Frans 4 months

Nu är Frans 4 månader, för mig är han inte längre sådär liten, för andra kanske han är det men han är så mycket mer rejäl nu och när jag tittar tillbaka på bilder när han kom är han knappt lik sig, dom ändras så mycket. Det finns mycket mer drag av mig nu än vad det gjorde från början, han har fått mycket ljusare (och mindre) hår också. Haha. Hans frissa nu alltså..

Här har vi honom i hans hoppstol jag köpte förra veckan.

Frans är fortfarande en glad och nöjd kille så länge han är mätt, han verkar dock rätt uttråkad när han behöver ligga på rygg, babygymmet som var hans (och min) bästa vän + babysittern är inte roliga längre, nu vill han vara med, titta på saker i lägenheten, sitta i knä och främst stå och hoppa i knä. Utöver detta så ler han mot alla och älskar att se sig i spegeln, han älskar att få kontakt med människor och pratar vissa dagar högt och kör någon slags UH UH UH men nu senaste dagarna pratar han så försiktigt och ljust. Vi vaknar ofta på morgonen av att han ligger och jollrar och gurglar, låter såå gulligt. Han är en stadig klump och dagen innan han blev 4 månader vägde han 7,60 och var 62.5 cm lång så enligt kurvan vägde han lite mer och var lite kort haha. Gulligt. Brukar ju reda till sig om nu kurvan är något att följa, han växer ju i alla fall och verkar må finfint! Han älskar vattenflaskor, ölflaskor, ja alla flaskor, det är riktigt spännande. Liggvagnen börjar bli alldeles för tråkig tydligen så idag ska vi sätta i sittdelen, det ska bli så himla kul att se vad han tycker om det. Han kan rulla från mage till rygg och från rygg ligger kommer han runt men det är lite bökigt, han hamnar på sidan mestadels. Han har börjat greppa saker och tar nappen men fattar inte hur han ska få in den i munnen, mitt hår däremot vet han hur man drar i och allt han kan få tag i ska in i munnen, tänderna ÄR på g. Aj för mig! Denna lilla killen har enormt mycket energi när han är igång och hans ben och armar går i ett, hujedamig. Jag har ju mycket energi av mig själv och J har ju skaplig fysik… haha, med min energi och J’s fysik kommer han springa jorden runt när han är 10.

Hans rutiner just nu ser ut såhär (sedan finns det ju dagar där det inte ser ut såhär men mestadels)

Vaknar mellan 7.30-9 (idag 9.45 igen, kanske är värmen?) Överlag känns det som att han på dagarna är vaken med 2-3 timmars intervaller.

Napar runt 11,12 sedan 15 och sedan vid 17,18 och sedan lägger vi honom för kvällen vid 20.30 det är då han vill sova för natten så vi har följt hans schema. Han brukar sova från 20.30 till 4-5 för lite mat men nu när det har varit varmt har han vaknat vid 23.30 också för mat. Ibland har han vägrat napa vid 17-18 och då har han somnat vid 19-19.30 istället då vaknar han sedan vid 20 och är svinpigg men då är det bara försöka varva ner honom för en dag körde vi på och lekte med honom då och vid 22.15 var han SÅ övertrött och ledsen så man måste alltid ligga steget före. Det har min svägerska lärt mig, att ligga steget för med mat och sömn, då har man knappast aldrig en ledsen bebis.

Han äter ca 7 gånger per dag, tätare på kvällen som att han bunkrar upp inför natten. Han går nästan aldrig mer än 2 timmar utan att äta, han äter mycket om dagarna men sover bra på nätterna. När han vaknar där vid 4-5 så äter han och somnar direkt om i sömnen typ. Jag vet inte om han äter så mycket på dagarna för att det är så eller om det är lite för värmen också, mig gör det ingenting, jag har ingenting emot att amma!

Jag har nu börjat ge honom små smakprov, igår fick han lite hummus på mitt finger och verkade inte ogilla det. Så gulligt Nu håller jag på att titta på en Stokke Tripp Trapp stol med babyinsats alt en Stokke Steps så han kan sitta med vid matbordet och titta och få smaka lite.

För mig och för oss är han verkligen en sådan liten glädjespridare <3 Älskade lilla unge.

12 reaktioner på “Frans 4 months”

  • Petra skriver:

    Låter så likt min lilla tjej som är född 1v efter er 🙂
    När ni lägger han för natten. Märker/märkte ni att han vill sova för natten då? Eller har ni skapat den rutinen?
    Min tjej sover också ungefär var 3e timma. Superpigg efter varje map. Men märker att hon blir sådär ”trött för natten” först vid 00.30 :/

  • Johanna skriver:

    Vad heter stolen han sitter i? Försöker hitta något till min lilla tjej som också börjat tröttna på babygymmet och babysittern 🙄 Hittar bara ”gåstolar” och det är lite tidigt nu och vet inte vad jag ska googla på! 🙈

  • Sofia skriver:

    Somnar Frans själv inför natten eller vad har ni för rutiner för att få honom att somna? 🙂

    • sannealexandra skriver:

      Nej vi nattar honom 🙂 Lugnar ner honom vid sju, badar / duschar, byter blöja, matar och vaggar med napp och snuttefilt 🙂 kram

  • Sele skriver:

    Hur ska ni göra med amning och hur ska övergången till mat/gröt osv se ut och när kommer du att börja med det? Kommer du fortfarande erbjuda bröstet eller hur hade du tänkt dig?

    • sannealexandra skriver:

      Jag tänker att jag ska försöka helamma i 6 månader men ge honom smakprov under tiden och börja med gröt från ca 5,5 månad på kvällarna för att börja mätta via annat än mjölk 🙂 kram!

  • Mammamu skriver:

    Gulligt! 😀

    Måste man inte vara minst 6 månader för att sitta i en sådan gåstol?

    Viktigt att han klarar av att hålla uppe ryggen själv, sitta på egen hand, annars kan det vara skadligt fick jag iaf veta på BVC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.