Bröllopssnack – Mitt hår och smink // Wedding talk – My hair and make up

Då har vi kommit till nästa steg i min ”Bröllopskategori” nämligen till min sminkning och mitt hår, hur tänkte jag kring det och hur gick vi till väga för den “rätta looken” Spana in kategorin ”Wedding” för att hitta alla inlägg som rör bröllopet.

Jag är superpetig med smink och hår och brukar oftast vilja göra det själv. Jag gillar inte att bli fixad och provar nästan aldrig något nytt utan är väldigt feg av mig när det kommer till hår och smink och nya behandlingar. Jag har kört på samma smink så länge jag kan minnas och mitt hår gör jag inte så mycket med, antingen har jag det utsläppt rakt, ibland när jag vill vara lite mer piffig lockar jag det slarvigt med en stor locktång eller så har jag en toffs eller knut. Så, detta för mig var väldigt viktigt. Jag ville verkligen känna mig och se ut som mig själv på den stora dagen, jag vill inte gamla och prova någon ny uppsättning eller någon ny ögonskugga utan jag ville verkligen se ut som jag brukar, fast lite finare.. Med lite mer glans i håret, lite mer perfekta lockar, lite mer glow i sminkningen och lite mer markerade ögon. Jag försökte som jag sagt tidigare verkligen grunda väl med bra sömn, lagom mycket sol, näringsrik mat, mycket vatten, ansiktsbehandlingar, hårbehandlingar och försökte att ha så bra hud och hår som möjligt för att kunna se så naturlig ut som möjligt på bröllopet.

I och med att jag gått till Therese Frieberg på Bangs länge så var hon mitt givna alternativ till att fixa mitt hår. Jag frågade henne tidigt och fick ett ja, jag var livrädd att hon skulle ha semester då. Men, vi spikade det. Jag hade kommit fram till ganska tidigt att jag ville ha utsläppt hår, mjuka, romantiska lockar med slöja. Jag tyckte att det passade mig, miljön och min klänning. Jag letade bilder för att inspireras av men jag har inte sett så många i just den frisyren förutom typ Jennifer Aniston när hon gifte sig med Brad Pitt men hon hade bara fint fönat hår och inga lockar och det visste jag att jag ville ha.

// This part of the wedding was very important to me. I usually don’t like to get my make up or hair done but I realized I needed professional help on such a big day. And my friends that are already married told me that It’s actually really nice to just sit down, relax and have someone do your hair and make up when you’re stressed. What I knew was that I wanted it very natural and soft, both make up and hair. So what I also knew was that I wanted my hair out with a vale, I wanted it super soft, romantic and shiny. I didn’t find a lot of pictures of brides with that hair do, I pretty much just found this old picture of Jennifer Aniston getting married to Brad Pitt.

Så när jag hade bestämt mig för denna looken i mitt hår så sa jag till Therese att jag ville prova ha lite utfyllnad, allt för att få mitt hår så perfekt som möjligt och att få den där tjockleken jag inte är född med. Lockarna håller så mycket bättre också på löshår för mig, jag har så tunna fina hårstrån och lockarna åker ur fort. Så 3 veckor innan bröllopet satte vi i hairtalk och slingade mitt hår i lowlights och highlights. Såhär blev resultatet! Jag är alltid lite ljusare i håret på sommaren så jag ville vara lite ljusare än vanligt men med ett djup, jag gillar när det är slingat.

// Im not born with very thick hair, I have a lot of hair but it’s very fine so me and my hairdresser Therese Frieberg decided to put some extension from hair talk in it. I wanted it perfect on my big day and I figured that it would hold better too, my hair is so soft and my curls is always gone 1 hour after I curl it. This is the result after I put hair talk in it. We also colored it here, she did low lights and highlights to make it very natural. I was a little blonder this summer which I usually am in the summer so it felt very natural. But I still wanted the darker highlights to make it more look more ”alive”

Jag såg framför mig hur det var mitt i juli, förhoppningsvis fint väder, min klänning upp till var i grov spets som låg fint mot huden så jag ville gärna att mina lockar skulle vara mjuka och falla naturligt mot min rygg och mina axlar. Precis som det blev faktiskt!

// I could see myself in the middle of july, sunny weather, my dress had very like thick lace and I knew it would look good on my skin in the middle of the summer with my hair very just natural, soft and romantic to my skin together with the vail.

