My first hours alone with Frans

Jag och Frans spenderar ju i princip hela nätterna ihop så vi har ju en del tid ”själva” ihop. Han ligger på mitt bröst eller tätt intill mig och så har han hittills gnytt lite vid 2, 5, 7.30 och sedan har vi sovit ihop till 9-9.30. Sedan käkar han hela dagarna! Mjölk-koma deluxe här hemma. Nästa vecka ska han få testa napp, han äter redan så bra och min barnmorska ville helst inte att vi ska introducera napp förrän 2-4 veckor efter beroende på hur dom äter för att vissa bebisar väljer nappen före bröstet då. Nu verkar det inte som att det skulle kunna hända är då han ligger och snuttar på sina fingrar och tumme nästan hela tiden. Känns som han kommer älska det!

I morse så åkte pappan iväg på träning och J’s föräldrar hade åkt till Toronto så det var vår första ensamma tid ihop. Det blev en väldigt lugn förmiddag. Frasse har mest legat på mig eller i sitt babynäst idag, vi har tittat på Keeping up with the Kardashians, ätit, facetimeat med massa vänner och så har jag bytt kläder på honom ett par gånger efter lite olyckor hehe. Det händer inte så mycket här, vi spenderar mycket tid i soffan och sängen fortfarande. Jag går i vanlig ordning runt i amningslinne, ni hittar det HÄR (från babyshop) älskar det, har det i vitt också och så ihop med mina Align Pants från Lululemon, så sköna. Över det går jag mestadels i en kofta för att hålla brösten varma. Viktigt!

Nu ska vi äta middag lilla familjen. J lagar middag och jag sitter här och skriver till er <3 Hoppas ni haft en mysig dag.

Dessa små pyjamaser som är så klänningar är så bra, så enkelt att byta på natten. Sjukt gulliga ändå haha.

Jag har smitit förbi spegeln och känt ”Näe men, jag är morsa nu!”

Så blir jag lika förundrad när jag ska sova och inte magen är i vägen längre, likadant när jag går förbi en spegel eller duschar och inser att den är borta. Jag kommer nog sakna magen!

Jag har legat och snicksnackat med Frassen.

Bytt kläder på honom. Idag åkte hans lilla navelsträngsstump bort, kommer bli lättare att byta blöja nu, jag var så försiktig med naveln. Den luktade förövrigt inte hallon så jag är glad att den åkte av nu!

Pappamys!

Har fått ännu fler fina blombud <3 Stort tack. Vi är så glada!

10 reaktioner på “My first hours alone with Frans”

  • Annika skriver:

    Hej fina! Måste säga att du beskriver känslor, tankar och hur det är att vara nybliven mamma, på ett så ljuvligt sätt <3 ni verkar ha det så mysigt och fint! har själv 2 barn. kan sakna denna tiden nu när de är 4 och 2 år <3 bebistiden är fin och ack så jobbig hihi. såklart är det roligt när det blir äldre med, allt har sin charm. kram till er =)

    • sannealexandra skriver:

      Åh tack <3 det är så mysigt. Verkligen en liten bubbla! Ser fram emot alla tider med den lille. Så spännande att följa dom små utvecklas! kram

  • Sofia skriver:

    Hej Sanne,

    Hur ofta ammar du nu och hur tänker ni kring rutiner? Är det något ni kommer att börja med snart? Kommer ni även testa flaska eller endast amning?

    • sannealexandra skriver:

      Första månaden är det ingen idé med några rutiner, bebisarna vet inte ens skillnad på dag och natt så ammar typ varannan timme nu, dygnet runt! Om 1 vecka tänkte vi prova att mata lite mjölk med flaska 🙂 När han är 6 vek tänkte vi börja introducera rutiner! kram!

  • Emma skriver:

    Roligt att höra att det går så bra! Är gravid med vårt andra barn nu och har inte sett såna där klänning-pyjamasar tidigare. Vart har du köpt dem? ? Kram

  • Julia skriver:

    Om du värmer brösten för att du är rädd för mjölkstockning så har det väldigt lite med saken att göra när du bara är inomhus i värmen, det är värre om du är ute i kylan eller blåsigt (även frysavdelningen på affären kan vara risky) men annars så, inomhus behöver du inte oroa dig <3
    Dock kan det vara skönt att vara varm om brösten när det spänner.

    • sannealexandra skriver:

      Jaa men vi har AC så det känns skönt, samma med lillen som vi har mössa på ofta, AC’n här i Usa är så galen!! 🙂 Men sen är det bara så skönt när det värmer lite, precis som du säger det när det spänner och är ömt!! KRAM!

  • Victoria skriver:

    Hej,
    Superstort grattis till er lille son. Så fin han är!
    Stort tack för att du delade med dig av din förlossningsberättelse. Ända sedan jag fick mina söner (de är 11 och 17 nu), så tycker jag så mycket om att läsa/höra om både vänners och andras berättelser. Det är en sådan fantastisk upplevelse.

    Lycka till med allt framöver!

    kram,
    Victoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.