Books I read and I think you should look into and my thoughts about my self development

Ni är en del som tycker att det är intressant när jag skriver om min självutveckling och hur det är att jobba ihop med min livscoach, Filippa. Jag delar gärna med mig och för er som inte tycker detta ämnet är intressant alls kan ju skippa dessa inläggen, om ni ändrar er i framtiden har jag en kategori som heter ”Min Resa” där jag samlar alla inlägg kring detta. Den dagen du är redo att ”Göra jobbet” så är du redo att ge dig in i en sådan här resa, så länge du inte vill det eller känner att du behöver är det ingen idé. Jag personligen känner inte att jag har några speciella problem, jag är bara en nyfiken person som under många år varit intresserad av självutveckling och att bli den bästa versionen av sig själv så jag har länge varit och nosat på detta!

Jag har en kompis som gör detta samtidigt som mig, Sofia. Det är ingen stor chock att det är vi som gör det samtidigt haha, hon är nog den gulaste kompisen jag har och båda är nyfikna och riktiga sökare. Har ni läst ”Omringad av idioter?” Det är också en superintressant bok så det är mitt första boktips. Jag och J lyssnade på den när vi roadtripade i Italien i somras. Den är intressant, jag tycker dom flesta sådana självutvecklande böcker är spännande och det får min hjärna att gå på högvarv. Man rannsakar sig själv lite! Jag frågade J i bilen där i somras ”vilken kompis är jag mest lik av mina vänner?” och han svarade utan tvekan ”Sofia” så när både hon och jag hade läst ”Omringad av idioter” så skrattar vi högt åt det gula beteendet ibland. Jag har försökt lista ut vilken färg J är, han är en mix av alla färger tycker jag, mest grön men ändå lite gul, röd och lite blå till och med. Man är ju inte alltid bara en färg, inte jag heller men oftast kanske man är lite mer av någon färg än en annan. Så spännande! Ni hittar den boken HÄR. 

Den boken är faktiskt grym när du tex är på en arbetsplats där du kanske bara inte kan ta din chef, allt du säger blir fel och ni kan bara inte mötas. Ni vet med vissa människor känns det bara som man inte förstår varandra alls? Då kan den vara bra att läsa för att försöka förstå hur den personen tänker. Jag tror att jag personligen går ”minst” ihop med blå personer och det är dom personer jag har svårast att läsa och veta hur jag ska möta men det är nog bara för att vi oftast är så olika och tänker så olika. Om jag hade haft en blå chef vet jag att jag hade fått en massa tips av att läsa den boken! Du kan ju också tex vara väldigt röd på jobb och grön hemma, om det skiljer sig alldeles för mycket sig i färg beroende på om du är hemma eller på jobb.

Eftersom jag och Sofia har anlitat livscoachen Filippa samtidigt och Sofia också bor i Usa så brukar vi ringas om kvällarna och snacka av oss. Vi delar med oss av en massa tankar och allt Filippa lär oss, av våra läxor vi får och så skrattar vi åt sjuka beteenden vi haft genom åren, hur så mycket faller på plats när man börjar rannsaka sig själv och hur man kan se mönster över hur vissa saker har påverkat en utan att man har förstått det. Vi alla där ute har så mycket stenar att lyfta på, tro mig, och så fort vi gör det faller saker på plats, beteenden os.v. Vi har också legat dubbelvikta och garvat åt gamla dumma beteenden vi haft. Här om dagen pratade vi om hur ens ego har tagit över i vissa situationer och erkände såna osköna grejer som att hur man när man var yngre kunde slänga ur sig något dumt om ens pojkväns ex, till honom, allt för att förminska den personen och få känna sig lite bättre själv?! Så obehagligt beteende haha men också fullt mänskligt, jag tror vissa av er känner igen er. Jag berättade hur jag en gång sa åt en pojkvän att hans ex såg ut som ett penntroll, VARFÖR sa jag så?! Haha. Så elakt. Jag vet nu att det var för att jag såg henne som en fin tjej och jag kände mig väl ”liten” och ville trycka ner henne för att må bättre själv, på något vis lyfta mig själv? För hade jag varit en balanserad person där hade jag väl aldrig ens ägnat en tanke åt den personen? Riktigt oskönt beteende men man lär sig och jag hade inte gjort det idag!

