Healthy breakfast bowls

LA är ju den stad jag upplever att det är absolut enklast att vara hälsosam i, vädret är alltid på topp vilket gör att du är utomhus mycket mer, får i dig d-vitamin, går mer och får frisk luft. Det är också ett matmecka för oss som gillar hälsosam mat. Halleluljah! Nu när vi åkte till LA var det precis det vi ville göra, hänga runt på sköna hak och äta massa nyttigt och vara utomhus, njuta av solen och bara ta det lugnt.

Precis det gjorde vi och en och annan ”bowl” slank ner. Jag åt både acai bowls men även en choco bowl som var riktigt smarriga. Nu när jag är gravid och kroppen utsätts för så mycket påfrestning båda psykiskt och fysiskt försöker jag få i mig så mycket näringsrik mat som möjligt och tänker verkligen på vad som är bra för mig och bebisen. Jag försöker verkligen lyssna på alla signaler, är jag trött så vilar jag, känner jag  mig fylld av energi lever jag på i hyfsat normalt tempo, är jag hungrig så äter jag men utöver detta så försöker jag skapa dom bästa förutsättningarna för att kunna må så bra som möjligt, att äta lite och ofta för att undvika hunger men även halsbränna, jag försöker också att inte ösa i mig socker för då blir det cirkus i magen och det gör ont när han sparkar för hårt, jag försöker verkligen bara ta hand om kroppen och själen nu medan jag skapar en liten människa där i för tro mig, det är ju påfrestande ibland och energin och orken är inte alltid lika tillgänglig! Så, ett perfekt mellanmål att göra är bowls med massa nyttigheter i och som toppings.

Här kommer några härliga recept på bowls ni kan göra till frukost eller mellanmål!

Acaibowl:

  • En fryst banan
  • Ca 1 dl frysta hallon och blåbär
  • 1 dl mandelmjölk (eller den du gillar, kokosmjölk är ett bra alt)
  • En stor skopa Acaipulver

Förslag på toppings: skivad banan, mandelsmör, jordgubbar, kiwi, granatäpple, granola, kokosflingor, honung, mango, blåbär.

Choco bowl:
En chokladdröm för oss chokladälskare!

  • 2 bananer
  • 1 avokado
  • 1 msk kokosolja
  • ½ msk honung
  • 2 dadlar, urkärnade
  • 2 msk raw kakao

Förslag på toppings: kokoschips, mandelsmör, bananskivor, hampafrön, granola, äpple, jordgubbar, krossade mandlar.

Processed with VSCO with a5 preset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.