GRAVIDSTATUS VECKA 17

Min gravidstatus vecka 17 (16+6) Nu har 42,5 % av graviditeten passerat, yay!

Mående: Jag har mått bra! Magen har två kvällar denna veckan varit extremt spänd, den har stått rätt ut och jag har haft lite ont i den, på nätterna har jag haft några slags sammandragningar eller vad det kan ha varit, jag ringde min barnmorska och hon sa att det inte var något att oroa sig för. Hon gissade på att livmodern håller på att stretcha ut sig och gör plats för honom inne i magen. Det var så konstig känsla för jag halvsov men jag vaknade till ofta och jag har insett nu att jag inte ska ligga på rygg, jag ska köpa en gravidkudde att ligga och krama på. Det var så konstigt jag hade svårt att vrida mig från rygg till sidorna då det var som att bäckenet jobbade och ilade, det kändes så konstigt!! Under tiden jag hade dom här konstiga känslorna känner jag Frallan simma runt till vänster nedanför magen. Konstig natt med mycket frågetecken, allt är ju så nytt! Jag hade även lite ”stickningar” neråt samt i ryggen här om dagen. Jag känner verkligen nästan hela tiden hur magen håller på och jobbar och att livmodern krampar och växer. I övrigt väldigt bra så att jag ska inte klaga över huvud taget!

Cravings: Det är fortfarande sura saker och jag skulle så gärna vilja ha Kambucha i hela kylen men istället har jag fyllt på med bubbelvatten med limesmak, det slinker ner det också!

Vikt och kropp: Vi har faktiskt köpt en våg!! Vi är inte 100 på att den omvandlar pounds rätt till kilo för första gången jag vägde mig blev jag väldigt glad men då vägde även J för mycket så att nu omvandlar jag själv från pounds istället, det blir enklast så, särskilt när jag vägs i pounds hos min doktor också. Jag verkar stå stadigt just nu på 2.5 kg extra ca. Jag väger ungefär 55.5 kg just nu och hade en startvikt på 53 kg. Hoppas på att lägga på mig lite när vi är halvvägs så att jag snart slipper tala om att jag är gravid, jag skulle tycka det var så mysigt om folk kunde se det!

Hormoner: Dom kan ju leva sitt egna liv ibland. Det var där jag nämnde att jag blev sur och hungrig men så igår drabbades jag av något konstigt, jag fick sådan superkonstig ångest när jag skulle napa. Hjärtat slog fort (mitt hjärta slår ju fortare nu pga att bebisen ska ha mer blod och hjärtat får mer att göra) men då låg jag och fick ångest över saker som hänt för flera år sedan, typ hur jag kom sent till den där middagen för två år sedan? Herregud. Jag skrattade lite åt det sen men förklarade för J att saker jag haft ångest för tidigare cirkulerade runt i huvudet och J garvade och sa att om jag har ångest för att jag kom sent på en middag för två år sedan borde jag vara en väldigt ångestfri person. Nu i efterhand är det ju inte klokt men snacka om att hormoner kan slå sprätt haha!

Övrigt: I morse vaknade jag klockan 07.30 av att lilla frallan sprakade mig. Det kändes precis som att en liten fågel i magen ”pickade” magen inifrån, svårt att beskriva men som att det ”klucka till” haha. Jättesvårt verkligen. J kände det en gång, helt sjukt. Så ja, välkommen till detta livet, söndagmorgon och vi kunde sova hur länge vi ville men då valde Frallan att börja picka mig. Mysigt ändå <3 Jag blev glad och vaknar gärna så igen! En annan sak är att jag nu börjat grotta ner mig och titta på dokumentärer, intervjuer och läsa mycket om graviditeter, förlossningar och bebisar. Jag tycker om att ha en massa information! Jag blev dock lite förvirrad över hur jag vill ha förlossningen efter att ha sett ”Business of being born” i och med att jag föder här i Usa men jag har lite tid att fundera. Jag vill helst föda så naturligt det bara går. Om jag pallar..

Och så en liten magbild. Det är ju lite kul att se och jämföra sen så både jag och J försöker påminna varandra om att vi ska ta sådana här bilder. Och ja.. det är väl inte så mycket till mage alltså. Men, lillen verkar må fint och jag mår bra och det är ju huvudsaken <3

6 reaktioner på “GRAVIDSTATUS VECKA 17”

 • Sandra skriver:

  Grattis till bebis?? Så häftigt att va gravid bara att njuta, du kommer va med om nåt så häftigt så om du kan förda normalt så gör det alla gånger så häftigt som sagt? Min mage kom först i vecka 25 med min son, nu väntar jag andra och är i vecka 14 och har en stor magen, jag är väldigt smal annars så de syns så mycke denna gång.
  Lycka till kram

 • Malin skriver:

  Man blir så glad av att läsa om er lycka, märks verkligen hur mycket ni ser fram emot detta. Övertygad om att du och Jacob kommer bli helt fantastiska föräldrar! Ska bli så roligt att följa er och Frallan. All lycka till er <3

 • Kejtis skriver:

  Vad fin du är! Jag födde med endast lustgas och jag tyckte det var såå coolt att känna allt som skedde i kroppen! Sen får man såklart ta mycket där och då, hur man själv och bebisen reagerar på allt som sker 🙂
  Min förlossningsberättelse ligger på bloggen ifall du skulle vara intresserad av att läsa om andras upplevelser 🙂 ( http://starkmamma.nu/tag/forlossningsberattelse/ )
  Varmt lycka till när det väl är dags!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.