake men jeg finner ikke igjen innlegget.

 • Lisa skriver:

  Frans är det sötaste barn jag någonsin sett! Helt otroligt gullig!

 • Tessan skriver:

  Om Frans gillade att bada rekommenderar jag starkt babysim! Min kid lyser upp som en sol varje gång vi åker till babysim. Tror de är väldigt bra också, de blir ju väldigt van vattnet och inte rädd! Svinmysig aktivitet! Allt gott!!

 • Malin skriver:

  Hur tänker du med skärmtid? Ungefär hur mycket skulle du säga att Frans kollar på tv/padda?

 • Sofia skriver:

  Hur funkade yoyo vagnen för er? Står lite i valet om vilken vagn vi ska ta med på långresa. I och med att den inte går att fälla ner när de sover osv..

  • Anonym skriver:

   Vi funderade också på en sån men var tveksam till liggläge, inget höjbart fotstöd och ingen förlängningsbar sufflett. Köp en beemo easy fly på jollyroom istället! Fullt liggläge, benstödet som går att höja upp så de inte behöver hänga med benen och domna bort. Superlång sufflett så det är toppen mot solen! Och det bästa att vi fick ta den som handbagage på flyget till Thailand så lillan fick åka vagn tills vi klev in i planet! Rekommenderar starkt den!

 • ?? skriver:

  Hejsan,
  Jag funderar också på hur du tänker kring miljön?
  Jag har ett barn på ungefär samma ålder som Frasse och klimatförändringarna skrämmer mig så mycket. All fakta pekar på enorma konsekvenser inom våra barns livstid utan tvekan. Antagligen inom vår livstid också. Det finns ju redan klimatflyktingar…
  Jag förstår att alla inte kan göra allt och det tar en tid att ställa om men att flyga, konsumera och äta kött är otroligt stora miljöproblem. Hur tänker du kring detta?
  Förstår att alla inte är insatta men tycker att man kan försöka läsa på då du får kommentarer kring detta? Om det är allas ansvar, man kan inte vara lämna över det till andra.
  Jättetacksam om du skulle kunna tänka dig att svar

 • Carina skriver:

  Nr. 1: DIN SON ÄR SÅ SÖT!!!!!!
  Nr. 2: Hur vågade du ger honom till flygpersonal bara så där?

  Kraaaam!!! Ser ut som ni hade kul<3

 • ... skriver:

  Ge er. Låt henne få åka på semester när hon jobbar så mycket. Som småbarnförälder behöver man ett break från vardagslivet ibland, tro mig jag vet vad jag pratar om. Om människor istället går in i väggen är det lite dyrare för samhället. Fel prioriteringar av våra skattepengar helt enkelt. Debattera gärna kring miljön i annat forum.
  Du är grym Sanne, ta det lugnt. Prioritera det du mår bra av i livet och kör hårt! Du gör ett jättefint jobb med söta lilla Frans!
  /Mamma till 10-månaders pojke

  • ?? skriver:

   Jag förstår helt ärligt inte din kommentar.
   Absolut kan man behöva ett break, har även jag ett litet barn så vet. Men man kan göra det i Sverige. Att låtsas som att det inte är en klimatkris gör inget bättre. Alla måste ta sitt ansvar och frågan behöver uppmärksammas i alla forum, kanske extra mycket där den annars ignoreras.

   • Pia skriver:

    ?? – Din kommentar är inte så lättförstådd heller:) Kanske börja med att rätta till dig själv innan du tjata på andra? Ta hand om dig!!

   • ... skriver:

    ?? – Jag förstår din rädsla. Vi människor blir faktiskt rädda för det mesta. Så som media blåser upp miljöproblemet så är det inte så konstigt att vi dras med. Vi hade en istid för inte så längesedan och jordens temperatur har historiskt varierat. Du vet att stora delar av världen går runt på kolkraft? Vad tycker du om att de som borde ta sitt ansvar och leva som förebilder målar båtar med giftfärg (Romson)? Har klippkort mellan Bromma och Arlanda (Fridolin)? Eller kör med jättestora dieselpickupar (Lövin)?Jag utgår ifrån att du använder tygblöjor till ditt barn? I sammanhanget kanske en resa till Dubai gör ganska liten skillnad..

 • Nadja Ek skriver:

  Ok wow vad fjantiga ni låter som klaga på att hon reser. Har ni tänkt på att hon gör säkert något för miljön som inte ni gör, och hon tänker då inte börja klaga på er för det! Visar lite medmänsklighet istället för att KLAGA. Det är så mycket roligare att vara positiv än att vara negativ<3

  Ta hand om er Sanne, grymt söt son du har och jag är glad att du haft så kul i Dubai. Kram x

 • Erika skriver:

  Svenska avensjuk, tror dem ovanstående kommenterar handlar snarare om avensjuka än oro för klimatet. Man lever en gång om ska hålla på och oroa sig för allt så får man stänga sig inne och titta på tv om dagarna. Klimat förändringar ä fruktansvärd , men om sanne välja att resa till Dubai kommer inte förändra något. Folk kommer alltid att flyga för vi lever i globaliserad värld utvecklingen går framåt. Du är grym Sanne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.