Braxton hicks all night and the ugliest outfit contest goes to…

Och fulast outfit går till…. mig. Haha. Alltså ingenting är särskilt skönt längre. Nu är jag inne i vecka 28 och det känns verkligen att jag är gravid, när jag rör mig, böjer mig, ska ta mig upp ur soffan eller sängen och så springer jag och kissar en gång i kvarten typ. Den här outfiten förstår jag att ni inte saknar länkar till så vi skippar det!

Jag låg på soffan hela kvällen igår med sammandragningar, J lagade middag och så brände vi av flera avsnitt av Big Little Lies. När vi sedan skulle gå och lägga oss blev värken värre, kändes som mensvärk och jag smsade min barnmorska som talade om att om det förmodligen bara var sammandragningar, alltså att magen och livmodern spänner sig så är det ingen fara men om jag skulle få ”krampattacker” fler än 6 gånger på en timme skulle jag höra av mig. Smärtan var rätt diffus och det gjorde inte så ont ändå, typ som mensvärk där det krampade då och då och bak i ryggen. Jag fick som råd att dricka massa vatten och ligga på sidan och vila så det gjorde jag. Jag kanske tog i lite för mycket på den där hajken här om dagen? Livmodern kanske blev irriterad, jag vet inte. Sådana här kramper kan också bero på att man har druckit för lite vatten så jag ska tänka på det. Många får ju sammandragningar tidigt, jag är nog en av dom men ju närmre vi kommer due date så blir man ju lite fundersam över vad det är som händer och vad man ska ta på allvar och inte?

Jag vaknade sedan 02.00 i natt, klarvaken med kramp i magen. Jag drack ännu en flaska vatten och la mig och så vaknade jag nu i morse och mår bättre. Det är nog bara kroppen som övar, sammandragningar är ju det att livmodern övar inför förlossningen. Spännande ändå!

Nu ska jag bocka av lite jobbmail sedan ska jag på gravidmassage, jag hade tagit fel på tid förra veckan så idag är det dags, perfekt tyckte min barnmorska, hon talade om att jag kan be dom trycka lite extra på dom nerver på ryggen som kan hamna i kläm. Efter det blir det middag hemma och ännu mer Big Little Lies, ska lyssna på kroppen nu och vila när jag känner hur den ber om det! <3

Hade ni mycket sammandragningar och när började det? Hur kände ni skillnad på sammandragningar och förverkar?

7 reaktioner på “Braxton hicks all night and the ugliest outfit contest goes to…”

 • Emma skriver:

  Alltså sammandragningar är ju bara som du säger att livmodern övar sig genom att dra ihop sig och bli hård. Det kan kännas obehagligt men ska inte göra ont. Förvärkar är som det låter verkligen VÄRKAR och gör alltså ont, det kan till och med göra väldigt väldigt ont.

 • Josefine skriver:

  Jag fick sammandragningar omkring v25 och man märkte av det, för det var ofta när jag blev stressad eller jobbade, hade ganska fysiskt arbete och det märkes på kroppen. Fick ofta stanna upp pga sammandragningar och varva ner, dock helt hanterbart. Typ som att stanna mitt i en sit-ups och hålla kvar tills det bränns i musklerna. Så kändes det för mig.
  Förvärkar fick jag omkring v36-37 och då började det göra mer ont, en sammandragning och med den kom en släng av värk.. Flera gånger trodde jag att det var på g, men troligtvis var den en väldigt utdragen latensfas då jag var öppen 3cm på BF, 4cm på BF+4, Bf+5 drog det igång och natten BF+6 kom hon.. Och då kände jag direkt att det är förlossningsvärkar. Helt annorlunda mot innan.
  Om du misstänker värkar kan du äta/dricka, bada/duscha eller värmekudde t.ex, så går det oftast över eller minskar iaf smärtan, som vid mensvärk. Vid fl-värkar är det dock inte lika hjälpsamt..

 • A skriver:

  Hej!
  Jag AVGUDAR verkligen din väsk-garderob! Herregus vad fina de är! Jag har tyvärr inte ekonomi till en liknande garderob men tänkte unna mig en riktigt fin väska under våren. Jag skulle därför vilja fråga dig om tips på EN riktigt fin väska som du tycker passar till många situationer och stilar och som du tänker att funkar för en låång tid framöver och som alltså inte bara är trendig just nu. Vilken väska skulle du valt att köpa i så fall, oberoende av pris??
  Tack för en bra blogg!
  Kram

 • Annika skriver:

  Nej, led aldrig av sammandragningar förrän dagen före det stora nedsläppet. Det visste jag inte då såklart, men det började som molande värk, till sammandragningar osv för att sen gå över till förlossningsvärkar.
  Hade andra krämpor dock så allt var inte rosenrött hela vägen, haha..

 • Caroline skriver:

  Och hur vet man vad som är foglossning, sammandragningar eller förvärkar. Vet fortfarande inte 😛 😛 /Vecka 38+4

 • T skriver:

  Jag var sjukskriven min första graviditet, från vecka 20. Just pga förvärkar. Förvärkar är som sammandragningar som gör ont, men enligt mig är de inte alls likt aktiva förlossningsvärkar. Så länge man kan vila bort förvärkar/sammandragningar så är det oftast ingen fara. En alvedon och en vetekudde brukar vara skönt! Lycka till med resten av graviditeten, kämpar själv på här. 53 dagar kvar och vaggar fram som en pingvin 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.