Meditation Challenge for one week with me and my life coach Filppa

Idag klockan 20.00 svensk tid drar jag igång en 1 veckas Meditation Challenge ihop med min livscoach Filippa Tjärnlund. Ni hittar instruktionerna på min insta story idag innan vi kör igång klockan 20.00! Jag kommer att guida er till en 2 minuters meditation som vi kör en gång om dagen (varje dag kl 20) i endast en vecka. 2 minuter om dagen i en vecka klarar vi väl?

Varför har jag dragit igång detta? Jo, det är så att jag behöver en spark i baken till att komma igång med att meditera och tänkte då att varför inte göra detta ihop med er? Win win för er och mig. Jag sa till Filippa på vårt senaste möte att jag bara inte kommer igång med att meditera men att jag nu med 4 veckor kvar till förlossning (+-2 veckor) så känner jag att det är mer välbehövligt än någonsin, smärtan kommer ju att finnas där och antingen stretar man emot den och försöker hoppa ur sin egen kropp eller så försöker man andas igenom den. Men, utöver detta så har jag länge velat börja meditera, jag jobbar ju vid datorn och lever i perioder ett stressigt liv så då tror jag att meditationen är ett grymt redskap att kunna komma tillbaka till sig själv, rensa tankarna och ta bort en massa onödig stress. Jag tänkte också att det kanske är många av er som kanske kan få upp ögonen för meditation och att det kan ge er en massa fördelar också, det hade gjort mig så glad!

När jag drog igång en förfrågan om detta på instagram fick jag enormt fin respons och meddelanden som detta gjorde att det kändes viktigare än någonsin att kicka igång en challenge!

Vad är fördelarna med att meditera?

  • Minska stress! Bara just pga denna punkten borde jag få med många av er?
  • En chans att stanna upp, känna ett lugn, stilla tankarna. Känns väldigt passande i dagens samhälle när man ständigt är uppkopplad
  • Få kontroll  över dina känslor
  • Bli mer närvarande och mer lugn och ro (För en icke mediterande person upplevs alla tankar som något som måste engageras kraft på och en störande tanke kan därför ta över hela sinnet med ändlösa cykler av ånger, förtvivlan m.m

Enligt forskning så har meditation hälsofördelar så som ökat immunförsvar bland annat hos cancerpatienter (, lägre blodtryck (En studie vid Harvard Universitet fann att meditation sänker blodtrycket genom att kroppen blir mindre svarande på stresshormoner på samma sätt som blodtrycksmedicin gör, imflammationshämmande (stress leder till inflammationer) Bättre känslomässig balans (genom meditation får många utmanande sinnen bli renade från störande känslominnen och många har även blivit läkta från neuroser och ohälsosamma sinnestillstånd)

SÅ hoppas ni är med mig!! Snart kör vi <3 Jag tror på detta och tycker det ska bli roligt att göra detta tillsammans med er, det är så många av er som  känns SÅ peppade så nu kör vi!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.