Mama galan

I måndags lyckades jag smita iväg på Mamagalan. Det var första gången jag var bjuden, det är ju första året jag är mamma! Men det var verkligen så mysigt. Det är något speciellt med att bara umgås massor med mammor?! Det var så fint. Vi blev bjudna på en fantastisk middag på Oaxen och det bjöds på både skratt och gråt! Superfin kväll med fina nomineringar!

Jag hade en superplats vid ett bord med massa härliga tjejer, i vanlig ordning pratade vi mest om våra barn, man åker iväg en kväll utan barn och så är det huvudämnet ändå haha! <3 det är kärlek!

Denna videon grät jag så mycket till, se den HÄR. Jag och J signade även upp för att bli världsföräldrar via Unicef, har funderat på det länge och när vi fick se en video där konfrencieren Cissi Fors (stjärna!!) var iväg och jobbade med Unicef så blev jag så berörd och undrar nu varför jag inte tagit itu med det tidigare. Bli det du med, HÄR.

Tack Mama för en fantastisk kväll!!

Jag visste i vanlig ordning inte vad jag skulle ha på mig men en gammal SanneAlexandra blazer åkte på. Tänk att jag släppte min första egna klädkollektion December 2013, efter att ha bestämt mig för att starta det några månader innan. Denna blazerklänningen släppte jag vintern 2015 när jag precis flyttat till New Jersey med J. Stövlarna köpte jag från Mango efter att Kenza hade dom på Jannis brunch med Ideal of Sweden! Hade Kenza som bordsdam och talade dirket om att jag fick lov att härma henne <3

Hittade dessa fina tjejer! Alexandra, Ida & Vickan!

1 reaktion på “Mama galan”

  • Sara skriver:

    Jag fastnade för ordvalet ”smiter”. Jag tycker att det är så intressant med vilka ordval vi gör, och har sista tiden blivit väldigt observant på vilka uttryck jag och dom i min närhet använder. Vad förmedlar vi egentligen? Inte tänkt som någon kritik mot dig utan vill bara lyfta frågan för reflektion och diskussion. Hur tänker du? =)

    Jag tänker att det är ett mer alldagligt och lite ”skojigt” sätt att skriva att man gick hemifrån – inte lika stelt liksom, så förstår varför det används! Men samtidigt blir jag fundersam på vad ordet förmedlar mellan raderna. Att smita är väl något man gör fast man inte riktigt får, och jag är helt säker på att du inte smet hemifrån utan helt enkelt valde att gå hemifrån.

    Jag är rädd att det är ett uttryck (ett bland mååånga) som vi kastar oss med (mig inkluderat!) men som indirekt säger att vi gör fel när vi; inte är hemma med våra barn, går på toaletten, köper en kaffe osv. och därigenom ursäktar våra handlingar. Min uppfattning är att män sällan formulerar sig som att dom ”smiter”. Jag tror att många uttryck, likt detta, hänger kvar ifrån gamla normer och tyvärr cementerar en del av dom omedvetet.

    Vi borde bli bättre på att ”gå hemifrån”, ”gå på toaletten”, ”gå och köpa en kaffe”!! 💪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.