BRÖLLOPSSNACK – VÅR BRÖLLOPSMENY

Då var vi på den 11e bröllopsinlägget av 15. Ni kan se alla mina planerade inlägg HÄR. Och under kategorin ”Wedding” hittar ni alla inlägg.

Denna gången tänkte jag skriva om vår bröllopsmeny. Vi gifte oss på Sundbyholms Slott där dom har en otroligt bra restaurang med fantastiska kockar så vi kände oss trygga över att gifta oss där för att kunna dra nytta av det. Sidospår, jag har ätit julbord här i princip varje och år och har själv jobbat där. Lite kul!

Hur som helst. I våras när jag och J kom hem gjorde vi en grej av att provsmaka menyn, vi hade fått ett dokument innan med flera olika 3-rätters alternativ och så valde vi ut två 3-rättersmenyer som vi skulle få prova på Slottet. Vi tänkte att det var ett perfekt tillfälle att dra ihop mina föräldrar, J’s föräldrar, våra toastmasters (som är J’s bror + fru) och så Jocke, vår familjevän som var ansvarig för vinet under kvällen. Han hade blivit informerad innan om vad vi skulle prova för mat så han tog med sig dom viner han trodde skulle kunna passa. Vi sågs onsdagen den 17e Maj och testade dessa två menyer med tillhörande vin.

… Och vet ni vad? Vi var faktiskt alla överens, om både mat och dryck. Halleluljah! Det var supermysigt och allt kändes lite mer nära, vi insåg att nästa gång vi äter detta då sitter vi uppe i Slottsalen och det är Bröllop, vårt bröllop. Helt otroligt! Så pirrigt. Så vad blev det?

Vi körde på;

Förrätt; Aquavitspetsade kräftstjärtar serveras med riven västerbottenost, smaksatt med kummin och rörd med hemslagen majonnäs samt smörstekt brioche. Dryck: Jakob Jung Classic Rieseling, Tyskland

Varmrätt; Ugnsbakat tuppbröst serveras med gräddkokt spetskål, stekt skogsvamp samt potatis- och rotfruktssterin. Dryck: Villa Maria Pinot Noir, Nya Zeeland

Dessert; Slottets glace au four med varm hallonsås Dryck: Sepp Moser Pinot Blanc Auslese, Österrike

Men, till något viktigt nu, först och främst är jag och J inga finsmakare direkt och rättså okunniga på vin så vi fick verkligen hjälp här, menyn hade vi inte kunnat satt ihop själva direkt. Men, det blev riktigt bra. Vi valde skagenvarianten till förrätt då den var rättså maffig och vi tänkte att gästerna kommer att vara hungriga efter en dag med massa bubbel så att en rejäl skagen skulle sitta fint där och då. Till varmrätt tyckte vi att tuppen var så himla god och så tyckte vi att det var lite kul att många säkert inte ätit det förut, vissa kanske kan minnas det som första gången på vårt bröllop? Och desserten kändes det som att ingen inte skulle kunna gilla. Jag själv petade i maten och fick knappt i mig någonting, jag hade för mycket känslor i kroppen och det bara gick inte. Min mamma åt inte heller, tur vi hade smakat på maten innan och godkänt den. Vi har faktiskt inga bilder på just maten men jag bjuder på lite härliga bilder från middagen än då. Jag saknar den middagen och halva jag hade velat spola tillbaka tiden idag och göra det igen men andra halvan vill bara lämna det där, den helgen är dom vackraste minnena jag har nu och vill bara spara dom där. Det hade inte gått att göra om <3

Och till något viktigt. Vi pratade mycket med våra toastmasters som varit på så många bröllop som talade om att ”Man minns inte riktigt maten, man minns maten om den var riktigt dålig” Och jag kan verkligen relatera till det, jag minns helt ärligt inte maten på bröllop jag har varit. Jag har inte ett minne av det, man minns känslan, stämningen och allt sådant som får en att känna något. Maten är viktig men den är verkligen inte det som gör bröllopet så haka inte upp er för mycket på maten, det kommer att vara gästerna som är den viktigaste ingrediensen till ett härligt bröllop!

2 reaktioner på “BRÖLLOPSSNACK – VÅR BRÖLLOPSMENY”

  • Sara skriver:

    Det ser verkligen magiskt ut! Jag ska själv gifta mig i Italien i sommar. Det blir ganska enkelt med våra familjer och två närmsta vänner. Våra barn och deras kusiner kommer vara med (8st under 8 år, hehe) så det blir liksom inte riktigt traditionell bröllopsmiddag, även om det blir trerätters, vin osv. Har du några bra tips för att få det lite mer bröllopslikt ändå? Blir ju inget långt program så jag har inte tänkt nån toastmaster eller så. Tycker du man ska ha det ändå? Jag vill ju såklart gärna att dom som vill håller tal och så. Funderar på att trycka upp ett litet ”program” eller festhäfte med något skoj i som minne men vet inte vad som ska vara i. Har du tips?

    Sååå mysigt när graviditeten börjar synas ordentligt! Det saknar man som ogravid <3 Kram!

    • sannealexandra skriver:

      Men vilken dröm med Italien! 🙂 Grattis! Jag förstår, vad härligt med avslappnat och enkelt. Italien och miljön kommer göra sitt, jag lovar. Jag tror att något som kanske kan vara kul är att göra det lite personligt, tex som du säger festhäften, ni kanske kan göra en logga? Så kör ni på den på tex fästhäftena, inbjudan (kanske redan är ute) och typ vigselprogram om det behövs? I festhäftet kan ni ha lite om ”er story” tacktal, skriva lite om gästerna, om platsen? Lite sånt kanske? <3 Bara tips!! Du kanske kan köpa med lite kul från tex brollopsdekorationer.com lite härliga bröllopsprylar, om du får med dig det, tex en vimpel, ballonger med "mr" och "mrs" ja du förstår, bara sånt lite kul piff som egentligen inte behövs! Kommer bli hur bra som helst men när det är lite personligt känns de ofta ännu mer genuint, det är ett tips i alla fall med små häften! KRAM och lycka till. Så avis att ni har detta framför er! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.