GRAVIDSTATUS VECKA 23 OCH TREDJE ADVENT

Min gravidstatus vecka 23 (22+6) Nu har 57,5 % av graviditeten passerat. Yay!

Mående:  Jag tycker denna veckan har varit den mysigaste gravidveckan hittills. Helt klart. Jag har verkligen känt mig mer gravid än någonsin och jag börjar förstå att vi ska ha en bebis! Vi ska bli föräldrar <3 Känner mig så otroligt glad och kär i J så att jag spricker.

Cravings: Inga speciella cravings, knäckemackor i vanlig ordning men jag har kallats knäckemacksdrottningen länge.

Vikt och kropp: + 4.5 kg. Vi var hos min OB Gyn i veckan och allt såg bra ut, hon sa att för att se ut som jag gjorde innan och för att ha dom magmusklerna så är det inte konstigt att jag inte är större än jag är nu. Hon sa även att nu efter 6 månader (har varit gravid i  6 månader om 4 dagar) så tror hon att det kan ta lite fart. Många tycker fortfarande att jag är väldigt liten för att ha gått den tiden jag gått men doktorn konstaterade att det var precis som det ska.

Hormoner:
 Jag har känt mig rättså vanlig, det var en dag när vi fotade som jag kände mig lite less, när inte magen är 100 självklar så blir bara vissa bilder inte som innan, vilket såklart är precis som det ska men för en sekund när jag fotade / jobbade så glömde jag nästan bort att jag var gravid och så fort jag fotat klart klappade jag mig på magen och kände mig elak mot mig själv som sekunden innan var irriterad över bilderna när jag inser vad jag bakar hela dagarna <3 Magen ska ju växa och det är så himla mysigt jag bara för någon stund var helt inne i jobb och tappade fokus. Kläder sitter ju inte riktigt likadant – precis som det ska vara alltså!

Övrigt: Jag har drömt för första gången att jag träffat lille F. Han var redan 1 år ungefär och han var en skön liten karaktär med boxarnäsa och grova händer och fötter haha. Var så glad när jag vaknade!!! Längtar enormt efter att träffa honom. Denna veckan har faktiskt varit helt fantastisk graviditetsmässigt, jag har både sett och känt mig mer gravid och det är så himla himla mysigt. Nu känner jag lillen och ser honom röra sig i magen flera timmar om dygnet och senast igår när jag skulle vila tyckte han inte att det var läge så jag kunde inte slumra till för att han höll låda tills J klev ur badet och la sig bredvid, det kändes som om han ville ha hela familjen samlad innan vi kunde slappna av ihop haha. J kanske kommer ha den där lugnande effekten på lilleman som han har på mig! <3 Jag börjar faktiskt greppa nu att vi väntar barn och det är typ det coolaste, häftigaste, läskigaste mest betydelsefulla någonsin.

Vi har också fått höra på vårt möte med OB-gyn att kvinnan som gjorde vårt ultraljud hade noterat ”8e April” som bf fastän vi har 16e. Min OB-gyn konstaterade att vi ska slänga in ett extra ultraljud runt vecka 32 för att se hur han växer, om han fortfarande växer fort.

Och här har vi maggen! Jag skulle vilja påstå att vecka 23 är den veckan magen på riktigt tagit fart och ploppat fram. Jag tycker jag kan se gravid ut i kläder nu och jag känner att så fort den blir lite större nu ska jag börja bära tighta plagg, hittills känner jag mig inte så bekväm i det då det är lite diffust om jag är gravid eller inte haha. Jag kommer älska att bära tight och visa magen när den blir pyttelite större. Jag upplever att utan kläder nu hade nog alla jag känner faktiskt lätt sätt att det bakas i magen! <3 Så himla glad för den lilla magen, det gör hela upplevelsen så mycket härligare.

Visst har den börjat synas? J och jag kom fram till att nu är den faktiskt där alla timmar på dygnet. Börjar nästan gråta av glädje!