Så, efter att jag och Therese provat min bröllopsfrisyr på salong Bangs så kände jag mig trygg, jag visste att hon förstod precis vad jag ville ha, som alltid. Jag känner mig alltid trygg med henne! Så, på den stora dagen tvättade jag håret på morgonen, hon sa att det var ok och att man oftast vill känna sig superfräsch på en sådan här viktig dag samt att det är en myt att det inte får vara nytvättat. Att jag tvättade håret med tvål är ju en annan sak… Hade glömt ta med schampoo och balsam så i duschen fanns det en sådan Sundbyholms Slott pump, den fick det bli haha. Det är ju bara jag som gör en sådan sak! Hon skrattade åt det och sedan preppade hon mitt hår med en mousse i torrt hår och fönade det för att få en ”dag två känlsa” Efter det så hade hon en volymtång hon våfflade min hårbotten med. Hon gjorde det i hela håret förutom det översta lagret där det kan synas. Hon lockade sedan håret me en stor locktång (32 mm) och rullade upp håret och satte det i clips. Håret fram mot ansiktet lockade hon mjukare. Medan jag blev sminkad fick lockarna svalna. Efter det tog hon ur alla clips och borstade försiktigt ut håret med en svinborste. Tack vare volymen i hårbotten och att lockarna fick svalna så höll håret hela dagen och natten! Hon avslutade allt med en finishspray med glans och hon gillade, precis som jag att håret kändes glansigt, nytvättat, lent och att man kunde dra fingrarna igenom det. Det blir så mycket mer levande då! Väldigt många bruduppsättningar är raka motsatsen, hårda och sprayade och jag ville verkligen ha det mjukt och romantiskt.

Såhär blev resultatet, väldigt satta fina lockar för att dom skulle hålla hela kvällen/natten också. Lockar hänger ju alltid ut sig men dom var så fylliga och fina när vi var klara!

// So we tried to make my wedding hair like a month before and I felt so safe with Therese, I was never worried, she knew exactly what I wanted. So, on the big day she told me I could wash it, she said it is a myth that you can wash it the same day, she knew I wanted to feel so fresh on this day so after I washed it (with soap… but that’s just me. I couldn’t find my schampoo and conditioner haha) She put mousse in my dry hair and then she blow dried it to make it more like ”day 2 feeling” After that she waffled my roots to get the perfect volume. After that she curled my hair with a big curling iron (32 mm) and put my hair up in clips. She did my bangs a lot less curly. While I got my make up on she let my hair cool down to make it look good the entire day / night. After that she brushed it very careful with like a ”swine brush” (I don’t know what its called here) and then she finished it with a finish spray to make it shiny. What we both liked about it was that so soft! I could touch it all day without any problems, it was not a lot of hairspray in it just very natural. Loved it!


Sedan var det dags att sätta på slöjan. Jag ville ha den ganska högt upp bak till så att den syntes lite framifrån.

// Then I put on my vail.

Sedan höll mitt hår tills vi gick och lade oss. Denna bilden är tagen ca 02.00 när alla grabbarna slängde upp mig i luften haha! Jag tog för övrigt av mig slöjan när jag bytte om till festen, efter middagen.

// After dinner at like 10 pm I changed from my dress and took of my vale, but see, the hair still looked good!

Till min sminkning. Jag letade faktiskt runt som en galning efter en make up artist och jag stod och valde länge mellan att sminka mig själv eller att anlita någon. Många sa åt mig att det kan vara ganska skönt på en sådan viktig och i många fall stressig dag att bara sätta sig där, bli piffad och kunna njuta. Inte heller kunna vara sur på sig själv i efterhand om det blev dåligt haha! Jag snubblade över fantastiskt duktiga Nathalie Berzelius på instagram, hennes sminkningar kändes SÅ jag och jag blev helt besatt. Jag mailade, ringde, smsade, allt för att få henne att sminka mig den 15e Juli. Det är ju inget drömdatum direkt, många är ju lediga i Juli. Men, jag fick tag i henne och vi lyckades preliminärboka. Jag hoppades in i det sista och när jag fick ett JA blev jag så glad. Vi började med att ses i våras för att prata om hur jag ville ha det, jag ville egentligen ha det ungefär som jag brukar men med lite mer fokus på ögon och glow! Sedan ville jag såklart ha en bas och en mascara som satt som sten, jag räknade med en hel del tårar.

Mitt fokus: Jag gillar markerade men naturliga bryn, likadant med ögon och jag passar bättre i lite mer ”kattformade” ögonsminkningar. Jag ville ha fokus på markerade ögon men inte för mycket lösfransar och ögonskugga utan naturliga bruna toner som bara får ögonen att ”poppa” Jag ville ha en fin men inte för kakig bas, en massa glow, rouge och ljusare läppar. Jag trivs inte i så mycket färg! Jag ville inte ha eyeliner, det tycker jag inte att jag klär i utan jag ville bara att Nathalie skulle skugga halva mitt öga med pensel, precis som jag själv brukar att göra.  Jag gillar att man förbättrar ens drag inte förändrar!

Så fort vi träffades så klickade vi och jag blev helt förälskad i Nathalie och hennes sätt att jobba men även vara, en sådan sprudlande energi och fantastisk person! Hon förstod mig precis och det kändes så viktigt. Viktigast av allt egentligen! I Juni gjorde vi en provsminkning bara för att känna på det lite, vad ska vi använda/inte använda och känna på vad jag trivdes i os.v. Såhär blev provsminkningen.

// So my make up. I wanted to look like me, I just wanted a life you know, not a total make over. I wanted it to look like my make up usually looks like but with a little more glow, more focus on the eyes and a base that would last the entire night. I booked the best make up artist in Sweden (I think!) and she always does very natural make with a lot of glow which was perfect for me. So this is a picture for when we did test make up a month before the wedding!

