2 things we need to talk about

.. Jag har fått två kommentarer som jag känner är värda att ta upp såhär.

Första är ett flertal kommentarer som ser ut såhär;

Så trist att det bara kommer vara vissa avsnitt som är gratis. Finns så otroligt många bra poddar som är helt gratis, så tror det är fler med mig som tyvärr kommer skippa detta. Men kommer definitivt fortsätta följa din blogg, tycker den är fantastisk.

Jag eller vi förstår er verkligen! =) Det som är hela grejen är att jag och Sofia kände att vi så himla gärna ville starta en podd för att verkligen kunna hjälpa och göra förändring. Vi kände att vi hade ett så himla viktigt ämne och när vi fick in Podme som sponsor så var det enda sättet för oss att möjliggöra podden, vi gillar verkligen podme och kände att vi ville ta chansen. Det kostar att producera en podd, inte för att vi ska tjäna pengar utan för att ha en klippare m.m. Med det sagt så hoppas ju vi att ni vill signa upp och supporta oss! <3 Vi vill gärna göra den här självutvecklingsresan ihop med er.

Med det sagt så glöm inte att första månaden ÄR gratis och ni bara väljer att inte fortsätta prenumerera om ni inte gillar det! Ni får ju MINST 6 gratis avsnitt, alla gratisavsnitt släpps på acast, libsyn, spotify och podcaster och nästa gratis-avsnitt sänds nu på torsdag och är ett grymt avsnitt tycker jag. Om du signar upp nu på torsdag tex när vi släpper ett nytt så kommer du totalt kunna lyssna på 7 av 12 avsnitt, vi har släppt 2 nu och på torsdag släpps ett nytt sedan släpper vi 4 i månaden! Ni väljer ju också själva när ni signar upp den här gratismånaden, gör ni det nästa vecka har ni två avsnitt att lyssna på som ”låsta” Så gör som ni vill men vi hoppas verkligen ni kommer vilja lyssna på alla. Det är gratis första månaden sedan kostar det 29 kr i månaden <3

MEN främst, tack för all feedback kring podden. Tack <3

Och det andra jag vill ta upp;

Har följt din blogg länge och tyvärr känns det som att det sista tiden handlar väldigt mkt om att rida på influencer-vågen för dig och bara tjäna pengar och ha samarbeten stup i kvarten.
Men då minskar tyvärr min respekt en del och jag kan inte lita på det du skriver om produkterna.
Hoppas du tar till dig detta och tänker om så du inte förlorar läsare. Petra Tungården fick liknande kritik för ett år sen och har vänt till det bättre för att ge ett exempel.

Jag förstår att en del av er kan störa er på att jag gör samarbeten, detta är mitt jobb och jag måste ju numera prioritera, tidigare kunde jag göra samarbeten + uppdatera bloggen i princip när jag ville och nu har jag ju fler ”måsten” när det kommer till mitt jobb så jag måste ju prioritera att publicera ett roligt jobb jag tackat ja till än att lägga det åt sidan och skriva en text lite spontant. Men jag försöker göra båda, jag försöker hålla bloggen vid liv och jag uppdaterar väldigt mycket mer sällan. På instagram däremot uppdaterar jag flitigt på instastory från min vardag och det blir mycket mer personligt =) Det går fort och det har jag tid med, bloggen tar lite mer tid att uppdatera.

Men det är ju tex som när jag tackar ja till Playmakers, det är ett jobb men jag bjuder på mitt liv, jag gör det för att jag tycker det är kul men det är ju fortfarande ett betalt jobb. Det kanske är ett lite lustig jobb men att visa upp mitt liv, vem jag är, hur jag lever och delar med mig av tankar och funderingar är en del av mitt jobb, precis så som samarbeten är. Så även fast ett samarbete kan kännas köpt så är det ju något jag tackat ja till med omsorg, precis som Playmakers som kanske då inte känns köpt. Jag hoppas ni förstår. Men jag drivs ju av lusten och glädjen i mitt jobb men hade jag inte fått in några pengar hade jag inte kunnat fortsätta dela med mig av mitt liv.

Summan av kardemumman så är detta mitt jobb och om du fick en massa förfrågningar varje månad kring samarbeten hade du nog också tackat ja till en del av dom. Jag har aldrig haft så mycket förfrågningar som nu och tackar verkligen inte ja till allt. Jag tackar ja till det jag tycker passar mig, min blogg och mitt varumärke. Jag tycker mitt jobb är jättekul och i en drömvärld hade jag väl bara gjort detta för att det var just bara kul men jag måste kunna försörja mig jag också så jag tackar ja till samarbeten, det hör ju till! <3 Hoppas du förstår!

Här nedan står jag och Ebba från mitt SanneAlexandra Team, jag designar kläder för att det är kul. Men, hade jag inte tjänat en krona på det hade jag inte kunnat göra det för alltid, jag har jobbat gratis i så himla många år, just pga det är en passion för mig att blogga och designa kläder men om jag hade jobbat gratis i alla år hade jag nog fått lagt ner det.

 

5 reaktioner på “2 things we need to talk about”

  • Sara skriver:

    Hej, jag har följt dig länge och gillar dig. Såg fram emot eran podd. Men tyvärr som många andra redan sagt. Jag kommer inte betala för att lyssna. Kommer inte börja lyssna ens på gratis avsnitten. Tycker det är svårt att hänga med i poddar om man bara lyssnar på några. Man liksom lär inte lämna er då. Detta är första gången jag måste betala för att lyssna på en podd. Fattar att ni såklart måste ha betalt för ett jobb. Men, jag tror många som släpper ny podd inte tjänar nåt alls den första tiden utan måste ta från egen ficka för att betala tex klippare. Tyvärr tror jag ni kommer förlora många lyssnare vilket i framtiden kommer leda till att det blir ännu svårare att få sponsorer.

  • Linnéa skriver:

    Bara för att build on vad andra nämnt om att det är tråkigt att det kostar pengar – trist såklart och hoppas det ändras framöver MEN jag har registrerat mig och kommer gladeligen att betala! Känns som denna podd verkligen kommer ge mig något och då känns 29kr i månaden som en väldigt liten summa 🙂 Tycker den är toppen och längtar till nästa avsnitt, hejja er!!

  • Maria skriver:

    Även jag har följt dig i några år nu, och jag kan bara säga att DU ÄR FANTASTISK! Aldrig kommenterat något inlägg varken här eller på instagram – vilket jag kanske ångrar genom åren. För du är grym, Sanne, och det är bara att fortsätta nå stjärnorna. Jag stöttar dig gärna längs vägen! /M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.