HAPPY INTERNATIONAL WOMENS DAY!

Från Wikipedia ”Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiskaekonomiska och sociala rättigheter”

Det är väl något som för mig och alla i min omgivning är helt självklart! Kvinnor och män ska vara jämlika, punkt slut. Tyvärr ser det ju inte ut så runt om i världen så därför är denna dagen så viktig att hylla. Utan starka kvinnor som vågat stått upp och pratat för oss hade vi inte kommit såhär långt! Jag vet att många i Sverige är rädda för att kalla sig feminist för att dom förknippar det med någon liten grupp extremister men dom får vi strunta i, extremistgrupper finns det överallt och dom får kalla sig något annat, manshatare typ för det är ju inte heller jämställt. Feminism står för jämställdhet så till alla er unga tjejer och killar där ute, förmodligen är ni feminister ni med.

Jag är så tacksam över att jag fått växa upp i Sverige, mina föräldrar har alltid trott på mig och låtit mig drömma stort. Det är ingen hemma som tystat mig för att jag har åsikter som tjej och hade det inte varit för att min pappa och farfar trodde på att jag skulle kunna starta ett eget bolag när jag var 23 så hade jag aldrig gjort det! Bara det, förstå vilken grej! Min mamma är en sådan som alltid vågat ta för sig, om det var så var armbrytartävling mot män dubbelt så stora som henne var hon där, hon klädde mig aldrig i typiska flickkläder, inte för att det är något fel med det i sig men allt det typiskt ”tjejiga” valde jag själv när jag var så pass stor att jag förstod vad jag gillade och inte gillade. Att vara ”tjejig” behöver ju förövrigt inte vara något negativt, heller inte ”pojkig” Man är väl som man är och det viktigaste är väl att få vara det. Jag vet att sådana här saker har gett mig det självförtroende jag har och har haft genom åren där jag vågat tro på mig själv. Jag har aldrig trott att jag inte kan för att jag är tjej. Det mesta börjar ju hemma när man är liten så en viktig uppgift som förälder är verkligen att göra sina barn medvetna, empatiska och ge dom en massa kärlek och få dom att förstå att alla är lika mycket värda.

Jag bor ju i Usa stora delar av året och ser stor skillnad på jämställdheten här i jämförelsevis med Sverige, stor. Här har mammor 10 veckors obetald mammaledighet, inte så lönsamt för kvinnor att göra karriär direkt. I Sverige kan man ju faktiskt välja hur man vill dela upp det, vilket är helt fantastiskt. Och vill du jobba så behöver du hjälp med barnpassning osv och då är du uppe i stora summor pengar så att ni som familj kanske skulle tjäna mer på att ha dig som kvinna hemma, superbra om det är det som passar er familj men trist om ni båda vill jobba.

SÅ, ja jag tycker Sverige är ett bra föredöme för resten av världen. Varje år ligger vi i toppen på dom ett av dom mest jämställda länderna, det gör mig stolt och jag tror att dom nya generationerna kommer att ha ännu bättre koll <3 Jag är optimistisk för framtiden, jag tror på våra nya generationer!! För dom som tycker att ”det gått för långt” så får man nog öppna ögonen och snegla över gränserna där kvinnor får dödsstraff om dom gör abort, kvinnor som könsstympas och kvinnor som är tvungna att sälja sina kroppar. Just denna frågan kommer man alltid få kriga för, precis som för många dnra frå

Idag tycker jag att vi skålar för alla kvinnor idag. Vi får inte glömma var vi alla kommer ifrån hehe. Jag ska snart klämma ut vår son till världen, hoppas han aldrig glömmer att det är jag som bakat honom och kläckt ut honom haha!! <3 Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och skåla med mig själv! Heja oss och heja er fina människor som är här inne och sprider så bra energi och kärlek. Jag skulle ALLTID backa andra tjejer och är så himla mycket för att tjejer ska våga drömma stort, ta för sig och leva livet till fullo!! Glöm inte att ;

 

 

4 reaktioner på “HAPPY INTERNATIONAL WOMENS DAY!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.