Med kläder, ser ni hur tröjan typ fastnar lite mitt på magen? MYSIGT!

7 reaktioner på “GRAVIDSTATUS VECKA 23 OCH TREDJE ADVENT”

  • Maja skriver:

    Jättetråkigt om folk kommenterar att du har liten mage, alla växer ju helt olika!

    När jag var i vecka 12 började det synas att jag var gravid, alltså väldigt tidigt. Jag fick jättestor mage, helt gigantisk. Fick hela tiden kommentarer om att min bebis kommer att väga 5 kg och att jag är SÅ himla stor. Det var jättejobbigt att höra! Men vet du vad? Ut kom en liiiiten kille på bf + 10, och han vägde bara 2990 gram! Hade han kommit på bf hade han säkert inte vägt mer än 2700 gram.

    Allas kommentarer om min storlek och att han skulle väga minst 5 kg gjorde att jag mådde jättedåligt under graviditeten för att jag var så orolig att han skulle vara stor och att jag skulle spricka totalt där nere, men trots min stora mage så kom en helt frisk LITEN kille ut!

    Jag är helt övertygad om att trots att du har en liten mage så trivs din bebis helt otroligt bra där inne, du bakar honom precis som du ska och allt är i sin ordning. Alla magar växer olika och det påverkar inte din bebis välmående. Det är ledsamt att folk tar sig rätten att kommentera så mycket när man är gravid.

    Förresten, det är så roligt att läsa en blogg där någon väntar en pojke! Tycker att det känns som att alla bloggare väntar flickor, haha!

  • Joanna skriver:

    Åhh vad fint! Jag som följt dig tycker faktiskt att man ser att du är gravid. Kan tänka mig att det är kul när även folk som jag som inte känner dig ser det!

    Kan knappt förstå att min mamma hade tre barn i hennes mage samtidigt, det är helt sjukt. När man ser bilderna på hur din lille F sparkar på din mage, tänk att ha tre sparkande barn där inne samtidigt haha?

    Jag önskar dig all lycka med graviditeten och att du fortsätter må så bra som du gjort!
    Kram

  • Maria skriver:

    Lugn, magen kommer..
    På mig syntes det inte alls förrens v26.

    Blir ju att folk tycker du är liten om du säger att du är i 6e månaden..
    Bättre att säga veckor.
    Du ska ju vara gravid i 16-18 v till.. vilket är 4-4,5 månad…

  • N skriver:

    Det känns så jobbigt när man typ själv har större mage än någon som är 6 mån gravid. Så det kan vara tvärtom också 🙂

    • sannealexandra skriver:

      Absolut, det är väl mer att folk tar sig rätten att kommentera andras kroppar hur som helst 🙂 Man kan ju tänka – men hålla det för sig själv. Kram!

  • Veronika skriver:

    Du och jag har kommit ungefär lika långt, så det är så kul att följa dig! 🙂 Vi väntar också en pojke och jag är beräknad 10 april. Började följa dig för många år sen när du jobbade hos Tyra, så det känns nästan som att jag känner dig. Haha

    Tänkte bara höra med dig, vet du om du har moderkakan i fram eller bak? Såg på din story häromdagen när man kunde se rörelserna så tydligt utanpå kläderna, och jag kan knappt känna min lille grabb 🙂
    Hoppas du mår fortsatt bra!
    Kram & God Jul!

    • sannealexandra skriver:

      Heej 🙂 Vad roligt, grattis! Jo precis, jag har moderkakan i bakvägg så jag har känt honom länge. Mitt första ultraljud jag gjorde sa den doktorn att jag skulle känna honom tidigt, jag förstod inte riktigt varför men nu förstår jag när jag fått det förklarat för mig 🙂 Du känner honom snart, det kommer bara hända!! Plötsligt är han där. Detsamma! God jul, stor kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.