Men så igår då så fick jag hem boken ”Judgement Detox” Sofia hade skickat den till mig för att hon tipsat om den och jag så gärna ville läsa den så den! Jag blev så glad. En grym överraskning, jag är inne i sådan period där jag gillar att läsa och det kan jag tala om att det BARA är att ta vara på för det sker ju en gång om året, max. Kanske är nya tider nu? Hoppas. Det finns ju inget dåligt med att läsa direkt. Igår fick jag i alla fall en bok skriven av författaren, livscoahen och föreläsaren Gabrielle Bernstein.

Så fint med ett litet meddelande i <3 Man blir så glad för allt handskrivet numera haha. Allt är ju digitalt! TACK <3

Den handlar om att vi inte ska döma andra och inte oss själva så mycket. Genom 6 olika steg med övningar så kommer du inse att du dömer mycket mer än du tror, jag tycker att jag är en rätt odömande människa, jag släpper in alla i mitt liv och är superöppen att lära känna nya människor, oavsett vem det är. Men, jag dömer ju fortfarande märker jag när jag läser boken, det gör alla människor. MEN – att döma sig själv och andra mindre gör dig till en mer fri och glad person.

Såhär beskriver författaren det;
”My commitment to healing my own relationship to judgment has changed my life in profound ways. My awareness of my judgment has helped me become a more mindful and conscious person. My willingness to heal these perceptions has set me free. I have been able to let go of resentments and jealousies, I can face pain with curiosity and love, and I forgive others and myself much more easily. Best of all, I have a healthy relationship to judgment so that I can witness when it shows up and I can use these steps to quickly return to love”

Så igår började jag läsa denna boken och gjorde denna övningen nedan. Du ska skriva upp 15 saker du dömer, det kan vara allt från folk som går sakta till människor som tränar ”för” mycket eller ja ni förstår, vad det nu är. Jag tyckte det var rätt svårt att komma på 15 saker först men till slut så kom jag på lite saker jag smygdömer. Det mest intressanta med det hela var att försöka hitta anledningarna till varför jag dömer vissa saker, tex som ni ser nedan ”Jag stör mig på folk som är akademiker” Ja då kan anledningen tex vara kanske för att man inte pluggat själv? Det handlar ju om att bli medveten för olika människor dömer ju olika saker, av olika anledningar och väldigt mycket beroende på hur din självkänsla ser ut. Eller likadant med den ”Mina vänner väljer bara fel killar” hur kommer det sig då att jag som person dömer det? 1. Jag kanske är rädd om dessa personer men vad mer kan vara bakomliggande? Och så får man klura ut det om man har med det på sin lista.

SÅ intressant. Och det roliga är om jag skulle tänka på vilka dom gladaste personerna jag känner är så är det 100 % dom som är mest obrydda om andra människor, minst dömande och mest positiva människorna. Alla vi känner har ju sina problem och sitt i bagaget så allt handlar ju om vad vi gör med det och hur vi tacklar livet.  Jacob är helt klart på min nummer 1 lista över mest harmoniska människor, han är HELT obrydd och absolut den gladaste och minst dömande och bittra människan jag känner. Jag fattar inte, den mannens ego tar aldrig över utan han måste ha extremt bra självkänsla för inget påverkar honom särskilt mycket, inget oviktigt. Jag brukar inspireras av honom över hur han bara observerar situationer istället för att agerar. Många människor agerar direkt för att dom tar saker personligt, det behöver man inte alltid göra. Luta dig tillbaka, lyssna, ta in men ta inte det till dig själv alltid.

Vi alla vill väl vara den gladaste personen vi känner? Ellerhur? Vi alla vill väl oavsett vad som händer här i livet stå så stadigt vi kan här i livet och känna så mycket harmoni vi kan? Man vill den dagen man lämnar den här jorden att man ska ha känt sig så lycklig det går..? Jag känner mig själv som en väldigt glad och positiv människa och vill fortsätta vara det. Jag vill fortsätta välja all slags glädje och kärlek före avundsjuka och tråkigheter. Jag tror att vi alla skulle må bättre av att jobba mer med vårt inre – och inte det yttre. Många av oss lägger mängder med tid på det yttre men funderar inte ens över hur det känns där inuti. Det finns ju bara en sak här på jorden som är 100 % äkta och det är ju kärlek. Nu ska jag med nöje läsa den här boken och lära mig mer om mig själv!

Andra tips på böcker ni borde läsa;
– The Secret
– The Universe has my back
– Spirit Junkie
– Oprah – Ett vet jag säkert

Har ni fler tips? Och gillar ni dessa inläggen? <3

20 reaktioner på “Books I read and I think you should look into and my thoughts about my self development”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.