GRAVIDSTATUS VECKA 18

Min gravidstatus vecka 18 (17+6) Nu har 45 % av graviditeten passerat.

Mående: Denna veckan har varit en grym graviditetsvecka! Så himla bra humör och jag har verkligen känt mig pigg och glad!! Typ som om jag inte vore gravid mentalt men 100 % fysiskt, det är allt möjligt som händer med kroppen.

Cravings: Den här veckan har jag inte haft någon superaptit, jag vet inte om det är att jag inte rör på mig överdrivet mycket eller om det kanske bara är från vecka till vecka. Jag har ju tidigare varit väldigt mycket hungrigare än vanligt men denna veckan har jag fått tänka på att stoppa i mig lite extra för att göra kroppen rätt. Vissa måltider har liksom växt i munnen och jag har bara inte varit supersugen på mat, mer mackor och chokladmandlar. Men, jag har varit supernoga med att få i mig ordentlig mat och dom gångerna jag varit sugen på annat har jag inte hoppat över något mål utan ätit så mycket jag orkat sedan har jag klämt i mig lite annat jag varit sugen på, typ mellis. En kväll skulle vi äta grekisk middag men det slutade med att jag pillade i maten och åkte och köpte grekisk yoghurt med bär, nötter och honung. Superkonstigt? Inte längre lika sugen på fett känner jag, det kunde jag verkligen vara extremt sugen på förut, snabba kolhydrater i alla former, det har avtagit (för nu!)

Vikt och kropp: Jag ”ska” ju öka 500 g i veckan nu typ och det verkar jag göra. Nu har jag gått upp stadiga 3 kg!

Hormoner:
 Superhormoner har jag haft denna veckan!! Jag sover lite sämre pga hormoner tror jag och jag kan bli lite akut-trött ibland och då vilar jag men annars kan jag inte klaga alls.

Övrigt: Lillen lever rövare i magen och J har känt honom ett par gånger nu, han ligger verkligen under eller till sidan av min navel och kickar mest hela tiden, framförallt när jag tar det lugnt, ska sova, när jag vaknar eller som nu när jag sitter still vid datorn. Han verkar ha det kul i alla fall! Något konstigt som hänt denna veckan, eller ingenting är väl egentligen konstigt men det har kliat något så sjukt mycket på min mage och mina bröst och så googlade jag det och det verkar som att när huden stretchar ut sig kan det klia så nu smörjer jag magen med olja mest hela tiden. Gud vad det kliar! Något annat är att alla mina jeans sitter extremt tight i midjan… Börjar bli dags att sätta en gummisnodd eller något på dom jeans som är höga och tighta i  midjan. Jag beställde ett par gravidjeans från Paige i en storlek större än vad jag brukar ha men dom var alldeles för stora så jag ska köpa dom i min storlek för det är nog bara i midjan det behövs lite mer utrymme.

Såhär ser lilla magen ut just nu. Framifrån är det omöjligt att se att jag är gravid, även från en viss vinkel från sidan men sedan helt ifrån sidan så är det ju en liten mini-bula. Den tar sig sakta men säkert! Jag tror det kommer börja synas nu när jag är halvvägs, vad tror ni?

5 reaktioner på “GRAVIDSTATUS VECKA 18”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.