Bröllopssnack – Vår fotograf och filmare // Wedding talk – Our photographer and filmer

Då var det dags för något som jag tycker är bland det viktigaste på ett bröllop, en duktig fotograf och en filmare. I alla fall om man har ett sådant bröllop som vi hade med mycket människor och många tal, då är det så svårt att ta in allt och minnas alla fina stunder. Jag lade ju ifrån mig min telefon på morgonen på vår stora dag och lämnade bort den hela dagen, jag vill bara vara i nuet och njuta till fullo. Jag gick runt på små rosa moln och det är ganska mycket jag knappt minns. Jag minns definitivt inte vad vår vigselförrättare pratade om under vigseln så att jag är SÅ glad över att vi har allting på film. Vi fick en bröllopsfilm som jag delade här, en kort variant som alla våra vänner fått se, det var något jag tyckte kunde vara kul att dela med både er och alla gäster. Se den nedan. Men, vi har även fått allt råmaterial från hela dagen så när vi vill gå tillbaka och kika på vissa stunder så finns möjligheten. Så himla värdefullt, tycker vi. Bilder var lika viktigt för mig, det var den största dagen i mitt liv hittills och jag ville verkligen fina bilder på oss, denna dagen kommer aldrig åter igen.

Så, vad för känsla ville vi ha på bilderna och videon (den vi valde att visa er!) och hur valde vi fotograf och filmare?

Vi var helt överens om att vi ville ha romantiska, varma, naturliga, levande, glada bilder i varma toner, nästan lite vintagekänsla. Jag visste redan sedan innan vi skulle gifta oss att den dagen jag gifter mig på ska min vän Frida Möller fota oss. Hon vet PRECIS vad jag gillar och jag behövde knappt förklara för henne vad för typ av bilder. Frida och jag fick kontakt när jag startade mitt klädmärke julen 2013, jag ansökte om en fotograf och hittade en tjej från Eskilstuna som skickade ett fint mail med information om henne och skickade med lite bilder. Jag visste direkt att det var Frida var the one. Vi fick en sådan grym kemi direkt och jag märkte så snabbt att vi hade exakt samma syn på vad vi gillade och inte gillade, om vi fotade 300 bilder för min kollektion hade vi alltid samma smak på vilka bilder vi gillade bäst och vilka vi inte gillade, vi var alltså alltid alltid överens. Vårt samarbete ledde till att vi har gjort massa fler jobb ihop, vi reste till Spanien ihop och plåtade en av mina vårkollektioner och kom varandra väldigt nära. Sedan den här tiden har vi gjort flera jobb tillsammans och har blivit vänner, jag vet precis var jag har Frida, hon har ett hjärta av guld och det finns ingen som har sådan magi bakom kameran som Frida. Hon var alltså given!

Ett tips – Vi valde att jobba på så sätt att Frida fotade våra förberedelser, från när vi började göra oss i ordning på var sitt håll, när vi körde ”First look” och fick se varandra för första gången och så innan vigseln tog vi alla porträtt, bilder med familj och släkt samt gruppbilder med tärnor och marskalker. Allt för att vara klara med alla dom bilderna INNAN vigseln, vi ville inte smita ifrån våra gäster efter vigseln och börja fota då. Efter vigseln ville vi bara umgås och kicka igång middagen och kvällen som gifta! Det som var så himla skönt med detta var att eftersom vi fotat allting redan där vi skulle vara ”beredda” och posera framför kameran innan vigseln så glömde jag bort kamerorna från att vigseln satte igång, Frida fotade hela vigseln, minglet, middagen och festen men det kopplade vi bort. Allt våra bilder där vi var uppställda var tagna, nu var det bara att njuta!

Jag skickade lite inspiration till henne inför bröllopet, se bilderna nedan. Hon svarade ”Jag fattar” Jag var aldrig orolig.. <3

Såhär blev lite av resultatet resultatet. Om ni vill boka Frida Möller så kika in HÄR.

Hur hittade vi vår filmare? Jag såg en bekants bröllopsfilm på facebook och blev direkt kär i filmen och hela viben på den, jag mailade henne snabbt och frågade vem som filmat. Det var Josuefilms som han kallas och han bor i Australien, jag mailade honom direkt och efter att skypemöte med honom hade vi spikat honom. Han skapar magi! Helt otroligt. Så David (som han heter) jag och J skypade 2 gånger innan vi sågs för första gången när vi plockade upp honom på Arlanda några dagar innan bröllopet. Vi fick fylla i formulär gemensamt med vad vi ville ha för känsla, vilken typ av musik vi gillar, om vi ville ha fokus på oss i videon eller mer gäster och mycket mer. Vi var helt överens jag och J var vi ville ha för typ av musik, vad för känsla på videon och vi ville ha så mycket glädje, skratt och ”fina moments” som möjligt. Det skulle vara äkta och vi ville inte ha för mycket fokus på oss utan mycket kramar och skratt bland våra fantastiska gäster. Vi fyllde även i formulär separat som vi inte visat för varandra, där frågade David oss vad vi var mest exalterade över på den stora dagen och frågade mycket om våra egna känslor. Jag antar för att kunna fånga våra stora stunder under dagen.

Även här lade vi upp det så att David fick samarbeta med Frida så under tiden Frida fotade filmade David sådana fina stillbilder som behövdes till videon. Men, efter att vi fotat och filmat klart innan vigseln släppte vi allt, David filmade på utan att vi märkte det och valde ut höjdpunkterna. Han är enormt duktig och vi älskar honom!

Såhär blev resultatet. Vi är så nöjda! Josuefilms kan ni boka på denna emailadressen; [email protected]

4 reaktioner på “Bröllopssnack – Vår fotograf och filmare // Wedding talk – Our photographer and filmer”

 • Frida skriver:

  Sanne! Jag gråter!! ❤️❤️❤️ Du underbara människa! Du vet att jag håller med om allt. Vi förstår varandra. ❤️

 • Malin skriver:

  Jag undrar hur eran familjevän Lena gjorde inbjudningarna. Jag själv har haft svårt att hitta ett bra papper, vet du var hon köpte ert? Eller lämnade ni det till tryckeri? 🙂

  • sannealexandra skriver:

   Hon designade som själv. Vi köpte pappret i Eskilstuna, minns inte var men det går nog att hitta liknande eller samma 🙂 Vi lämnade in det till ett tryckeri. kram!

 • J’ai aimé le fait que la ceinture post-partum est composée de trois pièces et qu’elle est ajustable selon le serrage souhaité. J’ai commencé à porter 3 jours après avoir eu mon bébé. Je suis maintenant 5 semaines après l’accouchement et je le porte toujours. La seule chose que je n’aime pas, c’est qu’il pousse vos seins et qu’il est difficile d’allaiter en le portant. Je le porte directement sur ma peau et il n’irrite pas la ceinture post-partum. Le matériau est de bonne qualité.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.