Jag har aldrig någonsin haft en så perfekt ögonsminkning!

// I’ve never had such a pretty eye make up.

Jag älskade min sminkning och det enda vi valde att ändra på till den stora dagen var en lite ljusare bas samt lite mer rosa färg och glans på läpparna. Allt annat var perfekt! Sagt och gjort! Vi satte en spikad sminkning och jag slappnade av helt fram till bröllopet. Så, när den stora dagen var här så slog jag mig bara ner i min morgonrock med lockar i klämmor i hela håret och försökte suga in vilken dag jag hade framför mig.

Såhär beskriver Nathalie sminkningen:
Jag ville satsa på mycket hållbart, vattenfast med mycket glow. Fokus på att få fram ögonfärgen med terracotta, beige kajal innanför ögat, 4 st lösögonfransar per öga i ytterkanterna för att skapa lite ”kattigare” look. Ljus champagneskugga på locken, 2/3 dels suddad mörkbrun eyeliner som slutade en bit innan ögats inre del. Naturligt, sobert, bronzigt med lite rodnande kinder och ljusa läppar.

// I totally loved the test make up the only thing we changed was that we made my skin a little lighter and we added some more pink lip color and shine. This is how Nathalie describes my make up: I wanted to focus on substainability, water proof mascara with a lot of glow. Focus on the eyes to pop with terracotta, nude eye liner inside the eye, 4 fake lashes on each eye in the outline of the eye to make a more ”cat eye look” Light champagne eyeshadow on the eyelid, 2/3 blurred eyeliner that ended a bit before the eyes inner part. Natural, classy, bronzy with blushing cheeks and light lips.

Jag sminkades klart vid kanske 12.00. Denna bilden är tagen ca 20.00 och jag har gråtit, gråtit och gråtit. Nathalie piffade mig lite efter vigseln som var slut vid 15.30 en sista gång sedan gick jag utan att fixa mig hela kvällen och sminket höll så himla bra. Här hade min syssling frågat en vid sitt bord ”Vad har Sanne för smink? Hon har gråtit non stop i flera timmar nu, varför är inte sminket kaos”? Haha. Nathalie Berzelius är svaret!

// She fixed my make up right after the ceremony, that was the last time and the picture below is at dinner at like 8 pm after crying like a baby. My second cousin asked his friend ”Ok so Sanne has been crying to every speech now, why does her make still look good?” Im telling you, the answer is Nathalie Berzelius.

Och såhär blev looken ihop! Hår och smink gjort av dom bästa! Så glad över att jag fick ha dom så nära på den största dagen hittills i mitt liv. Skulle ställa upp för dom båda i vått och torrt efter att ha fått mig att känna mig så fin under dagen och även så lugn <3

// Im so happy I got to have these two beautiful girls helping me on my big day. So happy, they weren’t just making me look pretty they calmed me down so much too <3 Always grateful for that!

  
  

 

6 reaktioner på “Bröllopssnack – Mitt hår och smink // Wedding talk – My hair and make up”

 • Malin skriver:

  Så snyggt! Vad kostade sminkningen respektive hår? 🙂

 • Val skriver:

  Jatte fint verkligen och lite sa jag tanker kring de hela också. Se naturlig ut och som en själv, men anda med de lilla extra for dagen! 🙂

 • Annika skriver:

  Du är ju så otroligt snygg och ser väldigt naturlig ut även med full make up.

  Jag var inte där i tanken när jag själv stod brud -05, men skulle jag göra om det idag så, ja då bidde det Aniston style på håret och slöjan. Love it!

 • A skriver:

  Så fin! Vad har hon använt på läpparna? Både vid provsminkningen och vid bröllopet?

 • Mir hat gefallen, wie der postpartale Gürtel aus drei Teilen besteht und einstellbar ist, wie eng er sein soll. Ich begann 3 Tage nach der Geburt meines Babys zu tragen. Ich bin jetzt 5 Wochen nach der Geburt und trage es immer noch. Das einzige, was ich nicht mag, ist, dass es deine Brüste nach oben drückt und es schwierig ist zu stillen, während du es trägst. Ich trage es direkt auf meiner Haut und es reizt den postpartalen Gürtel nicht. Das Material fühlt sich gut an.

 • semelles pour pieds plats skriver:

  J’ai acheté un ensemble de odofeet semelles pour pieds plats pour voir si elles seraient aussi bonnes que les semelles que j’ai achetées chez le podiatre. (J’ai une fasciite plantaire et ça aide vraiment.) Après avoir reçu cet ensemble de semelles, je les ai portées pendant quelques jours et j’en ai commandé une autre paire. Ce sont aussi bons ou meilleurs que mon premier ensemble. Ils ne bougent pas et rentrent dans mes chaussures sans problème. Désormais, je n’ai plus besoin de déplacer les semelles Flat Feet lorsque je change de chaussures ou de bottes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.