Baby plans at the moment

Då var vi inte allt för långt ifrån bebis ankomst. Jag har några datum som gör att nedräkningen går lite fortare! Jag har ju ultraljud varannan vecka nu fram till om 3 veckor (vek 36) då ska jag dit varje vecka innan han kommer. Vissa av er kanske tycker att allt det jag planerat är lite överdrivet men, så länge man är bekväm tycker jag man ska samla på sig den kunskap man känner för och ta den hjälp man kan få om man vill och kan det. Jag föder ju i en stad där jag knappt känner någon och i ett land där det inte alls ser ut som i Sverige när man ska föda så jag har verkligen haft tid att göra research för vad som känns bra för mig. Jag dömer ingen annan så hoppas att ni inte heller dömer andra mammor! Jag vet ju inte heller till 100 % att J är i stan när han väljer att titta ut därav tror jag att jag funderat lite extra.. även fast jag såklart hade klarat det ändå.

Men för att ni ska förstå lite så bara nu som ikväll när jag ska smsa min barnmorska och fråga om viss smärta så vet jag inte ens hur jag ska formulera mig så jag har valt att förbereda mig ganska väl. För mig känns det bra! Jag valde ju verkligen doktor efter hjärtat, en barnmorska istället för en OB-gyn trots att vår försäkring täcker allt och lite till när det kommer till att ha en OB-gyn. Jag har ju också valt att ha en doula då jag vill prova föda så naturligt som möjligt och jag tror att det kan hjälpa till. Allt detta är ju individuellt och det kanske inte alls går som jag planerat men det är okej. Nu har jag i alla fall gjort det jag känner mig bekväm med och så är jag väldigt öppen för allt när det väl är dags att åka in, bara lille grabben mår bra och kommer ut så är jag gladast i världen <3

Men några ”bebisrelaterade” datum då;

  • Baby shower med Alex och Laura på söndag. Så mysigt ska det bli <3
  • 2a Mars kommer min doula hit och jag ska få en helkroppsmassage, det ingår i hennes paket.
  • 3e Mars ska jag och J på föräldrarkurs, det är en heldag och man får lära sig allt från andning till tiden efter bebisen kommit med amning os.v. En liten allt i allo kurs när man ska bli föräldrar.
  • 6e Mars ska vi på rundtur på sjukhuset där jag ska föda. Jag ska föda på ett nytt sjukhus som heter Childrens Hospital och ligger nära oss – thank god. Det första jag skulle föda på innan jag bytte från min doktor till barnmorska var 30 minuter härifrån så det känns lite skönare nu även fast det andra såklart hade gått.
  • Mellan 4-8e Mars ska jag ta gravidbilder med en fotograf. Jag bokade ett paketpris på gravidbilder + bebisbilder precis när han kommit. Jag var nära att ångra mig här om dagen men det kan vara roligt att ha för sig själv också, jag tror inte jag kommer ångra det i alla fall <3 Jag är då 35 veckor gravid och hon rekommenderade att göra det mellan vek 32-36 så att det verkligen syns!

Denna bilden har hon tagit som ”newborn” och jag kan inte vänta tills hon ska fota lille F.

  • 13e Mars kommer min doula Rebecca hem hit. Vi ska gå igenom mina önskemål med förlossningen.  Hon ska även visa hur vi klarar av ”Pre labor” och ”Active labor” dvs dels förvärkar samt riktiga värkar tillsammans på bästa sätt. Hon kommer gå igenom hur man kan ta hand om kroppen vid förvärkar, massera och röra på sig samt hur vi kan ta oss igenom så mycket värkarbete som möjligt här hemma när det är dags att åka in och dom riktiga värkarna är igång. Hon kommer försöka få oss att bli så bekväma som möjligt så att vi klarar av att ta en stor del av jobbet hemma! Hon kommer göra J mer bekväm i sin roll och visa hur han kan massera, trycka på vissa punkter så som höfterna tex för att hjälpa kroppsarbetet och hur han kan finnas som stöd.
  • 27e Mars- 9e April kommer J’s föräldrar hit så när J är på roadtrip är jag inte ensam! Woho.
  • 16e April är lillen beräknad. Vi får se när han väljer att titta ut! Vi är i alla fall redo då <3

Så spännande tider framför oss nu!!!! Woho!! Längtar längtar längtar. Här nedan har vi en 8 månaders preggo och en liten grabb i magen som snart är på utsidan.

12 reaktioner på “Baby plans at the moment”

  • linnéa skriver:

    Så himla spännande! Har följt dig ända sen Style by Tyra, så roligt att få följa dig❤ All lycka till inför förlossningen och allt annat❤ kram och ha en fin dag! ?

  • Rebecka skriver:

    Bra att vara förberedd då har man chans att freestyla sen också och känna sig bekväm, så länge man inte känner sig låst vid tanken hur det ska bli så är det lugnt tror jag. Du känns rätt avslappnad i allt så det kommer gå så bra tror jag <3

  • Sara skriver:

    Tycker din planering låter himla bra. Att läsa på tycker jag varit a och o inför mina egna förlossningar. Det ökar verkligen tryggheten när man väl är där och ska föda. Hade känt mig så osäker och rädd om jag inte varit påläst. Kul/skönt med så många ultraljud också. Här i Sverige är det ju typ standard med ett eller två (beroende på var man bor, suck). Skulle gärna haft flera! Var på tre med vår senaste bebis. Njut av sista veckorna nu 🙂 Stor kram! <3

  • A skriver:

    Hej,

    Låter som en jättebra plan. Det viktigaste är att man gör det som känns bäst och mest rätt för en själv, allt annat löser sig❤️

    Vi har en dotter på 21 månader och väntar vårt andra barn i slutet på maj. Innan vi fick vår dotter sa alla att vi skulle passa på att ta långa sovmorgnar, gå ut och äta och göra en massa roliga saker ihop som par nu när man än så länge bara var 2 vuxna.
    Jag vill gärna ge det rådet vidare. Livet förändras på sätt som man inte kan föreställa sig med barn. En enorm och kopiös glädje, men det är också så att en ny ”chef” kommer in i bilden? Ni kan aldrig räkna med att saker blir som ni har tänkt och det är alltid lillen/lillan som bestämmer vad som ska göras och när? Så passa på att hitta på saker bara ni två och du själv med för den delen.
    Jag lever med en pilot som är borta en del och du lever med en hockeyspelare som är iväg en del så då blir det extra viktigt att ”passa på” att unna dig Sanne-tid? Lycka till med allt, så kul att följa din blogg❤️
    Kram

  • Felicia skriver:

    Hallå har ni packat upp vagnen ännu? Vill se!! ?? och det andra ni förberett för bebisen!

  • Lilian skriver:

    Vi hade också en doula, så värt det! Alla borde ha en doula. Jag och fästmannen gick endet hypnobirthingklass i london innan. Mitt tips är att läsa lite om det också även om man kanske inte vill gå helt i det spåret. Jag är så tacksam att jag läst mycket om hypnobirthing och lyssnat på deras meditationsaudio eftersom min förlossning var på 57h och blev akutsnitt. Hade inte kunnat hanterat så bra som jag gjorde itan alla förberedelser. Man springer inte ett marathon utan att träna ? Nu sitter jag med en 5v bebis i famnen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.